Путин за "отровителите" на Скрипал: Намерихме ги!

Двамата били цивилни, не са криминално проявени
Обновена: 12 сеп 2018 14:53 | 12 сеп 2018 13:15, Елка Василева
142
Путин за "отровителите" на Скрипал: Намерихме ги!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Двамата руснаци, заподозрени от британските власти за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му, са известни на руските власти, не са криминално проявени и са цивилни. Това обяви днес президентът на Русия Владимир Путин на пленарно заседание на Източния икономически форум във Владивосток, предадоха ТАСС, АП и Ройтерс.

Миналата седмица британската прокуратура идентифицира двама руснаци, действали под имената Александър Петров и Руслан Боширов, и ги обвини в опит за убийство на семейство Скрипал с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок". Прокурорите заявиха, че двамата работят за руското военно разузнаване.

Още по темата

"Ние, разбира се, погледнахме що за хора са те и знаем какви са. Намерихме ги", съобщи Путин в отговор на въпрос.

"Там няма нищо особено и криминално, уверявам ви", добави той и подчерта, че тези хора "са цивилни, разбира се".

Руският президент предложи тези двама души сами да разкажат пред медиите за себе си. След това водещият на дискусията, журналистът Сергей Брильов, покани двамата да се явят в студиото на неговото тв предаване "Новини в събота".

След отравянето на 4 март на бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му Обединеното кралство и над 20 други държави изгониха общо 150 руски разузнавачи, действащи под дипломатическо прикритие. Русия изпъди същия брой дипломати, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е стратег и шахматист....................предвижда няколко хода напред в сравнение с противниците си!!!
93
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лондон...............един от центровете на световното зло!!!
92
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Немцов, предателя на Русия, осъдиха ли го вече за държавна измяна?Да влиза в затвора за 20 години или в Сибир..............при белите мечки................да му измръзне ***, тогава да разбере, че не трябва да предава Русия на враговете й!!!
91
7
 
24
 
! Отговори
ЯМХ преди 5 години
Тази тема започва да се изтърква,ама наистина.Обяснете ми следното-ГРУ/което вече не съществува/-изпраща двама офицери,сега се чува ,че били и повече-цял екип,за да утрепят някаква си мижитурка?Скъпо и рисковано.Можеха да хванат бандюги или мафиоти които с/у запращане да го резнат в някоя тъмна улица - обир!Свидетели няма!Руснаците може да не уважавате,ама тяхното разузнаване,контра разузнаване и най вече бившото ГРУ са и бяха едни от най-добрите.Ако искаха да утрепят някой...Хе,Хе
90
6
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Го4о: Само по "съвпадение на имената" ли ще са същите? Да си чувал за лицево разпознаване?А иначе съм съгласен, че когато тези двама уж "отровители" се покажат по руската телевизия, британците ще започнат да разправят че "приличат, но не са същите". Просто нямат друг полезен ход. Много се оплетоха с версиите си, и ги сменяха доста пъти, за да им се вярва на кредит.
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то няма логика агенти да не са с чисто криминално минало. Не знам дали са те, но като човек живял в Англия, мога да кажа, че англичаните решът ли да раследват някой, могат да възстановят всяка негова стъпка 1 година назад. Там камерите са повече от хората и имат и други ефективни системи за следене. Там е Big Brother.
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой освен Наглия има интерес да убива в прекия или в цирковия смисъл тия двамата Скръпльовци? Те не пеят в хора, отдавна са осветлили татето, и неговата антируска шпионска дейност.
87
6
 
17
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Когато стане убийство на руснак в Аглия, англичаните винаги правят разследване, винаги доказателствата се обявяват за секретни, не се показват на никого и се скриват. Защото изобщо няма доказателства. Предимството е, че англичаните правят разследванията на собствена територия и могат да си ги манипулират, както си искат. Ако британците бяха извършили тези убийства извън Англия, например в Швейцария, щяха да ги хванат, че те са извършителите. А така, те убиват, те си правят разследванията, и те потулват всичко. След това започват да плашат с руснаците и да налагат санкции. Това само показва, че
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуБ езде лничи ш ли пак за малко кинтаци?
85
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако двамата са виновни са щели да се на а кат от страх и по никакви телевизии няма да се явят. Англичаните пак станаха за смях. А имат ли доказателства, щото в англия има един милион човека руснаци и с руски корени и сигурно стотина се някога са минали през 50000 то Солсбъри. Впрочем името ми напомня за врага на България и Българите граф Солсбъри-Биконсфийлд. Автор е на безобразния Берлински договор.
84
6
 
13
 
! Отговори
Tsveta преди 5 години
А така дедо Вова, покажи им на тия смърфиети как се правят тез работи...КГБто ще цакат те с топла бира ....Сега чакаме да покажеш и по ТВ една-две бели каски, да разкажат какви ги вършеха в Сирия та да лъснат пред цял свят САЩ и останалите смешковци...Давай дедо Вова, с теб сме!
83
1
 
5
 
! Отговори
ikar преди 5 години
До ПетровХора, които дължат глоби, детска издръжка, или имат банкови или други задължения не могат да напуснат държавата, поне в Русия е така.
82
11
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Джуджето ги намери...
81
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната гавра с англетата . Джеймс Бонд съществува само в *** манерки на сороските *** !
80
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хъ хъ хъ ... що се излагате така бе ? 20 държави изгонили "разузнавачи", а руснаците изгонили "дипломати" - честни и почтени щото "запада" разузнаване няма сигурно според списвателите.
79
7
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Бритите отново се вързаха на кьорфишека.Сега тия двамата ще излязат по телевизията със семействата си и ще се окажат двама инжинери били в Лондон на симпозиум.И това ще е съмата истина.Всеки който малко разбира ще ви каже че британската теза издиша.Ако КГБ праща килъри,то те най-вероятно ще са с украински или български паспорти и няма да долетят с Аерофлот от Москва а с влак или ферибот - там проверките са имволични и камери почти няма за разлика от летищата.А тези двамата вероятно са за заблуда
78
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До руснак терорист...........................................каза един украински терорист и фашист, за да набеди Русия!!!
77
18
 
18
 
! Отговори
руснак терорист преди 5 години
а дали не намери руснаците които свалиха пътническия самолет над Украйна с ЗРК-БУК
76
7
 
11
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
И това е инсинуация!.......... Тези двамата нищо съществено няма да кажат, освен, че разследващите от Лондон по "съвпадение на имената" са "набедили" тези добри туристи, които по същото време са били на същото място!?!?!?
75
12
 
14
 
! Отговори
АМА КАК ТАКА БЕ . . преди 5 години
Нали не беше вярно , нали всичко беше лъжа и клевета ?? Да видим още колко време ще оцелеят живи тези двамата . Да видим и държавите които не изгониха руски шпиони ахаааа . . . . .