Хиляди руснаци на протест: Отново за пенсионната реформа

Миналата седмица Путин предложи жените да се пенсионират на 60 г.
2 сеп 2018 17:20,
359
Хиляди руснаци на протест: Отново за пенсионната реформа

Из цяла Русия днес се провеждат протести срещу плановете на правителството да повиши пенсионната възраст, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В центъра на столицата Москва се събраха около 7500 човека по призива на Комунистическата партия. Демонстрации имаше също във Владивосток, в Далечния изток, и в сибирските градове Барнаул и Новосибирск.

Още по темата

Процедурата за въвеждане на пенсионната реформа започна през юни, когато тя бе одобрена на първо четене в Държавната дума, долната парламентарна камера. Протестите срещу нея обаче се засилваха и рейтингът на президента Владимир Путин спадна значително.

Миналата седмица Путин направи обръщение по телевизията, в което предложи жените да се пенсионират на 60 вместо на 63 години, както предвижда правителственият план. Понастоящем пенсионната възраст за жените в Русия е 55 години.

Руският президент предложи също санкции срещу работодатели, които уволняват или отказват да назначат хора в предпенсионна възраст, а също и двукратно увеличаване на размера на помощите за безработни в предпенсионна възраст, както и бонуси за многодетни майки, пенсионирали се на възраст от 50 до 57 навършени години.

Предложенията на Путин ще бъдат обсъдени и гласувани на второто четене, което трябва да се състои на 24 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в цяла русия има сигурно 10 хиляди про западни елементи които поклаждат недоволства.всъщност за всички неудачи на света е виновен мръсният запад
259
2
 
1
 
! Отговори
До 282 преди 5 години
*** е имало в хляба след като сте го купили, щото у вас *** са го налазвали, а не в магазина.... С две думи - мързи ви да чистите в къщи! Аз пък как не съм намирал нито една *** в хляб или друга храна ...
258
2
 
4
 
! Отговори
До 282 преди 5 години
Тъпет, истнските хляб и бира се развалят бързо!? Не са като днешната пластмаса и химия, които траят с месеци и според увредения ти мозък - "качествени"!?
257
6
 
8
 
! Отговори
МАНИПУЛАЦИИ преди 5 години
А авторката на статията услужливо забравя да спомене, че сега с Путин в Русия се живее все по-добре и средната положителност на живота за всички е скочила драстично - с 10 години! Така че, драги читатели, при средна продъжлителност на живота от 880 - 85 години за страната, какво очаквате? Това мъдър ход на един прекрасен държавник! и Още повече имайки на ум, че продължителността на живота за руското население ще продължи да се качва нагоре докато ние си ядем от евроатлантическите банани.
256
3
 
9
 
! Отговори
Рушняците са обречен преди 5 години
На Вечна мизерияОлигарсите им ще купуват яхти и клубове по света, мужиците ще пият препарати за ванаВанга го е предрекла
255
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, напълно си прав. Обаче мъжете живеят 66 години а се пенсионират на 65. Ясно че на някои никак няма да се хареса.Но това си е тяхна работа, не наша.
254
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Хей ЕКСПЕРТИИНякой обърна ли внимание само не един но МНОГО важен ФАКТ?Пенсионна реформа в СССР/Русия не е правена от 1958 година. ОЧЕВАДНО НЕЩО ТРЯБВА НАЙ-НАКРАЯ ДА СЕ НАПРАВИ И ТОВА НЕЩО НЯМА АМА НИКАК ДА СЕ ХАРЕСА НА ХОРАТА
253
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията е за пенсионната реформа и протестите в Русия. Добра, лоша, това е темата на статията. Обаче копейкаджийте плюят държавата си без връзка. Плащат им на пост на говнярските ***...
252
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе само че бирата беше с парцали а хляба (паве Добруджа) беше с ***. Лично съм намирал няколко, ама изрязваш и останалото ядеш. Щото уж струва 40 ст ама нямаш едни допълнителни 40 ст за да си купиш нов. А да се оплачеш на някой даже не си помисляш. А тройной не съм пил, такива пропадняци като тебе го плозваха когато Горбачов въведе сух режим. Овчар си ти, нищо че си бил навремето скапан ОФ агент.
251
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги цървуларистократи, на ви върнаха земята що не възродихте кирпичените имения, които комунистите ви бяха взели, а продадохте земята и отидохте овчари и слуги в Гърция, Италия и Испания? Ама бирата при соца била с парцали, а одеколона - тройной вместо гучи...
250
3
 
