По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...

Журналистите нарекоха новото предаване за Путин "Житие в пряк ефир"
4 сеп 2018 21:20,
228
По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...
Снимка: Pixabay

Ново руско телевизионно предаване показва руския президент Владимир Путин като обикновен човек. Поредицата отразява работата и живота на държавния глава и съчетава "съветския пропаганден стил с ориенталски славославия", отбелязва "Ведомости" в статия, озаглавена "Един захарен Кремъл", пишат от БТА.

Редакцията коментира вчерашната програма "Москва. Кремъл. Путин" с участие на президентския прессекретар Димитрий Песков, излъчена по държавната телевизия "Россия 1".

В нея работната седмица на Путин бе обсъдена подробно, а към дейността му бяха отправени и куп комплименти. Вестникът коментира, че работата на руския държавен глава е илюстрирана с кадри от паркетната хроника: "Ето го Путин как общува с жителите на Омск, ето как разговаря с деца в Сочи, ето го как събира гъби в Саяните (планини в Южен Сибир), ето го как със собствените си ръце коригира пенсионната реформа" в Русия, пишат от изданието.

Предаването предизвика иронични коментари в социалните мрежи заради тази гърмяща смес от съветска пропагандна стилистика и ориенталски славословия в чест на мъдрия управник, който работи толкова много и ефективно, толкова се вслушва в нуждите на обикновените хора, почива си толкова скромно и същевременно демонстрира чудесна физическа форма, пишат от "Ведомости".

Още по темата

Очаква се "Москва. Кремъл. Путин" да започне да се излъчва всяка неделя. Целта е да се компенсира спадът в рейтинга на руския президент сред аудиторията на държавните телевизии заради обявеното вдигане на пенсионната възраст в Русия, посочва политологът Николай Петров.

Миналата седмица президентът заяви в специално телевизионно обръщение, че ще бъдат смекчени някои от най-неприятните моменти в предстоящите промени. Това обаче може да не е достатъчно и "се налага по-честичко да показват на телевизионните зрители един добър цар, милеещ за нуждите на дребните хорица", добавя експертът.

Острите отзиви в социалните мрежи едва ли вълнуват авторите на идеята, тъй като предаването е адресирано към зрители на държавните телевизии, които вярват на пропагандата, смята "Ведомости". И допуска, че каналът "Россия 1" също може да си вдигне рейтинга с такава продукция.

Според опозиционната руска телевизия "Дожд" водещият новата програма Владимир Соловьов, известен с прокремълските си позиции, е създал нов жанр - телевизионна иконопис. Журналистите от "Дожд" наричат предаването "Житие в пряк ефир", информира Би Би Си.

Предаването е най-вече опит да се изгладят негативите около пенсионната реформа в Русия; появата му сочи наличието на проблеми във вътрешната политика, смята наблюдателят Григорий Добромелов.

Хората в Русия "няма да хукнат сега да обичат реформата заради действията на кремълските пропагандисти", но властта "по принцип може" да ги накара да не свързват реформата и последиците й със самия Путин. За целта Кремъл "трябва да насърчи очовечаването на образа на Путин, сиреч да добави багри в този образ", обяснява аналитикът Абас Галямов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взеха му Вранята на мадридския комарджия и тия дни реве из новините.Обиден бил и пак щял да си заминава.Все едно ще липсва на някого тука.
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взеха му Вранята на мадридския комарджия и тия дни реве из новините.Обиден бил и пак щял да си заминава.Все едно ще липсва на някого тука.
91
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Владимир Путин е избран за президент на Русия, дава едно обещание, което всеки ден продължава да изпълнява до днес - "Дайте ми 20 години, и ще Ви върна силна Русия".
90
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В париж може да се намери прилично хотелче за 80 евро.В лондон минимум 120 ти трябват.Виена и Барцелона са евтини.Не познавам млад човек да не ги е обиколил всичките по няколко пъти.Ти си ми ясен - твоята пенсия Жан Виденов я занули още през 1997.Та, съжалявам дядка, сърди се на БСП.
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според НСИ българите ходят почивка средно за 2,5 нощувки годишно. От както България премина на евроатлантизъм, освен че населението на България силно обедня, наетите в частния сектор практически нямат отпуска и не ползват болнични, от страх да не изгубят работното си място. Българите използват само почивните дни да отидат някъде на почивка и задръстванията към Гърция се сочат за пример как благоденствува българина.
88
4
 
