Терминатори в действие, но не на кино!

Екипират руските войници с 8-килограмов екзоскелет
28 авг 2018 07:22,
31
Терминатори в действие, но не на кино!
Снимка: "Монитор"

Нова военна екипировка е на път да облекат руските войници. Прогнозите са, че в близко бъдеще те ще се превърнат в истински терминатори, които ще съчетават свръх възможности и издръжливост, информират местните агенции.

Учените вече са тествали супер съвременен екзоскелет, който ще позволи на военните да стрелят с една ръка и далеч по-ефективно да изпълняват бойните си задачи, похвали се главният конструктор на Института за точно машиностроене Олег Фаустов, цитиран от ТАСС.

Авторите на новата екипировка допълниха, че благодарение на екзоскелета бойците ще носят повече бойно снаряжение и оръжие, а също така ще им помогне да се движат по-бързо.

Фаустов обясни, че на този етап основната пречка пред създателите на високотехнологичната екипировка е отсъствието на акумулатор, притежаващ определени характеристики, но учените вече работят върху разработката му.

Екзоскелетът е конструиран от шарнирно-лостови елементи, които повтарят ставите на човешкия скелет. Тежи около 8 кг и позволява на войника да носи багаж до 50 кг.

Експерименталният екземпляр беше представен в рамките на форума "Армия-2018", който се провежда край Москва. Очаква се към 2025 г. новото устройство да стане част от екипировката на войниците трето поколение "Ратник-3", обяви председателят на военно-научния комитет на Съхопътните войски Александър Романюта.

Индустриалният директор на клъстера "Ростех" Сергей Абрамов заяви, че прототипът на екзоскелета вече е изпитан в реални бойни действия, като в момента конструкторите работят върху усъвършенстването му.

По време на форума "Армия-2018" бяха презентирани и характеристиките на зенитно управляемата ракета с дълъг обхват 40Н6, предназначена за комплексите С-400 и С-500.

Максималната височина на поражение на целите се равнява на 30 км, а максималната далечина – на 380 км. Ракетата, чиято стартова маса е 1893 кг, лети със средна скорост от 1190 метра в секунда, пише "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
11
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 5 години
Един и същи *** под 10 имена пише едно и съща глупост. Колкото и да пишеш глупости истината е една. Русия избяга много напред и сега срещу тях да тичат пак няма да ги стигнат. И както ще..ще..ама направиха неща , които САЩ не можаха да направят.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на соца един познат успя да купи лада след десет години чакане.След някакво време диференциалът блокира.Когато отвориха - ами то никога не е влизало масло там.Забравили.Така че, екзо-мекзо ама като забравят нещо става нищо.
20
7
 
1
 
! Отговори
дед Мароз преди 5 години
Ще, ще, ще, ще ....всичко разбрахме. ЩЕ!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"екзоскелета вече е изпитан в реални бойни действия" - в Луганск и Донецк ли?
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1205 година... Калоян срещу Балдуин...-----За съжаление не си прав. При Одрин войските на Калоя са били около 14хил, срещу 2-3 хил рицари, и като бонус сме им направили и засада :) Хубаво е да имаме национална гордост, но ако навлезем леко във фактите, не е голямо постижение.
17
8
 
5
 
! Отговори
do 12 Анинимния преди 5 години
И каква е файдата от тея космически кораби, като една елементарна техника за бита не могат да спретнат като хората? Всичкото им е по лиценз, копирано или откровено гепено и после "Сделано"В: Какво е голямо, четвъртито, черно, бакелитово и не взлиза в ГЗ?О: Руски уред за вкарване в ГЗ
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След смъртта на Макейн черните дни за соросссоидните дрогари нещо зачестиха.
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 123Мантри...мантри...мантри...
14
9
 
3
 
! Отговори
123 преди 5 години
До АнонименЗле много зле е инженерната мисъл, защото тези кораби са разработени през ссср и нито един от тези дето са ги измислили не е руснак. Нито един. Всъчност ако искаш да видиш руска инженерна мисъл виж самовара. Нито калашника е руски, нито ладите нито нищо. Космически кораби, смях. Като са толкова космически искам да ме закарат до Марс утре. Имам малко работа там.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 5 години
До Анонимен 11 - какво се репчиш, моят е в мазето, искаш да го видиш ли? /за да ти вляза в тона/. аз претенции нямам за разлика от "голямата работа" Тръмп, Путин, Кимчо и т.н., които постоянно си мерят разни неща, а всъщност те сами по себе си не са нищо друго освен медиен продукт и без околните са напълни невзрачни, но като влагаш милиони милярди рубли, долари, евро, драхми, донги и прочие е готино да не изглежда като гаражна изработка. ако е ефективен супер, но искам да го видя в действие
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 123Какво ще кажеш за космическите кораби с които извозват американските и други пътници до МКС ? Друг никой не притежава такива. Как е инженерната мисъл ?
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Слепените парчета са броня. Твоят дизайн как изглежда ?
10
7
 
3
 
! Отговори
123 преди 5 години
Ще ще ще. Смях на рояци. Нещо винаги говорят в бъдеще време. А кога ще измислят един автомобил поне. Да ни покажат инжинерна мисъл. Ей така за разнообразие.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Открай време захранването е един от най-големите проблеми и никой поне официално няма решение.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не знам какъв е този екзоскелет, ама това на снимката прилича на слепени парчета гума и каска на третокласник...
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При руснаците още от времето на Юньй техник всичко е в бъдеще време.
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко супер, но ако не дай боже стане война, пак с *** ще маат. И пак на една вражеска жертва ще се падат по 5 руски.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този костюм наистина е голяма работа човека в него стоеше няколко часа на изложението и даже не го заболяха краката но по принцип и зелените учтиви хора са достатьчни за да напьлнят гащите краварите
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще, ще...:D
3
4
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
за да се разбере ефективноста на тия новости е достатъчно да се погледне назад в историята...кой победи? - тежко въоръжените рицари или леката и бързо подвижна конница?...1205 година... Калоян срещу Балдуин...