6
 
! Отговори
До 274 преди 5 години
След американските бомбардировки над Сърбия с уран нали имахте информация? И какво ви помогна това да не се разболявате от рак? А СЕГА, като Полимери Девня е унищожено и може всеки момент да изтрови Девня, сте по - добре, нали.
249
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другаре димократи, като ривете калко лошо било при соца, знаете ли как са живеели българите преди това? 80% по селата, без ток и вода, с по 20 дка земя, 2 крави и 10 кокошки на семейство, неграмотни, гладни, необразовани, мръсни. Соца ви изкара от селата, построи ви фабрики, заводи, язовири, пътища, жилища, електроцентрали, даде ви образование и здравеопазване. Ама пустите цървуларистократи се оплакват от липсата на яхти, имения, слуги, хайвер и висша мо;да по магазините. А още живеят в панелкит
248
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некои другаре димократи ривът, че при соца си пълнели секциите с празни опаковки от дезодоранти, вместо книги. Ами личи си другаре, ако бехте чели повече, ся немаше да тролите тук за 30 стинки на пост, а да пиете бяло вино с клефтико като мен на Тасос.
247
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За едно са прави другареъе димократи - през 80 те години българите живееха много по - добре от руснаците, нищо, че те ни управляваха. Живеехме по- добре и от руммънци, гърци, чехи, поляци.. А СЕГА дали живеем по - добре от новите ни господари, щом ходим да им слугуваме?
246
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука някои само са прочели "Русия, протести" и веднага налазиха. Ама статията никой не я прочете. Протестират щото видиш ли щяли да им вдигнат възрастта на 60 вместо 55 години. А тук като я вдигат всяка година с идеята да стигне 67 години никой не протестира, ама нали решението е снесено от ЕС, не от Путин
245
4
 
4
 
! Отговори
До 274// преди 5 години
Остави сводките и др. комунистически глупостите. на министерствата. Преди 89-та г. в апартамента ми и къщата ми на село никой не влизал! След 10-ти ноември ги изпотарашиха общо към 10 пъти ... Познавам. десетки пострадали хора от "демократичните" взломаджии... сигурно и ти си пострадал, но не ти пречи дащ пишеш фалшификации и глупости за едно време!
244
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След взрива в полимери Девня нямаше никаква информация за хората.Като се скъса понтона до Белослав се издавиха мнооого хора.Истината може да се потърси едва след като падна комунизма.Преди това се покриваше всичко.Я проверете в Министерство на правосъдието - там има обществени сводки за убийства и изнасилвания през годините.През соца са били повече от сега!Но тогава това се предаваше само от човек на човек.През 2 града нищо не се чуваше.
243
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тогава никой не искаше да живее в СССР.Няма живот в тази блатна миззерия.
242
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И всичките тези идиотизми в България бяха като Рай за руските жени, които правеха всичко за да живеят с някой българин, да избягат от Съветския Съюз.Само много болен мозък може да мечтае за онова време!Сега имаш много възможности и избори- ако си умен и работлив ще успееш!
241
4
 
1
 
! Отговори
До 268 преди 5 години
Лъжеш и сам не си вЕваш на глупостите ... Каки "убийства" и имало бе, ***!?ако имаше таквова в цялата околия с1/е разчуваше! И как пък един път не се натрових от десетките лагери и почивки! Ти си долнопробен лъжец и манипулатор!