Русия изпита успешно противоракета без аналог

Тя е поразила условната цел със зададената точност
Обновена: 30 авг 2018 13:36 | 30 авг 2018 13:30, Елка Василева
233

Руското министерство на отбраната публикува кадри от изпитанията на нова руска противоракета, която няма аналог в цял свят.

Изстрелването е извършено от боен разчет на войските за противовъздушна и противоракетна отбрана на Русия на полигона Саръ-Шаган в Казахстан.

Противоракета е поразила успешно условната цел със зададената точност.

Всички характеристики на ракетата – скорост, обсег и дори външният й вид, са засекретени.

Системата за противоракетна отбрана /ПРО/ е на въоръжение във войските от ПРО на руските Въздушно-космически сили и прикрива Москва и Централния промишлен район на страната от удари с балистични ракети. Сред задачите й е и помощ за системите за предупреждение за ракетно нападение и контрол на космическото пространство.

В момента за отбраната на руската столица отговаря системата за противоракетна отбрана А-135. Разработването й започва през 1971 г., а първите изпитания са от 1979 г. А-135 се състои от радиолокационната станция „Дон-2Н“ в Софрино край Москва, командно-изчислителен пункт 5К80 в Пушкино и няколко стрелкови комплекса, оборудвани с противоракети с близък обсег 53Т6, пише РИА Новости.

През 2014 г. започнаха изпитанията на противоракети от новата система А-235.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: Русияпротиворакета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия безаналогови глупости, военния бюджет на САЩ е колкото БВП на Русия. И технологии и икономика и население всичко е на страната на САЩ. Щом вярвате, че с тел и тиксо може да се направи нещо повече и по добро от западните икономики, вярвайте си.
170
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До летец: По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш?
169
3
 
3
 
! Отговори
Ха Ха преди 5 години
...В момента за отбраната на руската столица отговаря системата за противоракетна отбрана А-135. Разработването й започва през 1971 г....=======================================47 години не им стигат....
168
8
 
5
 
! Отговори
Нютон преди 5 години
Тези въшливи мужици ,както са се засилили скоро може да открият и колелото.Естествено ще е "безаналогово"
167
10
 
5
 
! Отговори
летец преди 5 години
До Анонимен Ами как няма да има недостиг на памперси в САЩ,като руснаците ги разграбиха.Последното мощно използване на памперси в Русия беше онзи ден когато английските изтребители им прихванаха самолетите над черно море и руската *** побягна с писъци оставяйки кафява диря
166
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Френските ракети Метеор предхождат с 10 години руските си аналози, не знам колко е напреднала ***.Щом някой може да ти наложи санкции, не си никой.
165
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия смешници пак започнаха с "без аналоговите " си простотии. Не схващат ли самоварите, че само стават за смях по този начин?
164
10
 
6
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
До ей, смешници 174 Вярно Русия е друга вселена.Нали и ние бяхме в тази вселена.Да не дава Господ....
163
2
 
6
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Руския 166 Немците правят коли , французите любов , а руснаците най хубавите бомби.
162
5
 
8
 
! Отговори
42 преди 5 години
До 181Ти откъде си вадиш извода?Военните технологии са напреднали с близо половин век спрямо цивилните. А мобилните телефони и масовите компютри са технологии на около 40 г., но са внедрени в производство за същия масов потребител по-късно.И за какво й е на 150млн. Русия да произвежда гаражна електроника ширпотреба, дори и Германия не го прави. Има си Азия.
161
11
 
10
 
! Отговори
До 175 преди 5 години
Русия не е технологична държава и неможе да се конкурира със САЩ военно.Именно заради това руснаците правят само и единствено ракети.Реално руснаците имат една сигурност и тя е ядреното оръжие.Ако не беше то ,Русия щеше да бъде смазана като *** от САЩ при една конвеционална война.Дори един руски генерал каза ,че САЩ само за 5 часа могат да попилеят Русия.
160
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дадоха изстрелване на ракета и това трябва да ни удиви ?! Анимационно филмче как поразява малка скала в орбита около Юпитер нема ли да покажат ?
159
5
 
7
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Въпрос на американски журналист към Путин- г-н Президент , вярно ли е че можете да унищожихте САЩ за 30 минути?- г-не Вие сериозно ни подценяване.
158
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тръмп !!!!!!Москва все пак е далечко от границите на Русия и е обградена от три ешелона ракети и мощни РЛС. А Вашингтон, Ню Йорк и Бостън са на океана. Океанът крие тайни! Оттам изскачат страшни неща! А понякога има и цунами!
157
5
 
7
 
! Отговори
Рушняците са преди 5 години
Безаналогови във ФсичкУИ простотията им Е безаналогова
156
6
 
6
 
! Отговори
Ива преди 5 години
Много просто , "умно" !Руснаците не се бият много- много в гърдите, по дела ще ги познаеш.Никой никога не е чувал Путин поне веднъж, откакто е в политиката да каже нещо от рода :- АЗ СЪМ Първи президент, който ...бла-бла...- АЗ СЪМ Първи П... и т.н.- АЗ СЪМ това...АЗ СЪМ оноваОт време навреме подхвърлят нещо ...а който е *** да провери...... нали знаете, който се смее последен ...
155
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е засекретено, никой не го е виждал, никой не знае какви са му ТТДанните, но няма аналог в мире.Що е то?Руски блъф на противоракета.
154
8
 
22
 
! Отговори
Руския преди 5 години
Едни се пъчат с производство на коли, други с производство на яхти.Но силата е на страната на този, който има най добрите оръжия.Браво на Братушките.
153
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха ха пак ще има недостиг на памперси у ЕС и САЩ
152
30
 
10
 
! Отговори
Българин !!!!!! преди 5 години
От москвича никога няма да стане МЕРЦЕДЕС каквото и да правят пияниците те са прости и некъдърни