7
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Какво стана с нашио мошеник от Мадрид, оправи ли ни царо, оправи ли ни за 800 дена?
87
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен91Дядка, стига я стиска тая пенсия за да я хвърлиш накрая през терасата.За след месец можеш да си вземеш евтин самолетен билет докъдето си искаш.Намери си и евтино хотелче и отиди в Париж.С личната си карта.Ходят хората, как да не ходят. Ама 2500 километра са това.Ти ся ще кажеш, че и до Гърция не ходят.Ей това сте *** - на бялото викате черно.
86
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глеам българите постоянно на екскурзии в Париж, Лондон, Цюрих, Виена, Барцелона, само на екскурзии пътиват с 20 годишните таралясници откакто дойде демокрацията и могат да пътиват свобовно за чужбина, само дето една нощувка в хоте е по скъпа от средмата заплата, сигурно спят в таралясниците или в градинките на Цюрих, Виена, Барцелона, Рим...
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като АЕЦът е бил с изтекъл срок на годност защо не го спряха ами Брюксел иксаше са спрем само два блока, които не бяха по стари от тези които работят сега, а Кунева стана член на управителния съват (с астронимическа заплата) на френска банка която инвестира 4 милиарда в нов АЕЦ в Румъния в Черна Вода?
84
5
 
5
 
! Отговори
Крети преди 5 години
България пък си има Тикван велики майстор на бухалката и синтетиката, Както и Рада Дълбоката защитница на демокрацията.
83
5
 
5
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Преди години бях най големия фен на янките. Най големия демократ, ако днес бях със същото "мислене" сигурно щях да плача за МаккейнНо тези "лоши" руснаци как ме излъгаха не знам. Днес съм най големия русофил и мразя САЩ повече от всички държави на света. Даже Ким Чен Ун ми е по симпатичен. Явно бедните руснаци са ме подкупили някак си.
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече започнаха да подготвят Путин да заеме мястото на Мумията.Навлизане в така наречената предмумизационна фаза, образно казано - Мао преди да гушне китката.
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега като българите могат да пътува свободно извън граница защо не си правят екскурзии в Париж, Мадрид, Монако, Женева ами 3 милиона българи блъскат черноработници и мизерстват на Запад защото в евроатлантическа България безработица и още по-голяма мизерия?
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименA защо тогава Брюксел изнуди България да спре АЕЦа, като е имало режим на тока?
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, не може да е обикновен, тия имат грешка.
78
9
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Показаха как руският президент Путин карал АТВ в Сирия и в движение отстрелвал бягащите сирийски дечица. Сергей Лавров и Екатерина Захариева ,с тетрадки в ръце,водели записки за героичните "боиеве" аю на руския президент.
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ченгето-цар е като слънцето и въздуха за всеки русофил !
76
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тодор Живков 1 телевизор и много кисело зеле. В магазините само грозни български стоки за грозна руска кола чакаш 20 години. Сега в ЕС всяка стая с 50ка лед тв + нет и те и всяко семейство с 2 автомобила. Вече няма грозни български стока, всичко е внос красиви западни стоки магазините пълни като корекоми, пенсионерите меткат пачки от балконите а по празниците народа се метка на яките западни коли пътува за чужбина по магистралите и прави тапи по границата.
75
5
 
11
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Явно тук , има много Гербаджий. Имало режим на тока през Тодор Живково време, магазините били празни. Народ лие да го опишеш, Пази Боже сляпо да прогледа, Забравтели вие кретици че през Тодор Живково време , имаше работа за всички, безплатно Здравеопазване, посреднощ сме се разкарвали по улиците, никой не ни нападаше, ходихме на Балкан , и на Море. А сега 70 процента от народа , немогат да си купят хляб, и лекарства, благодарение на управниците от ГЕРБ.
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА като е имало режим на тока при Тодор Живков защо нашите еврпатлантически партньори от Брюксел настояваха да затворим АЕЦ Козлодуй?