Лондон обвини Москва в лъжи по случая "Скрипал"

Заподозрените за покушението били шпиони, не цивилни
12 сеп 2018 19:07,
84
Лондон обвини Москва в лъжи по случая "Скрипал"
Александър Петров и Руслан Боширов. Снимка: Reuters

Според Даунинг стрийт Русия лъже, че заподозрените за отравянето на бившия руски двоен таен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са цивилни.

По думите на официален говорител от Лондон, двамата мъже, които на 4 март направиха опит за убийство на Скрипал в Солсбъри са офицери от руското разузнаване, предават от световните агенции, цитирани от "24 часа".

От Лондон неколкократно са потърсили обяснение от Москва за случилото се, но руснаците са "отговорили с лъжи".

Още по темата

Миналата седмица британската прокуратура идентифицира двамата руснаци като Александър Петров и Руслан Боширов и ги обвини в опит за убийство на семейство Скрипал с нервнопаралитичното вещество от групата "Новичок“.

Тогава британските прокурори заявиха, че двамата мъже работят за руското военно разузнаване.

Днес руския държавен глава Владимир Путин заяви, че Петров и Боширов са цивилни и не са криминално проявени и предложи те сами да разкажат пред медиите за себе си.

Той увери, че двамата заподозрени са известни на властите, проверени са и покрай тях "няма нищо особено и криминалн".

След отравянето на 4 март на бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му Обединеното кралство и над 20 други държави изгониха общо 150 руски разузнавачи, действащи под дипломатическо прикритие

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушах и гледах интервюто им. Водещата е по-изпотена и притеснена от тях, това не са убийци. Освен това Лондон казва че имената им са фалшиви, те казват че са им истинските. Казват че в Солсбъри по това време е имало много руски туристи във въпросната църква, където са ходили. Ходили и на Стоунхендж и разглеждали старинен Лондон. Имали фирма за фитнес оборудване. Опасяват се че бизнесът им ще пострада и се страхуват за живота си.
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия руски граждани с чисто криминално минало, сигурно ще бъдат разменени след време за някои други британски граждани с чисто криминално минало може и руски (като Скрипал) в Русия. Така стават тия неща.
71
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Има 3 реални версии1. Тези двамата са просто случайни Търговци или по-вероятно гейове случайно попаднали в случая2. Тези двамата са наистина служители на Разузнаването но са пратени там за МЕКЕРЕТА (Примамка) - не може да докажеш че са направили нещо щото наистина не са правили а са си свършили прекрасно работата като Мекерета3. Тези наистина са пратени да утепят Скрипал, но с такова непрофесионално поведение сигурно ще напишат учебници как да не се прави работата
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са случайни туристи които съвсем случайно са минали покрай къщата на Скрипал в деня на отравянето и са си тръгнали случайно за Москва точно преди полицията да спре влака😃
69
3
 
7
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
британските прокурори заявиха Респектиран съм много сериозно.
68
7
 
16
 
! Отговори
тереза мей преди 5 години
И какво ще правите господа англичани, ако на Путин му писне и каже" добре де, ние го отровихме"? Да не се наложи да подписвате безусловна капитулация? Кой луд по света ще тръгне на война за да умре за вас? За вас, които първи в света създадохте концлагерите в Африка, които положихте основите на най-големите световни конфликти, които сипете лъжа след лъжа.. то не бяха химически оръжия, то не бяха бомбардировки... Ай сиктир!
67
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са големи слабаци на тема дипломация. Историята го казва, не аз! То за там се иска мозък, не мускули. А от друга страна Великобритания никога не е губила конфликт. Борбата между русия и Великобритания е гавра с ватните алкохолици.
66
5
 
9
 
! Отговори
До: 66 преди 5 години
Ми не съм аз, но те си станаха за гав ра пред цял свят.Не се сърди, а помисли, оплетоха се в собствените си лъжи.Дори британците им се смееха по форумите.Няма да го видиш в БГ медии.
65
7
 
8
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Ми те не са руски, то цял свят се смее на Лондон.Елементарно, Уотсън.Чак бивши служители на Скотланд Ярд бяха втрещени.А германци по соц мрежите откровено им подиграваха.До 67 лошото е, че сенките съпадаха, което е невъзможно при 4-5 коридора.Пълен провал.
64
7
 
9
 
! Отговори
11 преди 5 години
Тия вместо да плещят глупости да обяснят как се минава по два различни дълги коридора на едно и също подобно място в една и съща секунда. Баси идиoтите.
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "Ели"Не нужно да ни превеждаш руските сайтове !Нали ти писа вече тук, че двете руски ченгета са някакви английски провинциални артисти !!!?
62
10
 
9
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Най-смешното е, че пръстовите отпечатъци няма да съвпадат.Брилянтна операция на Владимир, ще се гъбаркат с разузнавач.Уникални са, уникални!
61
10
 
12
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Двамцата, действително не са убили Скрипал, убил е ги Лондон, частна фирма, която е подвел, той е снасял на две др. държави - корпорации, как ще го остави Лондон жив?Но ги е яд, че руснаците са разбрали, и са използвали случая да си разкрият къртицата вербувана от МИ6.Двамцата открито им се подиграваха на камерите.Действително може да са цивилни, на които са платили да разправят на посолства, че са от ГРУ- и къртицата се издаде?Яко извозиха Лондон.Подлудиха и Скотланд Ярд и МИ6.Уникални
60
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мей изстреля два халосни патрона и Путин изкочи от храсталака !Какво още не е ясно по темата Скрипал !?Останалото е работа на международния Трибунал !
59
8
 
7
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Ха, хаа.Най -вероятно руските служби, са разбрали, че се готви нещо срещу Скрипал.По пътя на логиката, когато разменят Скрипал - той всичко си е казал и е ненужен за Лондон, разкрит е.Говори се, че е работил за частни фирми - англичанинът, който го е вербувал ми у осигурил работа.Но той вече за Лондон е ненужен.Руснаците са разбрали за атентата , и са съчетали датите, като са изпратили двамата да разкрият къртицата руски дипломат в Рим на МИ6.Двамата са го излъгали, че са шпиони и СМЯХ!
58
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновено сами си палят райхстага и обвиняват руснаците, комунистите и българите. Защо този път да е различно?
57
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помним лъжите за Сергей Антонов и папата. Лъжите за Саддам на пудела Тони.
56
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не повярва човек !Англичаните с два изстрела удариха един "заек" - Путин !И русофилите не очакваха, че ще го изгонят толкова бързо от шубрака !
55
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясна е работата, службите на Англия и на украинските фашисти в Киев действат заедно за да набедят Русия.Има много украинци с руски имена.............добре са го измислили, но Путин и Лавров са по-умни и измамата на англичаните ще лъсне скоро!!!
54
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофобите са много *** , ясно е, те мислят, че Путин яде деца за закуска.............хаха!!!