По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...

Журналистите нарекоха новото предаване за Путин "Житие в пряк ефир"
4 сеп 2018 21:20,
228
По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...
Снимка: Pixabay

Ново руско телевизионно предаване показва руския президент Владимир Путин като обикновен човек. Поредицата отразява работата и живота на държавния глава и съчетава "съветския пропаганден стил с ориенталски славославия", отбелязва "Ведомости" в статия, озаглавена "Един захарен Кремъл", пишат от БТА.

Редакцията коментира вчерашната програма "Москва. Кремъл. Путин" с участие на президентския прессекретар Димитрий Песков, излъчена по държавната телевизия "Россия 1".

В нея работната седмица на Путин бе обсъдена подробно, а към дейността му бяха отправени и куп комплименти. Вестникът коментира, че работата на руския държавен глава е илюстрирана с кадри от паркетната хроника: "Ето го Путин как общува с жителите на Омск, ето как разговаря с деца в Сочи, ето го как събира гъби в Саяните (планини в Южен Сибир), ето го как със собствените си ръце коригира пенсионната реформа" в Русия, пишат от изданието.

Предаването предизвика иронични коментари в социалните мрежи заради тази гърмяща смес от съветска пропагандна стилистика и ориенталски славословия в чест на мъдрия управник, който работи толкова много и ефективно, толкова се вслушва в нуждите на обикновените хора, почива си толкова скромно и същевременно демонстрира чудесна физическа форма, пишат от "Ведомости".

Още по темата

Очаква се "Москва. Кремъл. Путин" да започне да се излъчва всяка неделя. Целта е да се компенсира спадът в рейтинга на руския президент сред аудиторията на държавните телевизии заради обявеното вдигане на пенсионната възраст в Русия, посочва политологът Николай Петров.

Миналата седмица президентът заяви в специално телевизионно обръщение, че ще бъдат смекчени някои от най-неприятните моменти в предстоящите промени. Това обаче може да не е достатъчно и "се налага по-честичко да показват на телевизионните зрители един добър цар, милеещ за нуждите на дребните хорица", добавя експертът.

Острите отзиви в социалните мрежи едва ли вълнуват авторите на идеята, тъй като предаването е адресирано към зрители на държавните телевизии, които вярват на пропагандата, смята "Ведомости". И допуска, че каналът "Россия 1" също може да си вдигне рейтинга с такава продукция.

Според опозиционната руска телевизия "Дожд" водещият новата програма Владимир Соловьов, известен с прокремълските си позиции, е създал нов жанр - телевизионна иконопис. Журналистите от "Дожд" наричат предаването "Житие в пряк ефир", информира Би Би Си.

Предаването е най-вече опит да се изгладят негативите около пенсионната реформа в Русия; появата му сочи наличието на проблеми във вътрешната политика, смята наблюдателят Григорий Добромелов.

Хората в Русия "няма да хукнат сега да обичат реформата заради действията на кремълските пропагандисти", но властта "по принцип може" да ги накара да не свързват реформата и последиците й със самия Путин. За целта Кремъл "трябва да насърчи очовечаването на образа на Путин, сиреч да добави багри в този образ", обяснява аналитикът Абас Галямов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е луд диктатор...................да,но Путин е велик политик.................той се опълчи на западните масони и сатанисти!!
132
8
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Възхваляващите Путин, Ердоган и др. диктатори са за Психодиспансер! После питат защо сме последни в ЕС?
131
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на Русия и на Путин!!Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери и слугите им в България???
130
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси клоуна. Тея руснаци още ли се хващат на този театър. Заслужават си мизерията
129
4
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 5 години
Слава на Русия по всички Земни кълбета!
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХАХАХАХХАААнаправо гарант за мира в цялата галактика
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХАХАХАХХАААгарант за мира на земята :))))))))))))))))))))))
126
15
 
13
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 5 години
ПУТИН Е ВЕЛИК,ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ-ГАРАНТ ЗА МИРА НА ЗЕМЯТА---А НА НАШИТЕ ДЖЕНДЪРЧЕТА--ПОЗДРАВИ И ДА ОТИДАТ НА ЛЪВОВ МОСТ-АРАБЕЛИТЕ ЧАКАТ...
125
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СимоСимоу вземи прочети коментари на руснаците в техните сайтове или и те са сороси? :) Русия сте я виждали само на картата вие и хабер си нямате от живота там седнали да сте ми говорите колко хубаво било...
124
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ... докато руските коментари в сайта главно оплюват идеята... безродните ни русофили които са виждали русия само на картата я приветстват яростно...
123
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез удариха дъното...
122
11
 
12
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Да се правят изводи от мнението на 5 човека от т.н. опозиционери е пълна глупост на търкалета. Тези нямат и подръжката даже на 1% от населението. САЩ обаче не случайно плащат 4 милиарда за плюете срещу Русия. Нашите "анонимни" *** просто са на копанята на Вашингтон. Хайде да видим какви ще са резултатите на изборите. В Русия никой не вярва на соросоиден. В 2000 г. фалираха държавата и сега само лаят. Такива като Навални имат реално подръжка 0.5% . Направо ще го уплашат Путин.
121
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре добър цар, отколкото лидери като в ЕС!!! Едва ли искате Меркел за канцлер, да не говорим за неадекватната Мей, или Юнкер или Туск. Абсолютни клоуни.
120
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук всички телевизии имат предавания за добрия ни Винету. Същата работа
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е това да се насърчавало очовечаването на образа на Путин.Ама какви са тия приказки, другари???
118
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям смях...Руснаците вече го оплюха. Статията също така не споменава, че идват парламентарните избори и Единна Русия може да няма достатъчно депутати в парламента. Путин и кметът на Москва вече са се разграничили от партията майка и са се обявили за безпартийни, ама и социолозите не знаят какво да очакват на изборите....
117
12
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 135Ами Тиквоний I няма скоро кой да го смени, щото алтернативата е Курнелката и Аамед Джолан :) Не че е стока, направо си е тотал щета, ама като няма друг на хоризонта, това е положението :)
116
18
 
20
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
ПОДЛАТА ИГРА НА РУСНАЦИТЕ СПРЯМО БЬЛГАРИЯ ЩЕ ИМ ИЗИГРАЕ ЛОША ШЕГА.ВЕЛИКИТЕ СЬЩО СТРАДАТ .
115
12
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
"Ето го Путин как общува с жителите на Омск, ето как разговаря с деца в Сочи, ето го как събира гъби в Саяните (планини в Южен Сибир), ето го как със собствените си ръце коригира пенсионната реформа в Русия"--Ха-ха-ха-хо-хо-хо :))) Достатъчно е само да прочетеш стила по който е написано това, за да разбереш, че си имаш работа с нация от пълни *** и oлигофрени :))) Особено края на изречението е изключително ценно :))) Медведев, Шойгу (славянин), Песков, Захарова - все отбор юнаци :)
114
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй ,,Джесика Вълчева'' ми звучи малко като ,,Аманда Говедарова''.