Хиляди руснаци на протест: Отново за пенсионната реформа

Миналата седмица Путин предложи жените да се пенсионират на 60 г.
2 сеп 2018 17:20,
359
Хиляди руснаци на протест: Отново за пенсионната реформа

Из цяла Русия днес се провеждат протести срещу плановете на правителството да повиши пенсионната възраст, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В центъра на столицата Москва се събраха около 7500 човека по призива на Комунистическата партия. Демонстрации имаше също във Владивосток, в Далечния изток, и в сибирските градове Барнаул и Новосибирск.

Още по темата

Процедурата за въвеждане на пенсионната реформа започна през юни, когато тя бе одобрена на първо четене в Държавната дума, долната парламентарна камера. Протестите срещу нея обаче се засилваха и рейтингът на президента Владимир Путин спадна значително.

Миналата седмица Путин направи обръщение по телевизията, в което предложи жените да се пенсионират на 60 вместо на 63 години, както предвижда правителственият план. Понастоящем пенсионната възраст за жените в Русия е 55 години.

Руският президент предложи също санкции срещу работодатели, които уволняват или отказват да назначат хора в предпенсионна възраст, а също и двукратно увеличаване на размера на помощите за безработни в предпенсионна възраст, както и бонуси за многодетни майки, пенсионирали се на възраст от 50 до 57 навършени години.

Предложенията на Путин ще бъдат обсъдени и гласувани на второто четене, което трябва да се състои на 24 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето руснаци са разглезени ,нагли и мислещи ,че всичко им се полага наготово!Застаряваща нация с липса на работници за икономиката им ,и ако не са 5-6млн.граждани от бившите републики от средна Азия икономиката им ще се свие още повече!Руска тв си направи експеримент като уж девойка е малтретирана от приятеля си на улицата,тя викаше за помощ , но руснаците ги заобикаляха ,единствено казахи се притекоха на помощ!!!Това е мъжеството на руснаците!
239
3
 
1
 
! Отговори
До 266/ преди 5 години
Давам 10 бутилки съвременна "качествена"водка за бутилка "некачествена"Царевец от 80-те г....
238
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По лагери и почивни станци имаше масови натравяния и чревни инфекции, но за това не беше позволено да се пише и говори.Убийствата са били повече от сега, катастрофите - също.Продажбите на шофьорски книжки започна в края на 70-те години. През Соца!Да не мислите че започна преди 5-6 години ;)
237
2
 
1
 
! Отговори
До 259// преди 5 години
Да "инджинери" на бюро, на сянка и топло, всяка вчера се прибират в 5 ч. до фустата на жена си... Иначе гОУЕми мрънкачи за повече от 200 лв. на месец! Сега са същите, че и с по-лошо заплащане! Аз пък познавах инженери, постоянно по обекти, командировки, вкл. в чужбина и изкарваха поне 2 пъти повече от работниците.... Фалшива ви е пропагандата в НПО-то!
236
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв беше алкохола през соца - 5- вида и толкова.Освен това беше ниско качество.Бирата се проверяваше бутилка по бутилка, защото вътре плуваха парцали, такава беше хигиената тогава- мръсотия на всяко ниво в производството.Киселото мляко се разваляше за 2 дни защото беше замърсено с много други бактериални култури, а не защото беше хубаво.Домашното млако на бабите траеше по 10 дни без да се развали, защото дори бабите държаха по-чисто от Млекозаводите!
235
2
 
4
 
! Отговори
непричем преди 5 години
Рашките и преди и сега си бяха задръстени. Наше село е начело. От Витоша по-високо нема, от Искъро по-дълбоко нема. Те затова са и талкова сплотени около Путин. Просто не са виждали по-добро. А пропагандата им пише че *** дрогиран с Кока Кола лежи на сянка под небостъргачите. Сега ножа опря до кокала, ама ще клекнат.
234
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смисъл да протестират, Путин ще прецака всички руснаци.Нали сами си го избраха с голямо мнозинство ?
233
5
 
