Лондон обвини руснаци за отравянето на Скрипал

Издадена е заповед за арест на двама души
5 сеп 2018 14:07, Елка Василева
106
Лондон обвини руснаци за отравянето на Скрипал
Александър Петров и Руслан Боширов. Снимка: Reuters

Британската прокуратура е повдигнала обвинения на двама руснаци заради отравянето с нервнопаралитично вещество на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Издадена е заповед за арест, предаде Франс прес.

Издирваните лица се казват Александър Петров и Руслан Боширов.

Те са на по около 40 години и са пътували с руски паспорти под фалшива самоличност, добави началникът на полицията за борба с тероризма, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
16
 
! Отговори
защо ли преди 5 години
МВнР на Русия поиска от британския посланик в Москва да предостави отпечатъци от пръстите на двамата мъже, които Лондон определи като заподозрени по случая в Солсбъри и свърза с Русия, информира Захарова. Британският посланик заяви, че британската страна няма да предостави тези материали.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 67Ама как, нали обвиняват руснаци, а пък освобежденията и демократизирането ги прави Америка - в Либия, Афганистан, Украйна, Сирия, арабски пролети, майдани, по цял свят сеят свобода, е малко със смърт, ама "какво тук значат някакви си личности". Важно е идеята и петрол да пада...
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близо до Солсбъри и Ейсбъри има изследователски център за химически продукти, един от които е почти идентичен с Новичок. Изследвания с него са правени от десет години, съвместно с Големия брат. Можеби, защото е "почти", а не Новичок, семейство Скърцалкови оцеля, поне тогава, де. Сега един Бог знае, къде и как са. Както и един от двата наркомана по-късно оцеля. Така че, баба Яга си отрива черните дела с Русия, но не и се урежда въпросът. Не става с "много е вероятно".
66
5
 
3
 
! Отговори
Българи преди 5 години
На някой направи ли му впечатление, че имената са си чисто български - Руслан - бесарабски българин или украинец.Александър Петров - чисто бГ име.Муахаа - ти да видиш.Пак сме забъркали каша, като в КОЛ центъра.Ха хаа.
65
4
 
7
 
! Отговори
Ели преди 5 години
На 20 клм. има химична лаборатория, в два града в близост до лабораторията стават инциденти.Никой не подозира изтичане: купуване, продажба от нелегални структури.Все едно мече се губи, на 200 метра има зоопарк, но никой не споменава, че мечето може би е избягало от зоопарка, а е изчезнало от градината на Джон - който отжлежда папагали на 5 клм.
64
3
 
3
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Момчета и момичета, за два дни всеки един зложелател може да ви изкара пласьор.Без изобщо да сте виновни.Когато и от двете страни няма разследващи, едностранните обвинения са и диотизъм.Пример: обвинявам Гошо, че е агент на ЦРУ, питам го: "какво прави 2012, 2015 в Дупница и Кривосел, Гошо мълчи, или се позовава на поправки".Публикувам му снимката и е виновен - в медиите.Пример: Гошо ми пречи, дебел и грозна прическа, научавам къде живее, подхвърлям му нещо.Анонимен сигнал и е заловен!
63
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 67Това ДОКАЗАТЕЛСТВА ЛИ СА? - Може да са достатъчни ДАННИ за ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ПОДОЗРЕВАЕМИ - Тоест тези два индивида еди кога си са ходили в еди кой си РАЙОН/ГРАД, но запис около къщата на Скрипал естествено няма.Така РФ има 2 вида паспорти един обикновен и един нов БИОМЕТРИЧЕН - От стария вид не се издават нови паспорти но те важат още няколко години - тоест могат да се фалшифицират.
62
6
 
8
 
! Отговори
ZORO преди 5 години
страшни смешки и смешни страшки , не знам колко трябва да ти е промит мозъка за да вярваш на тези нескопосани обвинения
61
1
 
1
 
! Отговори
Проктолог преди 5 години
До НАТО ОТАНКога ли ще стане това?Да си беше прочел диагнозата в МКБ-10.До това води при теб съжителството на близки роднини
60
4
 
6
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До Анонимен"Докато падне Идлиб* ще се наслушаме н аобвинения"А,няма да е само Идлиб,още много неща има да паднат,докато британците и янките мирнясат!*Идлиб-последната цяла провинция,контролирана от проамериканските джихадисти и Ал Кайда.
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама Лавров нали каза, че нямат никакви доказателства. Как така сега изведнъж намериха доказателства и обвиниха двама представители на единственият народ който вечно освобождава другите народи.
58
4
 
5
 
! Отговори
ЯМХ преди 5 години
До Анонимен Защото приятелю всичко е съшито с бели конци.От Сумрачния Албион/Вавилонската Блудница/ няма да получиш друга инфолмация."Знаем че са те,ама друго няма да кажем" Докажи че не си камила!/Справка от Дж.п-и и селсъвета/
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като паспортите са били фалшиви защо не са били задържани още на летището ??
56
3
 
3
 
! Отговори
Проктолог преди 5 години
До АнонименА защо го размениха?Смяташ ли че докато е бил на Лубянка не са изтискали всичко от него?Ми щяха да си го утрепат още там/сърдечен удар или инсулт/?
55
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До niki"Няма мърдане, у цивилизацията всичко се разбира. Съветските атрепки са си мислели, че няма как да ги разберат кои са. Айде честито."ЕХХХ Много си Умен направо ГЕНИИ Ако тези двама ОБВИНЕНИ индивиди бяха влезли в ВБ не с ФАЛШИВИ РУСКИ ПАСПОРТИ а с паспорти на САЩ мислиш ли че щяха да ОБВИНЯТ САЩ и в Частичност ЦРУ(американска служба имаща лиценз да действа в чужбина)?
54
13
 
10
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
Прекрасни славянски православни мутри
53
13
 
7
 
! Отговори
niki преди 5 години
Няма мърдане, у цивилизацията всичко се разбира. Съветските атрепки са си мислели, че няма как да ги разберат кои са. Айде честито.
52
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛУПОСТИ. Не знам западняците как се връзват на всичко това.
51
5
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До НАТО ОТАНЛЕЛЕ КАКЪВ ЕКСПЕРТ СИ Нямам думи ГРУ не съществува ОТДАВНАСега има "Служба за външно разузнаване при Федерална служба за сигурност"Хайде преди да се излагате направете елементарна проверка при чичко Гугъл
50
15
 
4
 
! Отговори
НАТО ОТАН преди 5 години
НАТО ще отговори решително с прецизни удари от безпилотни летателни апарати директно по централата на ГРУ в Москва. Ще мирише на печено руско месце.