Пенсионен преглед на Европа от Русия: Най-бедните пак в... България

125 евро средно получават пенсионерите в България
Обновена: 4 сеп 2018 17:02 | 4 сеп 2018 15:45,
340
Пенсионен преглед на Европа от Русия: Най-бедните пак в... България
Снимка: Dnes.bg

Докато в Русия се вълнуват покрай пенсионната реформа, изданието euromag.ru прави преглед на пенсиите в Европа, пише БНР.

Най-ниските пенсии в ЕС са в България, пише изданието и посочва, че средната пенсия в България е 125 евро. Румънските пенсионери получват средно 175 евро, в Литва – 222, в Естония – 232, в Латвия – 304.

Чехите получават като пенсия половината от заплатата, която е средно около 1000 евро, а португалциите – 54% при средна заплата над 1000 евро.

Още по темата

Във Финландия пенсията е 58,4% от заплатата, която средно е около 3700 евро, но от тази сума трябва да се приспаднат данъци и други плащания.

Словенците се пенсионират на 63 години, а словенките – на 61, и могат да разчитат на 62% от доходите си в активната възраст. Средната заплата в Словения също надхвърля 1000 евро.

За мъжете в Турция пенсионната възраст е 68 години, за жените – 58. Пенсията е 64,5 % от заплатата, която средно е около 900 евро.

В Италия пенсията е 65% от заплатата (средно 2300 евро), в Австрия – 77% (средно 2700 евро).

В Испания пенсията е 81% от заплатата (средно 2200 евро), а в Люксембург при средна заплата 4300 евро (брутна) пенсията е 87 на сто от нея.

Най-висок процент спрямо заплатата получават като пенсия гърците – 96 на сто при средна заплата за страната 2100 евро.

В Русия пенсията е под 40 на сто от заплатата, коментира още euromag.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно от такива родолюбци избягах от *** дъжава българия да поясня -не родина природата е прекрасна и обичам тази земя ей такива катоприродните недоразумения по долу ме бяха изпели на дс че мразя *** и ще им режа главите като зелки.ела да видиш после как побесняха ченгетата караха ме да им сътруднича но успях да избягам слава богу.та на всички вас псевдопатриоти само едно ще кажа .всички без изключение сте генетични предатели.предавахте българия на руснаци турци а сега и на американции
234
2
 
6
 
! Отговори
Я гледай преди 5 години
До Анонимен 225 Всичко в химията е измислено...Ми така е, след като Дмитрий Менделеев измисли таблицата и химията пропадна. Ха ,ха..!
233
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи предател? Предал съм някого или съм предал държавата? Държавата не съм защото по закон всеки българин има право на своето и чуждо гражданство. Предал съм някого.....ами тук нещо не е много ясно..как точно го предадох този някого, като реших да живея в държава различна от държавата където съм роден? Ами това е личен избор. Живеем в демократично общество. С нещо съм попречил с това мое решение ли? Трябвало е да взема разрешение ли от някого?Хора тези времена отдавна отминаха !!!!
232
9
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
На мен ми е интересно, на членовете на Дийп Пърпъл, кой каква пенсия получава???И все пак Бати Бойко е велик!!!Агент Родж Патерсън!ЦРУ!!!
231
10
 
9
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
В Русия пенсиите са по ниски от нашите , но не се коментират защото не са в ЕС.
230
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За предателите България е *** .. А Българите - *** .. Това са им опорните точки..
229
4
 
10
 
! Отговори
Радвате ли се,че сте преди 5 години
След тая статия, как да не се ,,радваш",че си българин. А като се замисля,че пра-пра роднините ми са били прогонени от Беломорска Тракия,сегашна Гърция дето вземат 96% от получаваната заплата като се пенсионират,а на българите дето са им работили легално не плащат пенсии.. Съдба...
228
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Никой днес не учи химия защото няма работа .. Даже по добре да си инженер химик , Proces enginering.. химик + машинен инженер, белким те вземат в някоя петролна рафинерия..
227
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятел, имам колега който е работил 5 години в BASF като химик. Плащат им вредни, защото работят с много инертни материали и се тровят много често. Сумите за които е работил са огромни, но се отказва защото след един определен период на работа там, вероятността да се развие рак е огромна. В Германия има много строг регулаторен контрол и се мъчат да забранят този вид работа, но засега не успяват, понеже лобито на огромните химически концерни е много силно
226
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доктор по химия в САЩ работи лаборант в Болница , титрува пикянта на болните
225
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Предатели аз съм учил 5-6 химии , не съм химик , но имам комшийка химичка доктор на науките -работи в САЩ клинична лаборантка и приятел химици доктор на науките по инженер химик по хартиите.. Имам кума доктор на науките Агроном по растителна защита - единствено тя си намери работа по специалността в САЩ държавна.. Другите които са добре са електроинженери и математици..
224
9
 
5
 
! Отговори
до 230 преди 5 години
*** е капацитет ...по шкембе чорба...и уригни!И за друго, га не търси!
223
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аааахаха Ганьооооо Точно така Ромите и Индийците са от Бялата раса .. това го знаят и малките деца , ти не си ходил на училище.. А жена ти чисти на черните в Лондон ... Дъщеря ти е детегледачка на черни бебета...
222
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко в химията е измисленоТи да не си приятел на козаря? Те не измислят нови сплави и материали в лабораториите на BASF, неее, козаря е измислил всичко в химията вече. Откъде се въдите такива капацитети бе???
221
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** Ало със жената химичка ... Няма ли да стане физичка да взима повеке пари.. Ама от жена физик не става , заложил си на куц кон..
220
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** За химици няма работа никъде по-света .. Всичко в химията е измислено.. Отам нататък е физиката, нанотехнологии , нови материали всичко това е физика..
219
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До на *** селския... *** , *** това е то речника на предатели.. *** така наричат предателите българите.. Така ме нарече българите една дегератка от Чикаго , когато и казах , че всъщност е отичшла на потъваш кораб и внуците и , не ще завършат нито Масачузетс , нито Харвард
218
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе козар, не виждаш ли че няма държава, тя отдавна абдикира и ви е оставила на произвола на съдбата. *** от глад и ромите ви избиват по селата родителите, а пияници ви газят децата на пешеходни пътеки. Разни мутрафони безчинстват по градове, села, пътища и където се сетиш. Отгоре само сипат пропаганда за великата ни история и колко сме велики. Децата ти ядат ши велика история, щото мойте не. Ходи да пасеш козите и не давай акъл.
217
4
 
8
 
! Отговори
на Ганьо селския... преди 5 години
предатели му се привиждат...от глад...и шутове в главата!
216
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предатели седете си там в Новата Родина , пишете си на немски и английски ние не ви искаме.. По-добре да дойдат врагове турци , авганци , сирийци, украинци на населят територията. Отколкото предатели проклети които наричат Родината ***.. Всяка уважаща себе си държава и народ наказанията за предателите са по-жестоки от тези за враговете..