По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...

Журналистите нарекоха новото предаване за Путин "Житие в пряк ефир"
4 сеп 2018 21:20,
228
По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...
Снимка: Pixabay

Ново руско телевизионно предаване показва руския президент Владимир Путин като обикновен човек. Поредицата отразява работата и живота на държавния глава и съчетава "съветския пропаганден стил с ориенталски славославия", отбелязва "Ведомости" в статия, озаглавена "Един захарен Кремъл", пишат от БТА.

Редакцията коментира вчерашната програма "Москва. Кремъл. Путин" с участие на президентския прессекретар Димитрий Песков, излъчена по държавната телевизия "Россия 1".

В нея работната седмица на Путин бе обсъдена подробно, а към дейността му бяха отправени и куп комплименти. Вестникът коментира, че работата на руския държавен глава е илюстрирана с кадри от паркетната хроника: "Ето го Путин как общува с жителите на Омск, ето как разговаря с деца в Сочи, ето го как събира гъби в Саяните (планини в Южен Сибир), ето го как със собствените си ръце коригира пенсионната реформа" в Русия, пишат от изданието.

Предаването предизвика иронични коментари в социалните мрежи заради тази гърмяща смес от съветска пропагандна стилистика и ориенталски славословия в чест на мъдрия управник, който работи толкова много и ефективно, толкова се вслушва в нуждите на обикновените хора, почива си толкова скромно и същевременно демонстрира чудесна физическа форма, пишат от "Ведомости".

Още по темата

Очаква се "Москва. Кремъл. Путин" да започне да се излъчва всяка неделя. Целта е да се компенсира спадът в рейтинга на руския президент сред аудиторията на държавните телевизии заради обявеното вдигане на пенсионната възраст в Русия, посочва политологът Николай Петров.

Миналата седмица президентът заяви в специално телевизионно обръщение, че ще бъдат смекчени някои от най-неприятните моменти в предстоящите промени. Това обаче може да не е достатъчно и "се налага по-честичко да показват на телевизионните зрители един добър цар, милеещ за нуждите на дребните хорица", добавя експертът.

Острите отзиви в социалните мрежи едва ли вълнуват авторите на идеята, тъй като предаването е адресирано към зрители на държавните телевизии, които вярват на пропагандата, смята "Ведомости". И допуска, че каналът "Россия 1" също може да си вдигне рейтинга с такава продукция.

Според опозиционната руска телевизия "Дожд" водещият новата програма Владимир Соловьов, известен с прокремълските си позиции, е създал нов жанр - телевизионна иконопис. Журналистите от "Дожд" наричат предаването "Житие в пряк ефир", информира Би Би Си.

Предаването е най-вече опит да се изгладят негативите около пенсионната реформа в Русия; появата му сочи наличието на проблеми във вътрешната политика, смята наблюдателят Григорий Добромелов.

Хората в Русия "няма да хукнат сега да обичат реформата заради действията на кремълските пропагандисти", но властта "по принцип може" да ги накара да не свързват реформата и последиците й със самия Путин. За целта Кремъл "трябва да насърчи очовечаването на образа на Путин, сиреч да добави багри в този образ", обяснява аналитикът Абас Галямов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите така наречени медии !Този сайт случайно го открих и случайно се махам !Дано повече нормални хора ме последват !Нормалните адекватни хора, не черпят информация от Български сайтове !
112
4
 
15
 
! Отговори
до господин Путин преди 5 години
Ти какво имаш против евреите?Нали Червената Армия ги е спасила само в България?Не слушаш ли изказванията на Захарова?
111
10
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Те и нашия президент искаха да го представят така.Който не работи - той не греши. Прави коремни възлизания пред камерите и т.н.Ама този номер не мина. Пък и тази Деси и баща му така несправедливо да подкопаят авторитета му пред обществото.Сега ще трябва да намерят някой друг.
110
19
 
30
 
! Отговори
Господин ПУТИН! преди 5 години
Не го мислете Вие господин Путин, а си вижте шушумигата Бойко как за три месеца два пъти ходи при господарите си в Исраел на инструктаж! Тоя предател най много да ни донесе оттам няколко терористични атаки в центъра на София - но нищо важното, че сме братя с евреите !
109
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Русия само санкции, с любов и от сърце, хе-хе...
108
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На нещастните ватенюци им промиват и полират мозъците с техния вожд по цял ден, а те пият шампоан. Трагедия!
107
4
 
21
 
! Отговори
Факт преди 5 години
След безумията на Запад,които добиха епидемичен характер напоследък,случващото се в Русия не може да ни впечатли.Русия НИКОГА не е имала демократични традиции и нормално икономическо развитие,няма и да има,най-вероятно.Обаче интересното е,че е постигала най-големи успехи именно при авторитарно управление,а най-големи провали-при опит за демокрация.
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този не беше ли от тайната милиция
105
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите са умствено изостанали, а Путин е поредният болен руски диктатор, който ще съсипе окончателно Русия.
104
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му ядете куура на Путин! А смъртна заплаха е на *** пичкката дето е уморила стотици мъже с венерическитее й болестти, сккапаняк! Заспивай веднага деееба твойта мама куурвенска!
103
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е смъртна заплаха за България.
102
19
 
18
 
! Отговори
Красноармеец преди 5 години
Слава на Русия и Путин! Сътрудничеството с братушките винаги носи полза. ЕС са крадци и измамници, а нато са терористи!
101
13
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Преди двайсетина години една частна компания купи енергетиката на Тексас и какво започна - непрекъснат режим на тока. Населението взе да се паникьосва. От компанията отвърнаха - имаме планови ремонти на мощности и ако искате да спрем режима, трябва да докараме ток от много далече, но тогава ще трябва да ви вдигнем цената на тока. И така и стана. А при Живков семействата плащаха 5 лв за ток и 8 лв за парно. Аз живея в една западна страна и всеки месец плащам 180 евро за ток и отопление.
100
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия още по времето на Сталин реши въпроса с комуналките, а в САЩ още живеят в комуналки цели квартали.
99
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като самолетите са пълни с български екскурзианти за Париж и Лондон и Виена и десетки туристически агенции просперират защо България е първа по смъртност в света и 74% от българите живеят в бедност?
98
7
 
11
 
! Отговори
А бе преди 5 години
А като могат българите да пътуват свободно на Запад какво става с визите за САЩ. Нашите атлантически партньори отмениха ли вече визите, нали САЩ имат договор за безвизов режим с ЕС, а България вече 11 години е пълноправен член на ЕС, или? Спазват ли САЩ договора с българските си атлантически партньори или най-презрително xpачат в лицето на българите. Щото ние си спазихме договора и отменихме едностранно визите за нашите атлантичесло партньори САЩ.
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не гледаш, щото от ваше село не си излизал.Ами пътуват представи си - празен самолет и автобус няма.Има десетки туристически агенции, от какво мислиш се издържат? Екскурзиите се пълнят за дни.
96
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия ще е силна, когато доходите минат американските и престъпността падне под американската.Дотогава са само хвалипръцканици.Успех желая на Русия де.
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глеам българите постоянно пътуват и спят в хотелчетата на Лондон и Париж откакто дойде демокрацията и могат свободно да пътуват, голям кеф, а няма кой да чисти и да мие улиците на Запад!
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен : каква мизерия ? виж първо на себе си