Путин не обвини Украйна за убийството на Захарченко

Това за него е подъл акт, целящ да дестабилизира крехкия мир
59
Путин не обвини Украйна за убийството на Захарченко
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин осъди убийството на лидера на проруските сепаратисти в украинската Донецка област Александър Захарченко, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Още по темата
В изявление, разпространено от Кремъл, Путин определи убийството като подъл акт, целящ да дестабилизира крехкия мир в региона. Руският президент поднесе съболезнования на семейството на Захарченко.

За разлика от руското министерство на външните работи и депутати, Путин обаче не обвини Украйна за убийството, отбелязва Ройтерс.

Следственият комитет на Руската федерация обяви, че е започнал разследване за "международен тероризъм" във връзка с покушението срещу Захарченко, предаде ТАСС, като се позова на неговата говорителка Светлана Петренко.

Според Петренко при експлозията в ресторант в Донецк днес, при която загина ръководителят на провъзгласената от сепаратистите Донецка народна република (ДНР), са били ранени още двама души - "министърът" на приходите и таксите на т. нар. ДНР Александър Тимофеев и неизвестно момиче.

Захарченко не е единственият убит при взрива, предаде обаче украинската държавна информационна агенция Укринформ, цитирайки Службата за сигурност на Украйна, предаде ДПА.

Укринформ не даде подробности.

Целта на убийството на Александър Захарченко е да бъде провален мирният процес в Югоизточна Украйна и изпълнението на Минските споразумения, коментира руското министерство на външните работи в изявление, цитирано от ТАСС.

То предупреди за заплаха от дестабилизиране на ситуацията в региона.

Русия призовава украинските власти да се откажат от използването на терористични методи за решаване на вътрешните проблеми на страната, се казва в изявлението.

Руското външно министерство изрази надежда "отговорните украински политици да намерят сили да спрат "партията на войната" (в Киев) и да не допуснат ескалиране на конфронтацията в Донбас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: УкрайнаРусияпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Само дето не е паднал в бой за свобода, а са го взривили, докато е надигал чашката.
44
2
 
8
 
! Отговори
Кахаани от Индустан преди 5 години
Захарченко е герой.Тоз който падне в бой за свобода той не умира...Светла му памет.
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захарченко си е виновен. За голямата война е рано.
42
2
 
8
 
! Отговори
да,ама не преди 5 години
Никой не обвинява Украйна,но то се подразбира.Попрегледах чуждите издания и в нито една медия не открих нотка за задоволство или злорадство-всички са наясно,че това убийство компрометира мирния процес.А Путин всъщност мълчи...аз бих казал,че той е най-опасен ,когато мълчи.Това убийство не може да стане без благословията на Волкер и тук той е направил голяма грешка.Сега разбирам защо Чърчил казва-"Американците винаги намират правилното решение...след като опитат всички останали"!
41
14
 
10
 
! Отговори
жоро преди 5 години
До Хохлонацисти 45 Другарю спри се.Хлопа ти дъската-говорищ от името на бълг.народ?Бългаският народ мрази Русия,затова е в НАТО и Европ.съюз.
40
10
 
15
 
! Отговори
Хохлонацисти преди 5 години
Когато Укрохитлерия избива мирно население, забранява училища и език на коренно население, убива деца, жени и старци, истинските хора се защитават.Българският народ не подкрепя Хохлонацистката хунта в Киев.Вече са заловени 2-*** хохлонацита, признали участието на Киев.Единствено в Хохлия главен прокурор е без юридическо образование.В Хохлия деца се обучават в Нацизъм и атентати.Колко животи щяха да бъдат спасени, ако Русия не им бе подарила земите си!Светла му памет, голям човек и Герой!
39
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая бомба си е цру разработка, естествено Путин - поне официално - не кълве. Но ривендж ще има, това е ясно ...
38
10
 
15
 
! Отговори
Кои са терористите преди 5 години
За кой пореден път урките доказват че са терористична държава! Досега няма подобни дейстеивя от страна на сепаратистите. А едва ли им би представлявало трудност да увеличат "небесната стотица"! Та кой е трориста?
37
12
 
7
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
До МаринкинТая методика въобще не е нова!Путин я използва за първи път като повод за последната(победна) война в Чечня.Атентатът в жилищния блок,ако си спомняш.Реално Путин си е един модернизиран Сталин,съответстващ на времето.И както Сталин беше необходим за победата над Хитлер,така и Путин е необходим за възпиране на САЩ.Въпросът е как после да не се допусне историята след втората Световна.
36
8
 
