"Президентът" на Донецка народна република е убит

Захарченко е загинал при експлозия на бомба в кафене
339
 "Президентът" на Донецка народна република е убит
Снимка: Reuters, архив

Командирът на проруските бунтовници в отцепилата се от Украйна Донецка област Александър Захарченко е загинал при експлозия на бомба в кафене в Донецк, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.

Още по темата
Администрацията на "президента" на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) потвърди, че Захарченко "е получил смъртоносно нараняване" след взрив към 17,30 ч. (и българско време) в ресторант "Сепар".

Най-малко трима човека били ранени, съобщи ТАСС.

Гибелта на Александър Захарченко бе потвърдена от Донецката информационна агенция - официалната медия на т. нар. ДНР, цитирана от Ройтерс.

През април 2014 г. Захарченко заедно с други сепаратисти участва в операцията по превземането на сградата на градската администрация в Донецк, По-късно през годината той бе избран за "премиер"и за "президент" на самопровъзгласилата се ДНР. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дадох ви поводи да се гордеете че сте българи. Дали сме на света много и има доказателства че сме нация с дълбоки корени във времето. Вместо това, защитавате някаква измислена нация като руснаците, дето не само не са славяни ами и са символ на варварщина, алкохолизъм и световна заплаха за същстествуването на всяко човешко същество. При това, продължавате да се подценявате като българи или като хора с български гени !Отврат !
178
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакви луди ми слагат минуси...Абе вие наясно ли сте, че Великобритания е унищожила 2/3 от Луфтвафе и е потопила двата най-големи немски кораба - Тирпиц и Бисмарк, лишавайки ги по този начин от надводен флот? Великобритания вкарва в употреба ПВО радарите. Великобритания докарва стотици хиляди индийци, новозеландци, австралийци и какви ли не, да се бият с Германия. *** без всичко това е отивала на бунището на Историята.
177
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 196Както казах, в българския преди е имало падежи- сега няма. Има 1-2 падежни форми и толкоз. За разлика от руския например.
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Че УнДали сме им език, писменост и религия. Първата им библия е на български език.
175
0
 
3
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен Алоо ,прави разлика между език и писменост . Руският език си е Руски а Българският си е Български .Аман от неграмотници в този сайт . Това че използват Българската писменост не значи че сме дали и езикът ни .Те и досега си пишат на черковнославянски а ние си пишем на нашият си Български език .Затова като влезем в църквите на някой празник трябва да си превеждаме какво пеят поповете понеже не разбираме черковнославянският език.
174
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 196Няма такъв език- църковнославянски. Т'ва са съветски простотии. Това си е чист старобългарски език.
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНяма как да се омешали,защото украинския език е изкуствено създаден език съвсем наскоро,а Българския или по-точно старобългарския език е разпостраняван чрез църковнославянската и друга литература.И в българския език някога е имало падежи и все още има остатъци от тях.Все пак в украинския има и местен диалект,което запазва славянския език,например старите хора казват хребен(гребен),както в българския език,а не модерното разчьоска.
172
1
 
3
 
! Отговори
. преди 5 години
Предателите не ги обичат нито своите, нито чуждите....
171
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Че УнЖалък си.
170
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** не се е била сама, а с помощта на двете най-големи световни империи - Великобритания и САЩ. Великобритания не е била като сега - един остров, а е държала половин Азия и половин Африка. А Щатите въобще са били съюзник, с който няма начин да загубиш войната.
169
2
 
7
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен Тука нарочно премълчаваш една истина ,кой сътвори Берлинският Конгрес и кой оряза България като баница .Ти май че нарочно споменаваш исторически факти както ти е угодно на теб .Като нарочно пропускаш много важни моменти от националната ни история .Ама да знаеш в националният ни исторически архив във Велико Търново си има архиви от националната история който никога не могат да бъдат фалшифицирани .Могат но само от такива *** като теб .
168
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Че УнГлупости.
167
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 184Понеже руският произлиза от българския, за нас е лесно да го разбираме. Обратното е трудно. Та, крака требеда ни целуват руснаците за езика си.
166
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 184Руският език е синтетичен език при това с не много голяма история. Над 50% от думите му са с български произход и това се признава от руски лингвисти (за справка - Лихачов). Украинския и руския неизбежно са се омешали (като българския и турския примерно). За разлика от руския обаче, българския е аналитичен език . Няма падежи, има остатъци на падежни форми. Няма друг такъв език на балканите. Според лингвисти, еволюцията до аналитичен език отнема поне 1500 години.
165
4
 
10
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен Точно обратното Хитлер когато е нападнал Русия е имал ресурсите на цялата завзета европа от него ,парите икономиката пленените оръжия от Франция ,Чехословакия ,и даже и Армиите на Румъния ,на Унгария на Чехословакия и 50 хиляди Французи биещи се на негова страна .А Русия сама се би срещу него цели три години .И чак през 1943 година когато войната вече беше решена Англосаксите в лицето на САЩ се сетиха да отворят вторият фронт .
164
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонименБерлинския договор дефинира България като държава. Сан Стефанския предварителен мирен договр не споменава българи и България. Самата прокламация на руския император за началото на т.нар. освободителна война не споменава българи и България. Русия е искала единствено и само задунайска Губерния. Да, Берлнския догвор орязва България тогава, но Съединението бива признато ПЪРВО от АНГЛИЯ и последователно и многократно отричано от РУСИЯ !
163
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За украинизацията на руснаците са виновни не само австрийците,но най-вече Ленин и през управлението на СССР,не са им давали работа,не са ги приемали на много места и много други неща,ако не са научили новосъздадения украински език.Те така си създаваха изкуствени републики в СССР,нашата Македония не е изключение.Съзадоха и Беларусия,за да имат един глас повече,макар че беларусите са 100% руснаци.И Татарстан е изкуствено създадена.Сега тези изкуствено създадени републики им излизат през носа.
162
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам украински, много ясно.Не е толкова трудно да му свикнеш, в някои отношения е по-близо до българския, отколкото руския. Например добре е харно, и ние имаме такава дума. Например чакаме не е ждьом, а е чекаемо. Например тютюн си е тютюнь, а не табак.
161
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Първо разделяш една страна на 5 части, после признаваш съединението на две от тях, но когато е можело да падне Белград изведнъж даваш ултиматум. Всичко е много последователно
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не Руснаци.Абе като ти казвам, че малко си чело ще слушаш.Хайде сега провери кой е Игнат Некрасов.