По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...

Журналистите нарекоха новото предаване за Путин "Житие в пряк ефир"
4 сеп 2018 21:20,
228
По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...
Снимка: Pixabay

Ново руско телевизионно предаване показва руския президент Владимир Путин като обикновен човек. Поредицата отразява работата и живота на държавния глава и съчетава "съветския пропаганден стил с ориенталски славославия", отбелязва "Ведомости" в статия, озаглавена "Един захарен Кремъл", пишат от БТА.

Редакцията коментира вчерашната програма "Москва. Кремъл. Путин" с участие на президентския прессекретар Димитрий Песков, излъчена по държавната телевизия "Россия 1".

В нея работната седмица на Путин бе обсъдена подробно, а към дейността му бяха отправени и куп комплименти. Вестникът коментира, че работата на руския държавен глава е илюстрирана с кадри от паркетната хроника: "Ето го Путин как общува с жителите на Омск, ето как разговаря с деца в Сочи, ето го как събира гъби в Саяните (планини в Южен Сибир), ето го как със собствените си ръце коригира пенсионната реформа" в Русия, пишат от изданието.

Предаването предизвика иронични коментари в социалните мрежи заради тази гърмяща смес от съветска пропагандна стилистика и ориенталски славословия в чест на мъдрия управник, който работи толкова много и ефективно, толкова се вслушва в нуждите на обикновените хора, почива си толкова скромно и същевременно демонстрира чудесна физическа форма, пишат от "Ведомости".

Още по темата

Очаква се "Москва. Кремъл. Путин" да започне да се излъчва всяка неделя. Целта е да се компенсира спадът в рейтинга на руския президент сред аудиторията на държавните телевизии заради обявеното вдигане на пенсионната възраст в Русия, посочва политологът Николай Петров.

Миналата седмица президентът заяви в специално телевизионно обръщение, че ще бъдат смекчени някои от най-неприятните моменти в предстоящите промени. Това обаче може да не е достатъчно и "се налага по-честичко да показват на телевизионните зрители един добър цар, милеещ за нуждите на дребните хорица", добавя експертът.

Острите отзиви в социалните мрежи едва ли вълнуват авторите на идеята, тъй като предаването е адресирано към зрители на държавните телевизии, които вярват на пропагандата, смята "Ведомости". И допуска, че каналът "Россия 1" също може да си вдигне рейтинга с такава продукция.

Според опозиционната руска телевизия "Дожд" водещият новата програма Владимир Соловьов, известен с прокремълските си позиции, е създал нов жанр - телевизионна иконопис. Журналистите от "Дожд" наричат предаването "Житие в пряк ефир", информира Би Би Си.

Предаването е най-вече опит да се изгладят негативите около пенсионната реформа в Русия; появата му сочи наличието на проблеми във вътрешната политика, смята наблюдателят Григорий Добромелов.