1
 
! Отговори
До 258 преди 5 години
Неукият си ти..... Щото не си живял по онова време и не си опитвал храна и напитки! Нямаш храна с вкус на пластмаса, която продават през последните 15 г. по хипермаркеттите с гръмки имена ... Нито алкохола е същи, нито безалкохолнит.... Давам 10 големи бутилки сегашна кока кола за една малка Етър от едно време, но няма такава.....
232
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рускините правеха чудеса за да се омъжат за българин и да избягат от сибирския заттвор.За тях ние бяхме Запад!А уж запада беше лош, пък всички искаха да избягат от хубавия соц :)))
231
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в СССР беше 100 пъти по-бедняшко от България!Те още си живеят в 13-ти век.
230
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тираджиите бяха желани ергени щото печелеха и долари, носеха вносни стоки от чужбина.Моряците бяха също желани за съпрузи.Празни опаковки от дезодоранти бяха нареждани по секциите вместо книги, не ги изхвърляха - егати жалките времена :)))Празните бутилки от уиски се пълнеха с ракия и така се сервираше ;)
229
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Соц-а:Инженерите вземат 180- 250 лв.Шофьори и стругари 280-330 лв.Това не може да е нормално!
228
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз и сега си предпочитам бурканите от село пред ГМО-та в магазините!Колко си неук :)))А нашите земеделски и животновъдни институти какво правеха - ГМО експерименти и произвежда модифицирана пшеница, ечемик, породи животни...Даже не знаеш кво е ГМО.А най-устойчивият ечемик за северните условия на Русия е български ГМО продукт от 80-те.
227
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последните 10 години на Соца дори СССР спират да внасят лошите консерви от България!Всичко беше пълно с ***.Не вярвайте че храната тогава е била чиста !Аз съм карал много бригади в Млекозавода във Варна, в Консервен комбинат Янко Костов - Варна.Добре че не знаете как се произвеждаха храните...Рускинята сочи изгнилите продукти и крещи Ето не надо, но бригадира я блъска и правим храна за СССР, Чехия, Румъния...
226
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на 70-те години има период от 6 години когато изобщо не се предлага месо по магазините, защото всичко отива за износ, сиреч за ценните долари с които Държавата да купува стоки, защото родното производство е лошо и недостатъчно.
225
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В магазина:Понеделник докарват салам кучешка радостВторник има сиренеСряда е ден за плод-зеленчукНо се редиш на огромни опашки и може изобщо да не стигне до теб...Затова цялото семейство се нарежда на различни опашки за по-голям шанс да се добереш до което успееш
224
5
 
1
 
! Отговори
До 248 преди 5 години
Коя година е струвал 400 долара Тушиба в Италия? През 80-те ли? И как точно си го купи от там? Що лъжеш? Рубина работи повече от 10 г. Съседа имаше Самсунг от Коореком - 2 пъти по-тежка кютук от Рубин, но по-скъп и по-здрави -гледа го 20 години! Дънки Райфел 20 долара в Коореком, виетнамците ги шиеха и по-евтино. Много здрави. Та не знам кво глупости пишеш за една заплата....
223
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събота и неделя гражданите се връщаха по родните села за да приготвят зимнина за да оцелеят.Ток го пускаха през 2 часа, защото и там бяхме закъсали, а уж имахме АЕЦ, Тежове и т.н.
222
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най- готин си ако имаше западна кола, дори и 30 годишен Опел.Старите западни коли се преправяха с руски части... бедняшка история.Гумите от Вида Видин бяха легендарни мечти.Видинки не можеш да купиш лесно!А това са едни прости външни гуми!
221
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
По-голямата част от руснаците са възпитани така, че да слагат Русия на първо място и така или иначе си работят до над 60. Все пак без работа, няма просперитет.