Анкара получава руски С-400 в средата на идната година

По молба на Анкара изпълнението на сделката е ускорено
7 сеп 2018 10:23, Елка Василева
132
Анкара получава руски С-400 в средата на идната година
Снимка: архив, Reuters

Турция ще получи от Русия ракетни системи за противовъздушна отбрана С-400 в средата на 2019 година. Това заявява пред в. "Известия" Дмитрий Шугаев, директор на руската Федерална служба за военнотехническо сътрудничество.
Договорът се изпълнява по график, посочва той.

Първоначално бе предвидено Русия да достави С-400 на Турция през 2020 г., но по молба на Анкара изпълнението на сделката бе ускорено, припомня вестникът, цитиран от БТА.

Още по темата

САЩ неведнъж са заплашвали Анкара със санкции заради покупката на руски зенитни системи - включително да блокират договора за продажба на самолети F-35 за турските ВВС. Заплахите обаче не се отразиха на решението на турските власти, посочва "Известия".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му няма намерение да иска от когото и да е разрешение да купи от Русия зенитни ракетни системи С-400, предаде в неделя ТАСС. Агенцията цитира турския вестник "Миллиет", съобщил за изказване на Ердоган на бизнес форум в Бишкек, столицата на Киргизстан.

На 31 август Ердоган заяви, че Анкара разчита да получи С-400 в максимално кратък срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ано или късно турция ще влезе тук като в ирак сирия и кипър под някакъв предтест с подкрепата на цяла западна европа! -Засега Турция има подкрепата само на ***.И на българските русофили.
24
9
 
8
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Купуват ги, за да си направят своиПрототипи на остарялото руско оръжие!Нищо ново, турските танкове сана 3-то място в света.
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно турция ще влезе тук като в ирак сирия и кипър под някакъв предтест с подкрепата на цяла западна европа! -Засега Турция има подкрепата само на ***.И на българските русофили.
22
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин притисна Ердоган с атентатите, които уж бяха дело на кюрдските сепаратисти. Ердоган отиде на поклонение в Кремъл и се върна вече васал на ***. Сега натискът ще се измести към БГ. Идва време, когато требва да се изтрепват русофили, ако не искаме да ни вкарат в голяма война.
21
13
 
12
 
! Отговори
Българина преди 5 години
А защо тогава турция искаше ние да си нарежем сс23?!? Само ц400 ще ни гарантират южната граница. Рано или късно турция ще влезе тук като в ирак сирия и кипър под някакъв предтест с подкрепата на цяла западна европа! Хващам се на бас. Само че тогава и да обесим шайката Вишеград и Хасково няма да се върнат щото нямаме с какво!
20
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
до 19, те нещата са свързани. Обикновено като основа за силна икономика, една държава трябва да има силна армия. Виж всички големи сили .. виж и нас.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тате ше ми колело, даже не друг път, а 6 месеца преди това.
18
16
 
10
 
! Отговори
да преди 5 години
икономиката им рухва, а те купуват оръжия за милиарди срещу....неизвестно
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция и Русия вече няма как да бъдат приятели, след сваленият самолет. Руснаците са друг чешит хора и вече ще имат винаги едно на ум. Не ги подценявайте. Бизнесът си е бизнес. Just business.И не се знае дали въобще тази сделка ще се осъществи, защото Турция върви към една пропаст. Затова са тези бързания, защото може в скоро време да има предсрочни избори, а със гладен народ Ердоган няма как да спечели.Сега тепърва започва да скачат цените на всичко в Турция.Вече вносните стоки са с нови цени
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В замяна на горивото СССР получи безплатен достъп през Босфора за 10 г.От тогава Турция вече има във всички бази на НАТО и по един свой резервоар с гориво, ако се наложи да не се съобразява с НАТО.Затова Турция хем е в НАТО, хем си има своя политика. Но Ердога тотално ще разруши всичко, което до тук е постигнато.А няма това право. Той се държи така сякаш всичко е негово, но външната и вътрешната политика в Турция си имат история и тя е писана от други, и принадлежи на Турция и на народа и.
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато стана кризата с Кипър НАТО не разреши на Турция да нападне Кипър. Каза, че няма да дава гориво за военната техника на Турция, тъй като всички резервоари в базите на НАТО в Турция бяха собственост на НАТО. И Турция се оказа практически без армия.Но... се започнаха преговори с различни държави и... СССР се откликна и даде гориво, знаейки за какво ще се използва. После разбира се медиите в СССР първи заклеймиха "имперската турска политика"... Но зад кулисите дадоха гориво. В замяна получиха
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя Турция и досега имаше по-различно поведение в НАТО, което си е и нормално. Проблемът на Ердоган обаче е, че той тотално иска да премести Турция от Европа на арабският полуостров. Идеала му за държава е СА, което той открито си и заявява.Ще профука всички ползи на Турция досега от Запада.А защо Турция в НАТО е нещо различно ще обясня в друг коментар.
13
6
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Moмчета,много плитко гледате и емоционално,на цялата обстановка.България няма интерес Русия и Торчените да са приятели.Дори не ми се обяснява защо.Умните пък знаят.Сред политиците ни обаче няма такива!!
12
6
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Айде сега от козяшкия слугинаж да се хвърлят на амбразурата и да ни обяснят как всичко това е планирано от подземния ястрееб Макейн и че ситуацията е под контрол. Очакваме и дежурните клишета за рублата, лирата и т.н.
11
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом и Пуйкия взе да се евавва със САЖД значи ситуацията е супер зле.
10
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Злобен ритник в говедарските муцуни.
9
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най пропаднали са УСА и Британия.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Осмучи Микура 4О, няма нужда да ги вкарваме в никакви кон-ц-ла-гери физически......ТЕ СА СИ СЕ ВКАРАЛИ В други такива - в духовни!!!! Че лесно ли е, ставаш сутрин с пияна глава, а там, в душата (ако я има де...) злобата те яде, гърчи се и смуче ВСИЧКИТЕ ТИ ЖИВИТЕЛНИ СИЛИЦИ!!! От това по-голяма мъчение даже Прометей не е изпитвал! Така че ще си ги оставем да си живуркат и да си се тровят до края на безмислените им дни!
7
32
 
10
 
! Отговори
Бирено мече преди 5 години
ТОВА СА ДВЕТЕ НАЙ - ПРОПАДНАЛИ ДЪРЖАВИ - ТУРКИШ И РЪША !!!!
6
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На голо шкембе чифте пищоф;)