Хората в Русия "няма да хукнат сега да обичат реформата заради действията на кремълските пропагандисти", но властта "по принцип може" да ги накара да не свързват реформата и последиците й със самия Путин. За целта Кремъл "трябва да насърчи очовечаването на образа на Путин, сиреч да добави багри в този образ", обяснява аналитикът Абас Галямов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На руснака му дай водка,чесън и цар гаспадар.Не му давай I-phone.
172
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мии е ясно защо *** осъжда Русия че повдигнала възраста на пенсиите когато в България вече се печете на този огън . Много е лесно да гледаш *** на другия а собственния не виждаш . Даже и за рамера на пенсиите в България нокой не споменава . Тези горе хич не ги интетесува как преживява народа с тези мизерни пенсии . Играят си игрите и петат пари с баснословни суми .
171
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мии е ясно защо *** осъжда Русия че повдигнала възраста на пенсиите когато в България вече се печете на този огън . Много е лесно да гледаш *** на другия а собственния не виждаш . Даже и за рамера на пенсиите в България нокой не споменава . Тези горе хич не ги интетесува как преживява народа с тези мизерни пенсии . Играят си игрите и петат пари с баснословни суми .
170
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре е ден на траур в моят пловдив и цяла южна българия.на тази черна за моят град дата един алкохолик ни съедини с най отвратителната част на балканите предлагам референдум в южна българия дали трябва да хрантутим лентяите в софия
169
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вова, изтърваш ги!Затваряй границата.Въвеждай изходни визи.А най добре си прибери за да ти бачкат.Ще останеш сам пич.
168
5
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 5 години
Анонимен,Става дума за Комплекса "Батюшка царь"... какви ти там софиянци-несофиянци, простолюдие-аристократи.Може да "***" и при n-поколения софиянци, както и да си природно интелигентен с n-поколения на село.
167
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да погледнем самите себе си и БългарияБългарското население се топи и състарява, и за съжаление, това се отразява ЗЛЕ и КАТАСТРОФАЛНО за нашата Родина, както и във всички сфери, дори и за пенсионната грижа. Тази година отчита, че има ГОЛЯМ борй аборти. Има ГОЛЯМ брой БЕЗДЕТНИ двойки, които НЕ могат да имат деца.Най- тъжното и жалкото е, че има ГОЛЯМА чат от българите, които НЕ искат да раждат и да имат деца. За съжаление, МНОГО МЛАДИ жени ИСКАТ да отглеждат КУЧЕТА, а НЕ да имат ДЕЦА!
166
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХАПродължение от коментар номер 186:Такива приказки все едно ми напомнят за софиянци ( едва ли не " благородници") и селяни ( простолюдие).Но познавам такива кореня софиянци и софиянки, които се оженеха и омъжеха за НЕсофиянци , т.е хора родени ИЗВЪН София и считани от софиянците за простолюдие.Познавам " кореняк " софиянци, които са 1-2- максимум 3 поколения също от провинция, но с вискоко самочувствие, че едва ли не са благородници, а не са кореняци софиянци от 6 -8 поколения.
165
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА" Тези от векове са така: крепости селяни - диктатура на пролетатиата." Ако питаш мене, в България има 98 % пролетариати и селяни, и ти си в това число, и аз също съм в това число на простолюдието. Просто ти се чудя, защо ти, който си от простолюдието, плюеш по самите хора от простолюдието? И сред " благородниците" и простолюдието в България има и добри и лоши хора. Такива приказки ве едно ми напомнят за софиянци ( едва ли не " благородници") и селяни ( простолюдие).
164
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Блядистанци " Са обречени на вечна мизерия "Недей да говориш така, ако погледнем себе си, самите ние сме на последно място в цяла Европа по жизнен стандарт - даже една Албания ни изпреварва с високи пенсии за пенсионерите" Откакто си убиха Царя, Господ им праща само наказания - Ленин, Сталин, Хитлер , а сега и това недоразумение Вовка Офшорното."Да убият своя цар - това е наистина престъпление. Но не руския народ, а масоните Ленин и ко. го убиха. Сталин и Владимир Путин са от добрите
163
3
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 5 години
Тези от векове са така: крепости селяни - диктатура на пролетатиата.
162
4
 
5
 
! Отговори
Оннамнецар преди 5 години
Какъв цар може да бъде този ***? Абсолютен демагог, за който най-големият ужас е не САЩ или НАТО, а народното недоволство, което скоро ще го измете.
161
7
 
7
 
! Отговори
Блядистанци преди 5 години
Са обречени на вечна мизерияОткакто си убиха Царя, Господ им праща само наказания - Ленин, Сталин, Хитлер , а сега и това недоразумение Вовка Офшорното..
160
1
 
4
 
! Отговори
до 176 преди 5 години
БЕКГРАУНД?!?Къде ти е Българския език?Сам не схващаш колко си смешен с всичките тези чуждици. Като Гчоолу и Дочоолу, които не си говорели на Български, а само на гръчки, та да се разберат...Дано си чел тази книга за която ти пиша, докато се правиш на специалист по икономика
159
3
 
11
 
! Отговори
До 180 преди 5 години
Доста гръмко и предвзето изхвърляне - джихадистите били "хора"?!?Сякаш чета комюникетата на доказаните манипулатори от "белите каски"...Абе ти къде беше, когато тези "хора" режеха главите на нормалните сирийци по площадите?Къде беше, когато американците сринаха до основи Рака?
158
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е дъно ама още може да се копае надолу,Володя Путин щял да се окаже по-добър човек и от Володя Ленин,оххх майкоооо,АБЕ ЕЙ РУСНАЦИТЕ ,НАЙ-ЧОВЕЧНИЯТ Е СТАЛИН БЕ,дори Хитлер не може да му стъпи на малкото пръХчИ!
157
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Владимир Путин! За разлика от други "представители" на властта, Владимир Путин мисли и действа за доброто на Русия и руския народ. МНого тъ.па.ци искат смъртта му, има и стачки, сякаш противниците на Путин да направят така, че руснаците да забравят добрите му заслуги към тях. Владимир Путин не е съвършен политик, но той е добър политик и най- вече човек, който носи човещината.
156
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Добрият цар Путин в момента бомбардира Идлиб! Умират хора!
155
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 177 Ей , много си сложен , бе ? Каква е тази мисъл , какво е това чудо. Да не си Киворг?Той се прави на много сложен.
154
1
 
3
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Анонимен 164 Приятел ,не му обеснявай на 164.Няма да те разбере. Той е с 8-ми клас.