Мей: Обвинените в отравянето на Скрипал са от ГРУ

"Операцията със сигурност е била одобрена на високо равнище"
5 сеп 2018 21:15, Елка Василева
223
Мей: Обвинените в отравянето на Скрипал са от ГРУ
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че двамата мъже, обвинени в опита за убийство на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му са офицери от руското военно разузнаване (ГРУ), които "почти със сигурност" са действали с одобрение на високо ниво в руската държава.

"На базата на събраната при разследването информация правителството стигна до заключението, че двамата мъже, посочени от полицията и прокуратурата - Александър Петров и Руслан Боширов - са офицери от руското военно разузнаване", каза Мей пред британския парламент.

Още по темата

"Операцията почти със сигурност е била одобрена и извън ГРУ на високо равнище в руската държава," каза британският премиер.

Русия трябва да обуздае дейността на офицерите от военното си разузнаване и да поеме отговорност за извършеното от тях, подчерта Тереза Мей. "Искаме Русия да е отговорен член на международната общност. Това означава, че тя трябва да поеме отговорност за безразсъдните и възмутителни действия на ГРУ, което е част от руската държава".

Мей заяви също, че атаката срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март в град Солсбъри вероятно е послание и към други руснаци, които живеят в чужбина.

"Подозирам, че те искаха да отправят послание към живеещите в чужбина руснаци, които са замесени в свързани с руската държава въпроси", каза Мей пред парламента, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Престъпление без мотив, доказателства само по слух ...
169
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво, не ви харесва че Русия се о ***? Вие си я избрахте.Яжте го сега.
168
2
 
1
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
.... Айде пак санкции... Хахахаааа
167
0
 
7
 
! Отговори
МИЛАТА преди 5 години
МИ ТЕРЕЗКА--АБЕ СМЕНИ СИ ДИЛЪРА БЕ,ЩЕ ТЕ СЪСИПЕ ТАЗИ НЕКАЧЕСТВЕНА ДРОГА...А ПАРИЧКИТЕ СА БРИКЕТА-ДА СИ ГИ ПЛАТИТЕ--НЕМА МЪРДАНЕ ,АКО НЕ ПЛАТИТЕ ЕС ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ЕВРОПЕЙЦИ--ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ЩЕ ПОБЕГНАТ ОТ ТАЗИ ***
166
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Логично е да играят англичаните тази карта с руските шпиони докато не направят успешен и изгоден за тях Брекзит. Така натискат за отстъпки немците, които правят северни потоци и имат не лош бизнес с руснаците.
165
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Английската ПРОПАГАНДАЕдин много малък ФАКТ - ГРУ от 9 години не съществува като организация - НАСЛЕДНИКА и се казва *** ГШ ВС РФ - Главное управление Генерального штаба Вооружнных Сил Российской ФедерацииСамо от този "МАЛЪК ПРОПУСК" е достатъчен да покаже с колко големи и колко бели конци е съшита цялата работа.
164
2
 
1
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Анонимен 174 Същото се отнася е за нашата Корнелия.
163
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
таа пъот ГРУ хората по целия свят избори организират, провеждат и съобщават предварителните резултатаи които съвпадат с оповестените резултата... та ще седнат да тровят в Солпипат двама агенти от които дори избора на метач в градските тоалетни независи.
162
0
 
3
 
! Отговори
СС към ООН преди 5 години
ТМей: двамата мъже, обвинени в опита за убийство на бившия шпионин С Скрипал и дъщеря му са офицери от руското военно разузнаване (ГРУ), които "почти със сигурност" са действали с одобрение от мн висока степен на вероятност от самата държава....с рабираемо усещане за Путин че той е одобрил терапията с казачок бидейки член на Съвета за сигорност и на цялото ООН, което в крайна сметка ни дава основание да се избрекаме и екзиткаме от тези оргънизейшънс, майна, подчртала с погле тьотъ Майка
161
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доказателствата и са като танца и-откъдето и да ги погледнеш смешни.
160
2
 
10
 
! Отговори
да,ама не преди 5 години
Английското правителство и медии упорито прокарват тезата,че в ГРУ работят безразсъдни хора и ***.Ето сега тези убийци,при това с поръчение от най-високо ниво пътуват с руски паспорти,пристигат в Англия с Аерофлот,не вземат никакви мерки да си скрият лицата от камерите/сигурно не знаят,че в Англия има камери!/,ползват флакон за парфюм Нина Ричи като контейнер за БОВ!?Пълни ***!Но като си спомня,че имаше един Ким Филби и "Кеймбриджска петорка",мисля,че по скоро *** са в Англия!?
159
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази премиерка не се учудвам, че Шотландия и Ирландия ще се делят от Англия.
158
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРАЛИЦАТА, ПРЕМИЕРКАТА - ВСЕ СЪУЧЕНИЧКИ НА ФАРАОНИТЕ
157
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на английската пропаганда. Мутрите на двата руснака ,кът нендерталци, направо кът мародери .. Няма начин да не са отровите ли. Направо им го пише на челото. Браво добре са ги подбрали.
156
1
 
11
 
! Отговори
Проктолог преди 5 години
Тези от ГРУ са голями ***.Не са ли чували за дегезировка,смяна на самоличността с една дума там на како ги учат.И отгоре на всичко влезнали в UK с руски паспорти.Скрипал е бита карта.Англичаните търсят предлог- да подкрепят оня с присадената котка на главата за удари в Сирия.Трябва да си харчат стоката,че се залежа/тамагавки/.Да живее ВПК на ФАЩ!Пък ние нали сме НАТО-вци да им плащаме.Слава дебилам-идиотам слава!
155
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DNES 60% OT BRITANCITE ISKAT V ES TAQ BABA GI PODVEDE I SCHTE QDE GOLATA OPASCHKA I ZATOVA IZLISLQ KO LI NE AMA NE VYRVI
154
2
 
1
 
! Отговори
ЯМХ преди 5 години
До АнонименКолкото убиеца на Георги Марков
153
1
 
11
 
! Отговори
логично,Уотсън! преди 5 години
Г-жа Мей правилно е забелязала,че атентатът може да стане само с одобрение от високо равнище,бих казал от най-високо равнище.Затова не бива да губи никакво време и ако все още счита,че има средство за комуникация с Небето,да се обади веднага.Господ често пъти се бави с решенията ,но може да бъде и много суров с грешниците!?
152
1
 
10
 
! Отговори
ЯМХ преди 5 години
До АнонименКъде са ти смазващите доказателсва?Смазал си ушите си с олио по повод ушна кал.Представи поне едно.По повод ***- ми че тук не е ли същата ,благодарение на твоите платци и благодетели.***!Изливаш гадости по хора които не познаваш.
151
2
 
16
 
! Отговори
много знае кво е ГРУ преди 5 години
Тя да се радва,че ония не се занимават с нея,че тогава ще види кон боб яде ли,и магаре-леща!