3
 
! Отговори
Маринкин преди 5 години
Да, аз за поразии говоря, нормално е да са по-слаби иначе. Но все пак да подпалят корабите в Севастопол не е невъзможно. А там са сгъчкани доста. Има и други бази в Крим - летища, казарми.
35
11
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименТия басни за новите украински оръжия ходи ги разправяй на буд.алите.С каквото и оръжие да се снабди Украйна-хора с мотивация и способности НЯМА!То няма и сплотена нация-истинските хохли са не повече от 50%.Лаладжии и ку*ви-това е Украйна.Естествено,някакви поразии може да причинят,но ефектът ще е обратен И ОТ ПОЛЗА САМО ЗА САЩ.
34
10
 
3
 
! Отговори
Маринкин преди 5 години
До Паметлив Паметлив, в десятката! Признавам, за това наистина не се бях сетил! Така всичко се навързва. ФСБ оставя укрите да заминират заведението, защото Захар и без това вече е неудобен. След това ги изловляват за 2-3 часа и обявяват кой го е направил. Самозванецът е отстранен и ние сме си свършили работата безукорно. Признавам, че руските служби са номер едно, макар да не ги харесвам като държава.
33
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна вече има поне два комплекса Гръм, които са аналог на Искандер. Това значи, че тръгне ли *** да влиза в Донбас, тръгва и Украйна със 100 хил армия, вече доста по-различна от тази, която беше преди 4 години, това значи и огън от 400 км по руската база в Севастопол. Това значи потапяне на руски кораби в Азовско море, срутване на Кримския мост и други болезнени неща.
32
12
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
До МаринкинНе бих казал,че Путин директно ги е премахнал,просто е оставил хохлите да го направят.Примерно като превратът срещу Ердоган,организиран от ЦРУ-и руските и турските служби знаеха за него,но го оставиха да се развие донякъде,за да го използват после за свои цели доста успешно.Очевидно Путин добре е усвоил американските методи и ги практикува редовно.Само липсата на ресурс му пречи да се разгърне максимално.Което е добре,де.
31
10
 
7
 
! Отговори
Маринкин преди 5 години
до 38Паметлив, точно в десятката.Путин стои зад премахването им, но това е на ползу за Росия, защото бяха САМОЗВАНЦИ.
30
8
 
17
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До Анонимен"Колко много души щяха да бъдат спасени,ако Русия не беше започнала война за да спаси базата си в Севастопол."А колко милиони хора щяха да бъдат спасени и десетина държави нямаше да бъдат разрушени,ако САЩ не бяха започнали през 2001-ва Походът за Тотален Световен Контрол!Впрочем,започнаха с избиването на 3000 собствени граждани на 11.09.Може би ще кажеш,че и Хитлер трябваше да бъде оставен да завладее света(както опитват сега САЩ) за да няма жертви?
29
8
 
6
 
! Отговори
Маринкин преди 5 години
Ами след като плашите, че сега вече ... ще присъединят Новорусия, то ясно кой има интерес. Плюс това бомбата е в заведението на шефа на охраната му, а той със сигурност е човек на ФСБ и Москва. Иначе как оставят случаен човек да влезе и да постави бомба, точно преди да дойде Захарченко? За идването му не се е знаело от месеци, тук е отреагирано за един ден. Путин вече си трепе наред, както му изнася.Не че ми е жал де, тази сабака веднъж, пак на пияна глава, щеше да прави парад и в Лондон
28
6
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Нека Моторола,Гиви и Захарченко си останат народни герои,легенди неопетнени от следвоенни далавери(както обикновено се случва).Геополитиката не е работа за такива хора,там се иска мащабно мислене,а не локално.
27
6
 
5
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Путин има си има планове за години напред и много мрази някакви самозванци да му ги объркват.Крим беше прибран по план,но с Донбас беше коренно различно.На Путин не му трябваше отцепване на малък регион,а на почти 1/2 от Украйна(рускоговорящата част и си работеше по въпроса планомерно.Обаче местните решиха да действат самосиндикално и объркаха нещата.Затова той ги остави да се гърчат,докато не разберат простата истина,че са Никои!Естествено,нямаше как да остави Донбас да падне и направи нужното.
26
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко много души щяха да бъдат спасени, ако Русия не беше започнала война, за да спаси базата си в Севастопол!