Хиляди руснаци на протест: Отново за пенсионната реформа

Миналата седмица Путин предложи жените да се пенсионират на 60 г.
2 сеп 2018 17:20,
359
Хиляди руснаци на протест: Отново за пенсионната реформа

Из цяла Русия днес се провеждат протести срещу плановете на правителството да повиши пенсионната възраст, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В центъра на столицата Москва се събраха около 7500 човека по призива на Комунистическата партия. Демонстрации имаше също във Владивосток, в Далечния изток, и в сибирските градове Барнаул и Новосибирск.

Още по темата

Процедурата за въвеждане на пенсионната реформа започна през юни, когато тя бе одобрена на първо четене в Държавната дума, долната парламентарна камера. Протестите срещу нея обаче се засилваха и рейтингът на президента Владимир Путин спадна значително.

Миналата седмица Путин направи обръщение по телевизията, в което предложи жените да се пенсионират на 60 вместо на 63 години, както предвижда правителственият план. Понастоящем пенсионната възраст за жените в Русия е 55 години.

Руският президент предложи също санкции срещу работодатели, които уволняват или отказват да назначат хора в предпенсионна възраст, а също и двукратно увеличаване на размера на помощите за безработни в предпенсионна възраст, както и бонуси за многодетни майки, пенсионирали се на възраст от 50 до 57 навършени години.

Предложенията на Путин ще бъдат обсъдени и гласувани на второто четене, което трябва да се състои на 24 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Северна Кореа народа яде трева и варени корени. Там е така от 1953. Такъв глад нетрениран човек като българина не може да изкара повече от месец.
179
5
 
5
 
! Отговори
Руссланд юбер аллес! преди 5 години
Мечката винаги е сама - чакалите ходят на глутници...
178
5
 
5
 
! Отговори
Русия е сама преди 5 години
И северно корейците напускат съюза с Русия. Остава им само Куба, засега...
177
6
 
4
 
! Отговори
БГ Пенсионер преди 5 години
Аз съм див балкански дзвер - ровя в кофите с *** - и не ми пука - колко лева струва лука - който иска,нека пъшка - аз съм на самоиздръжка!
176
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КИМЧО, СПРИ ДА ПИЕШ ГЕЛЪ ЗЪ ВАНЪ- ТОЙ РАЗБИВА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЕ, ПРИ ТЕБ ИМА ЯРКИ ПРОЯВИ.
175
6
 
10
 
! Отговори
До мим без ум преди 5 години
Умнико, СК живее в условията на световно ембарго и краварска блокадс от десетилетия насам, и въпреки това са военна и ядрен сила, която страхува краварите, а ние, умните и красивите демократи и 1 седмица няма да издържим при такива условия
174
9
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До АнонименЕднополови са ти роднините в Масква.***!
173
2
 
7
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен Освен тези народи дето ги изброй ,забрави най важните Римската империя и Стара Велика България .Та източната Римска Империя дава на кан Кубрат Крим ,като си запазва пристанището Херсон .Нали знаеш столицата на Велика България е била в Крим и се е казвала Фанагория
172
7
 
7
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен И Българите могат само да мечтаят да са освободени от данъци като в Северна Корея .Там народът не плаща данъци от 1974 година . А стандартът на живот е 10 пъти по добър от нашият дето сме членове на разпадащият се ЕС .
171
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
198 не лъжи. Точно Путин спря ЮП. Хората му казаха всичко да е по европейски правила и не му изнесе. Има си го как излезе и обясни, че икономически не им е вече изгоден. Така че стига се връзва на глупостите на русофилите
170
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Отделих около час да чистя оръжието, сега гледам кутевците още пропагандират руски глупости!
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
194 баш капитализма е виновен. Увеличаващате се възраст на живот в света нищо не значи. Живееш до 60 и се пенсионираш на 55 , ама живееш до 80 и пак пенсия на 55. Евалата. После такива реват че са им ниски пенсиите...
168
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми като не искате патоци сега купувайте руска газ от турските и немските патоци с надценка за транзита. Така Германия ще има повече приходи да плаща по добри пенсии за немските пенсионери, че и там фондовете са отъняли.
167
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците наясно ли са, че няма друга държава в света с толкова ранно пенсиониране?При капитализма е така, драги дами и господа.Беше времето при соца, когато жените се пенсионираха на 55, а мъжете на 60.Ама хубавото свърши. Ревахте, ревахте - на ви сега капитализъм. Ама пък имате тоалетна хартия и банани.
166
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В центъра на столицата Москва се събраха около 7500"A това какъв процент от населението на Москва се пада, знае някой случайно? Щото на Запад при демокрацията в Париж, който е 2.2 милиона 1 милион излязоха на протест цели семейства против закона позволяващ на хомосексуалистите да осиновяват деца, и полицията ги би, и децата биха с палки, имаше деца с със счупени глави а закона го приеха въпреки протестите.
165
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия за пенсионерите градския транспорт, здравеопазване, ток, вода газ, парно са безплатни. А ревете сега, бесни десни.
164
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А във ФАЩ 24% от хората над 66 години изобщо не получават пенсия, живеят от купони за храна в каравана, а ако се разболеят разчитат на благотворителни организации.Ама гледам че тук никой не реве за тях.
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До183. Е кои магазини не са немски. Не се сещам.за сега Брюколаж.
162
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До горд пенсионер 138Лидъла е евтин германски магазин за бедняците. Като си пазаруваш доволно гледаш ли храна с колко "Е" вземаш.
161
2
 
9
 
! Отговори
Йово преди 5 години
За Русия разбрахме но защо никой не прави аналог със САЩ вероятно защото там нещата са по зле, а не може да се говори нещо лошо за големия брат отвъд океана. Пенсионната възраст в САЩ е 66 години както за мъжете така и за жените. Някой щати дори се достига до 70 г. Само военни, полицай и пожарникари могат да се пенсионират на 62 г. Но това не трябва да се знае от Българина, за да си мечтае за "Американската мечта" и да му набиват от разни прозападни медии че в САЩ по дърветата растат пари.