По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...

Журналистите нарекоха новото предаване за Путин "Житие в пряк ефир"
4 сеп 2018 21:20,
228
По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...
Снимка: Pixabay

Ново руско телевизионно предаване показва руския президент Владимир Путин като обикновен човек. Поредицата отразява работата и живота на държавния глава и съчетава "съветския пропаганден стил с ориенталски славославия", отбелязва "Ведомости" в статия, озаглавена "Един захарен Кремъл", пишат от БТА.

Редакцията коментира вчерашната програма "Москва. Кремъл. Путин" с участие на президентския прессекретар Димитрий Песков, излъчена по държавната телевизия "Россия 1".

В нея работната седмица на Путин бе обсъдена подробно, а към дейността му бяха отправени и куп комплименти. Вестникът коментира, че работата на руския държавен глава е илюстрирана с кадри от паркетната хроника: "Ето го Путин как общува с жителите на Омск, ето как разговаря с деца в Сочи, ето го как събира гъби в Саяните (планини в Южен Сибир), ето го как със собствените си ръце коригира пенсионната реформа" в Русия, пишат от изданието.

Предаването предизвика иронични коментари в социалните мрежи заради тази гърмяща смес от съветска пропагандна стилистика и ориенталски славословия в чест на мъдрия управник, който работи толкова много и ефективно, толкова се вслушва в нуждите на обикновените хора, почива си толкова скромно и същевременно демонстрира чудесна физическа форма, пишат от "Ведомости".

Още по темата

Очаква се "Москва. Кремъл. Путин" да започне да се излъчва всяка неделя. Целта е да се компенсира спадът в рейтинга на руския президент сред аудиторията на държавните телевизии заради обявеното вдигане на пенсионната възраст в Русия, посочва политологът Николай Петров.

Миналата седмица президентът заяви в специално телевизионно обръщение, че ще бъдат смекчени някои от най-неприятните моменти в предстоящите промени. Това обаче може да не е достатъчно и "се налага по-честичко да показват на телевизионните зрители един добър цар, милеещ за нуждите на дребните хорица", добавя експертът.

Острите отзиви в социалните мрежи едва ли вълнуват авторите на идеята, тъй като предаването е адресирано към зрители на държавните телевизии, които вярват на пропагандата, смята "Ведомости". И допуска, че каналът "Россия 1" също може да си вдигне рейтинга с такава продукция.

Според опозиционната руска телевизия "Дожд" водещият новата програма Владимир Соловьов, известен с прокремълските си позиции, е създал нов жанр - телевизионна иконопис. Журналистите от "Дожд" наричат предаването "Житие в пряк ефир", информира Би Би Си.

Предаването е най-вече опит да се изгладят негативите около пенсионната реформа в Русия; появата му сочи наличието на проблеми във вътрешната политика, смята наблюдателят Григорий Добромелов.

Хората в Русия "няма да хукнат сега да обичат реформата заради действията на кремълските пропагандисти", но властта "по принцип може" да ги накара да не свързват реформата и последиците й със самия Путин. За целта Кремъл "трябва да насърчи очовечаването на образа на Путин, сиреч да добави багри в този образ", обяснява аналитикът Абас Галямов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Понеже тока при Тошо беше евтин за това се топлехме с нафтови печки
72
0
 
8
 
! Отговори
А бе? преди 5 години
Днес при демокрацията в България като не се крадат чистачки на коли защо прозорците навсякъде са с решетки?
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режима беше само няколко месеца, и то по съвсем други причини, сега много повече хорат студуват защото нямат пари за ди платят отоплението отколкото при "режима на тока"
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция и Белгия не продават ток в България, ами продават на клиентите на АЕЦ Козлудуй от чужбина които купуваха от АЕЦа. Затова ни изнудиха да спрем АЕЦа, много ток сме произвеждали, а уж имало режим на тока.
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти грам си нямаш представа от енергетика.Що се напъваш?Ток от Франция и Белгия няма как да стигне до България.Факт - режим на тока имаше. Защото токът беше единственото що годе ликвидно нещо, което НРБ произвеждаше. Народът стоеше на тъмно, за да влезе в държавата някой ДОЛАР за да покрие полупроводниците, кремиковците и другите мегаломанщини.
68
1
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 64Само в Бг си слагахме тапи от вино на чистачките.хехеЧервени и нарязани като цвете
67
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тодор Живков магазините бяха празни защото хората имаха пари и купуваха.
66
0
 
0
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 62И ти си голяма работа
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то при Живков нищо не се изхвърляше по кофите, така че нямаше и за какво да се рови. В кофите имаше само нарязано и използвано работническо дело. Щото и тоалетна хартия нямаше.
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като имало режим на тока при Тодор Живков защо ЕС ни изнуди да спрем АЕЦ Козлодуй, че сме произвеждали много ток, не ни трябвало толкова, и сме изнасяли много, а сега Белгийсите и Френските АЕЦ-ове продават на бившите клиенти на Козлодуй?
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСКИТЕ АГЕНТИ ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕТИРАТ КАТО ПРЕЗ ЦАР БОРИСОВО ВРЕМЕ - КУРШУМ! САМО ТАКА ЩЕ СЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ. ТЕ ЗА ТВ АГО И ОТРОВИХА...
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматкаА какво общо има Тодор Живков с темата?
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗа какво качество на живот при бай Тошо лъжеш?режим на токапразни магазинихората си крадяха чистачкитежените си хващаха бримките на чорапогащите щото нямашена границата разстрелвахаЩо за *** лъжи плещиш?Иначе да - голяма национална гордост- двама космонавти.
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как е положението със смъртността в членката (на втора скорост) на ЕС и НАТО България? На кое място в света е по смъртност?
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МОЛЯ НЕВЗРАЧНИТЕ *** ДА НЕ ИЗМЕСТВАТ ТЕМАТА КЪМ : ЖИВКОВ, МЕЙ, БОРИСОВ И МЕРКЕЛ! ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С НЕЯ! СТИГА ДИВЕРСИОННИ ТАКТИКИ! МЕЖДУВПРОЧЕМ ДОКЛАДВАЛ СЪМ , СЛЕДЯТ ВИ АЙПИТАТА И СКОРО ЩЕ ОТИДЕТЕ НА ТОПЛО...
58
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тодор Живков пенсионерите не ровеха в кофите.
57
2
 
2
 
! Отговори
АЛОУ, преди 5 години
56, БИ ЛИ ОБЯСНИЛ КАКВО ОБЩО ИМАТ ЛЪЖИТЕ ИТ ЗА САТРАПА ЖИВКОВ С ТЕМАТА ЗА ПУТИН? БЛАГОДАРЯ!
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА САЩ какви коли произвеждат?
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБЕ ТИЯ ЛЪЖИ ВСЕКИ ДЕН ЛИ ЩЕ МИ ГИ ПРОБУТВАШ ТУКА -БИЛА ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ БЪЛГАРИЯ НА 27 МЯСТО - АЛОУ, ТИЯ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА БАБИТЕ ПРЕД БЛОКА!
54
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тодор Живков България се нареди сред 30те индустриално най-развити страни в света и беше 27 по стандарт и качество на живот.