Путин поиска смекчаване на пенсионната реформа

Повишението на пенсионната възраст обаче не може да се отлага
29 авг 2018 14:45, Елка Василева
41
Путин поиска смекчаване на пенсионната реформа
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин представи в телевизионно обръщение подробни предложения как да се смекчи пенсионната реформа, предаде Ройтерс.

Президентът посочи, че пенсионната възраст за жените ще бъде увеличена с 5 вместо с 8 години. При многодетните майки пенсионната възраст ще бъде 50-57 години.

Още по темата

Освен това Путин предложи с три години да бъде намален трудовият стаж, даващ право на предсрочно пенсиониране - съответно до 37 години за жените и до 42 години за мъжете, уточнява ТАСС, цитирана от БТА.

Повишението на пенсионната възраст няма да засегне работниците във вредни производства, както и коренните народи на север, предлага държавният глава.

Сред предложенията му е и да се увеличи двойно от 2019 година помощта за безработица за лица в предпенсионна възраст.

В обръщението си Путин изтъкна, че решението за промяна на пенсионната възраст е отлагано с години и не е възможно да се отлага повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
0
 
! Отговори
ПО СМЕЛО ПУтин преди 5 години
Наркомани на власт принудиха десетки милиони млади да преседяват в училищата до 19 - 24 години с цел трайни увреждания и нелечими детеродни проблеми.Преди СССР печелеше много от това че девойки и младежи от 9 клас имаха право да постъпят в университети.Обучаваха лидери и гении..Сега и там и у нас увреждат децата тежко нелечимо като ги държат до 12 клас в стаи претъпкани с дигитално терористична видео педофилска техника
37
0
 
2
 
! Отговори
JJIvanov преди 5 години
НЕ Е РЕДНО ДА СЕ ВДИГА пенсионната възраст.Сега сме 21 век. няколко механизатора произвеждат храни за изхранване на стотици хиляди граждани . Има роботизация,автоматизация.Единствени заинтересовани са милиони издържани с ограбвани пари от народите Бюрократи.У Нас над 1 000 000 бюрократи се уредиха да папат милиарди ограбени от народа през бюджета по още 10 години.Над 2 000 000 млади нямат деца поради липса на пари за ЖИВОТ
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин си прочете завещанието !Оставя:- две започнати войни - празна хазна- атастрофална демография- изолирана от цял свят държава- овълчена олигархия- 40% от ннаселението под екзистенц минимумаИ най-големите песимисти не са очаквали, че ще толкова бързо ще настъпи предПерестоечния период !
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин достигна пенсионната възраст, чака го Мавзолея
34
5
 
7
 
! Отговори
Азазел преди 5 години
Някои тук неизвестно защо сравняват Русия с България. При това сравнението пак не е в полза на Русия. Що не я сравняват с Канада, например? Все пак става дума за държава с огромна територия, която притежава 40% от световните природни богатства.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медведев остава ли? Говореше се, че ще го замести някаква мацка от квотата на Национал-болшевишката партия на Лимонов.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не виждам защо е спора?Като тук при нас е в пъти по зле. При тази безработица болшнството от хора няма да видят пенсия никога!
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото ченге Медведев искаше да пороби руския народ, но изведнъж доброто ченге Путин се появи по телевизора и асвабади руския народ от пъклените замисли на лошото ченге. От изявленията на доброто ченге не става ясно двойното увеличение на някои пособия в рубли ли ще бъде удвоено или в доларово изражение.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26 Цар - освободител'ь и Цар - смекчител'ь Само оскотелия мужик и русофилите могат да изфабрикуват (сделат) такова абсурдно словосъчетание"---Ами, "Цар - обединител"? На бай Симо Мадридския баща му Борис Три?Пак ли те са го словосъчетали? Егати кухото коппелле си!
29
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Hafen die WahrheitВ един Руски блог пишеше следното - Путин може пре спокойно да замрази процеса с пенсиите за оставащите му 5 години във властта и след него следващия ще сърба попарата - ще започне кариерата си с вдигане на осигуровките и пенсионната възраст. Путин прави нещо много умно - ще вдигне възрастта но няма да пипне % на осигуровките а този дето ще седне на горещия стол след него ще трябва да вдигне и вноските което за съжаление е необходимо
28
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе той пенсионната ще я изравни лесно, ама средната продължителност на живот му се опъва....с десетина години поне.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много лош тоя Путин, бе! Иска да изравни пенсионната възраст на руския народ със западняшката!Предател!
26
5
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Реално в момента в цяла Европа ВКЛЮЧИТЕЛНО БЪЛГАРИЯ се увеличава пенсионната възраст и необходимия трудов стаж - що не коментирате това?Боби, Веднъж да се съглася с твой коментар! Но ти говориш за Европа и България, а нищо не казваш за Русия. Възможно ли е един човек самоволно да дига и сваля пенсионната възраст?
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цар - освободител'ь и Цар - смекчител'ь !!!Само оскотелия мужик и русофилите могат да изфабрикуват (сделат) такова абсурдно словосъчетание !
24
14
 
10
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Спомням си как викаха в екстаз..."Крим наш"....Още тогава хората писаха,че путин се интересува само от парите....
23
3
 
14
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Стига сте спорилиРаботя в НОИ и поназнайвам за пенсиите по светаРеално в момента в цяла Европа ВКЛЮЧИТЕЛНО БЪЛГАРИЯ се увеличава пенсионната възраст и необходимия трудов стаж - що не коментирате това?Освен това най-нелепите изказвания на политици и журналисти са че новите пенсионни възрасти ще се въведат от днес за утре - НЕ ДРАГИ МИ СМЕХУРКО повишаването на пенсионната възраст става за минимум 10 години и поетапно
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... и нямаме петрол и газ
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 16У нас трябва да имаш 65 години възраст и 40 години стаж. И продължителността на живот е повечко от руслямистан.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рускините ще се пенсионират на 60, а българките, горди жители на ЕС на 65г. Ех тоя лош Путин!Още веднъж Ви казвам, че визрастта за пенсиониране не зависи от Путин, а от демографията на населението и икономическите правила. Защото единственият начин Путин да увеличи естественият прираст, без подходящи реформи е лично той да зaплoди, милионите рускини!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приличаме на руснаците в това отношение.