Путин в телеграма до Ким Чен-ун: Верни приятели!

Северна Корея празнува 70-ата си годишнина с парад
73
Путин в телеграма до Ким Чен-ун: Верни приятели!
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до лидера на Северна Корея (КНДР) Ким Чен-ун по повод 70-ата годишнина от основаването на страната, предаде ТАСС, цитирайки Централната корейска телеграфна агенция.

Още по темата
"Приемете искрените ми поздравления по повод 70-ата годишнина от основаването на КНДР", пише Путин, подчертавайки приятелския характер на отношенията между двете страни. Освен това руският президент изразява увереност, че Пхенян и Москва ще гарантират със съвместни усилия развитието на двустранния диалог и конструктивното сътрудничество в различни области.

"Това отговаря напълно на интересите на народите на нашите страни" и подпомага укрепването на сигурността и стабилността на Корейския полуостров и в Североизточна Азия като цяло, се добавя в цитираната телеграма.

Днес в Пхенян ще се проведе парад по повод 70-ата годишнина от основаването на КНДР. Русия ще бъде представена на парада от председателката на горната камара на парламента Валентина Матвиенко. Вчера тя се срещна с Ким Чен-ун, по време на която предаде лично послание от Путин. Севернокорейският лидер потвърди, че е готов да посети Русия, предаде ТАСС.

Празненствата в Северна Корея ще се фокусират върху военния парад и масовите игри, на които ще бъдат показани както усъвършенствани ракети, така и надеждите на Ким Чен-ун за подобряване на икономическото положение, отбелязва Асошиейтед прес. Днешният парад ще се състои в изключително чувствителен момент, когато усилията за намаляване на напрежението със САЩ са в застой след срещата между Ким и американския президент Доналд Тръмп в Сингапур. Вашингтон иска Ким първо да поеме ангажимент за денуклеаризация. Пхенян иска първо да бъде гарантирана сигурността му и да се сключи мирно споразумение, с което да бъде сложен официално край на Корейската война.

В този контекст показването на ракетите може да се сметне за нарочна провокация, отбелязва АП.

Планираните масови игри включват хора, които държат плакати или танцуват в унисон, демонстрирайки националното единство. Тази година представлението ще има и силна икономическа тема. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видял Путин, че корейчето си уговаря среща с Тръмп и бързо се сприятели с него, преди отказваше среща.
44
0
 
1
 
! Отговори
бузлуджа преди 5 години
До АнонименСлед като победим скапания капитализтм, другарят Бенчо ще дава всеки ден безплатни кебапчета на Бузлуджа.
43
0
 
0
 
! Отговори
старшината преди 5 години
До Анонимен42И що не си отишъл още?Във всяко поделение на соцказармата беше така - широк плац, парк и чистота.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Азиатски далавери. Хвани единия, удари другия.
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИМАШЕ ИНТЕРЕСЕН ФИЛМ ЗА ПХЕНЯН И ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА ТАм.ПРОИЗВОДСТВО НА ZDF=Много красив град, големи булеварди, паркове и голяма чистота.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким показва ракетите, за да не си мисли бай Дончо, че всичко е свършено.
39
1
 
1
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ преди 5 години
ПАК СА ПРОПУСНАЛИ "ПЕТТЕ ЕРОГЕННИ ТОЧКИ" МИНАЛАТА НОЩ.
38
2
 
0
 
! Отговори
Иванов от ефира преди 5 години
Преди около 301 години на среща на върха около наша военно полева база край Енцелад е наредено срочно да се вземат мерки за охрана на севера.Охраната с е възлага на руско говорящи домашни хора .АНАлиз даден от Архангел Уриел разрешава да се създадат англо говорящи колонии за охрана на севера в Америка.Дадено е съгласие з а самостоятелни държави само при Условие че помага тна Руската империя да пази с божията помощ огромни региони./инфото е от въздушния океан
37
7
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Има си хас да не са, те краставите магарета винаги се надушват ... !!!
36
7
 
8
 
! Отговори
Аах преди 5 години
Кимчо не се подава на ефтини ласкателства от Кремълския Мужик цялата работа е да не се обединят двете Кореи
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Тръмп са в надпревара да му се натягат на ракетния мъник
34
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Надушват се... - г***довете...
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подобни телеграми потвърждават колко близък е режима в русия до тоталитаризма, нищо че се води псевдодемократичен. Путин и неговия клуб на диктаторите, евала!
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе червените тролейбуси още ли не са излезнали на манифестация :)
31
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честит 9 септември, другари, ще победим скапания капитализъм и империализъм!!
30
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на Русия и на братския руски народ........................Путин е най-големият политик!!!Западните лицемери и слугите им в България..............може да се *** от яд............няма да липсвате на никого!!!
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рашката пропаганда работи вече от сутринта. Все пак празник имат. Окупирали са доста държави :) Сега ни обясняват пак каква благодат е там :) Целият свят плаче за СК и това , което се случва там...обаче те до последное твърдят , че там текат реки от радост, просперитет и охолен живот. Смешни човечета на смешната ви дата.
28
6
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
ХА-ха-ха-ха...това да напишеш, че в Северна Корея било по-хубаво от Западна Европа трябва да си наистина умствено увреден...ама много увреден :))) Онзи ден един холандец ми се обади и ми каза: "емигрирам в Северна Корея, че тук с тези "Червени фенери" не се издържа :)
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40Не бе това е западна пропаганда всъщност е обраното Юга са робите а Севера процъфтява. Поне от коментарите стигнат до този извод...
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70 години робство , глад, страх и лагери. Докато Юга се къпе в пари. Честит празник роби !