Мей: Обвинените в отравянето на Скрипал са от ГРУ

"Операцията със сигурност е била одобрена на високо равнище"
5 сеп 2018 21:15, Елка Василева
223
Мей: Обвинените в отравянето на Скрипал са от ГРУ
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че двамата мъже, обвинени в опита за убийство на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му са офицери от руското военно разузнаване (ГРУ), които "почти със сигурност" са действали с одобрение на високо ниво в руската държава.

"На базата на събраната при разследването информация правителството стигна до заключението, че двамата мъже, посочени от полицията и прокуратурата - Александър Петров и Руслан Боширов - са офицери от руското военно разузнаване", каза Мей пред британския парламент.

Още по темата

"Операцията почти със сигурност е била одобрена и извън ГРУ на високо равнище в руската държава," каза британският премиер.

Русия трябва да обуздае дейността на офицерите от военното си разузнаване и да поеме отговорност за извършеното от тях, подчерта Тереза Мей. "Искаме Русия да е отговорен член на международната общност. Това означава, че тя трябва да поеме отговорност за безразсъдните и възмутителни действия на ГРУ, което е част от руската държава".

Мей заяви също, че атаката срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март в град Солсбъри вероятно е послание и към други руснаци, които живеят в чужбина.

"Подозирам, че те искаха да отправят послание към живеещите в чужбина руснаци, които са замесени в свързани с руската държава въпроси", каза Мей пред парламента, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
14
 
! Отговори
Боширов преди 5 години
Британската прокуратура забравя прихванатата кодирана радиограма, че операцията е изпълнена. И това става за неоспоримо доказателство.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 172Въпреки их !
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 169Ще кажа, че си п.рос.т.
147
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам офицерите от ГРУ да си вършат толкова зле работата. По-вероятно е това, което каза Лавров, че отровата е американска. Действието и започва 60 минути след приемането и отминава без лекарска намеса след 4 дни. Това обяснява и факта, че държаха отровените в болница, в която няма отделение по токсикология.
146
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИнтервюКакво ще кажете за последните доказателства по аферата Скрипал ?Путин: - Не знам !Лавров: Не чух !ПЕСков: - Не видях !
145
4
 
11
 
! Отговори
Гошо Софийски преди 5 години
Кажи, че на Пешо сестра му е к-рва, пък нека после обяснява, че няма сестра...
144
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 174Вашия Путин ви прави второ качество, затова си избягала от руския Гулаг.Бъди благодарна на България, че те е приютила, а ти плюеш хляба и' !
143
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новата фалшификация на Англия лъсна. В интернет вече се разпространяват две снимки на един от заподозрените отвъншни камери.Личи си,че са фалшифицирани. Двете снимки са направени по едно и също време, точно до секунда /автоматично записано на тях/, под видимо различен ъгъл и на едната заподозрения е с брада, а на другата не. Второ откривателят на Новичок заяви,че той не може да се съхранява във флакон от парфюм,както заявиха в Англия.
142
6
 
11
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Ако опра до вашият хляб - ще се отровя от *** и липсата на стандарти.Какво стана с храната второ качество за бебета в България?Май не ни смятат за първо качество хора!Гулаг коя година е, прочети последните статии на Солженицин?Изисква се труд - четенето де..., още по-голям осмислянето.Радвай се, че не си в Гуантанамо, яж немски хляб, той е по-качествен.
141
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 180Яж българския хляб и бъди благодарна, че си спасила от руския Гулаг !
140
6
 
10
 
! Отговори
Ели преди 5 години
До обвинителят, че притежавам руско гражданство.За жалост е трудно да придобиеш руско гражданство, виж им километричните опашки.Нарочването и обвиненията, че съм с руско гражданство, доказват съпричастността ти към неспазването на законите.Фактът, че одобряваш политиката на Лондон, и вменяваш вина, говори за ценностите ти.Със здраве да си харчиш парите, виждаш, предатели те не ги уважават.Жокер: Имам двойно гражданство, ще хлъцнеш от второто.Но за мен си никой и не ти дължа обяснения!
139
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като чуя Англия и вече знам , че всичко е измама. Тая държава се срива след брексита и изгуби всякакво доверие
138
3
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Колко трябва да си ***, пропаднал и неуважаващ себе си за да обръщаш внимание на кудкудякането на изкуфели, алкохолизирани и гнусни ялови бабета от наглосаксонски произход?Лично на мен ми е гнусно дори да я гледам тая скроффа.
137
2
 
12
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Когато показването на Закона стане държавна политика.Това си е чист БАНДИТИЗЪМ.(тогава никой от нас не е защитен, апелирам: БГ граждани, на който им предстои пътуване до Британия, да го отложат, утре могат да си видят снимките в британски таблоид)Според Лондон имало още 4-ри човека, единият от които е ЖЕНА.
136
0
 
10
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
До 171 АнонименДжендарите немат право на дума. могат само да изразят желанието си как да бъдат изпратени в отвъдното....
135
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 169 ЕлиИ ти си се маскирала с български име, но си рускиня.
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малееее ! Вече е опасно да се ходи в англия даже и на екскурзия. Разхождаш се , разглеждаш , снимат те камери и след време те обвиняват без да подозираш в убийство и то с бойно отровно вещество. Това може да се случи само в англиа
133
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борбата със сорроссоидите трябва да се води безмилостно с всякакви методи и средства до пълното им унищожаване и изчезване. Както е в Унгария например.
132
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин сега ще си излее злобата срещу сирийците в Идлиб, за проваления терористичен акт в Солсбъри за отвличане на световното внимание и това на оскотелия мужик - от пенсионната реформа !Хитро и много лукаво, което русофилите наричат умно, но всичко с времето си !
131
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази май е тотално изкукала ! То всички англета са такива. Друсат се от малки още и ги подлагат на опити с химически вещества. Англия отнема първото място по малоумие от Украйна