"Отровителите" на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи

Двамата говориха пред руска държавна телевизия
13 сеп 2018 15:15, Елка Василева
135
"Отровителите" на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи
Александър Петров и Руслан Боширов. Снимка: Reuters

Двама руснаци се появиха днес по руска държавна телевизия и казаха, че са били несправедливо обвинени от Великобритания в опит за убийство на бивш руски шпионин и дъщеря му в Англия. Двамата подчертаха, че през март са посетили град Солсбъри като туристи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Британски прокурори миналата седмица идентифицираха двама руснаци, които според обвинението действали под фалшиви имена - Александър Петров и Руслан Боширов.

Двамата бяха обвинени, че са се опитали да отровят Сергей и Юлия Скрипал с бойния нервно-паралитичен агент "Новичок" в Англия.

Двамата руснаци, които говориха по държавния телевизионен канал RT, имат известна физическа прилика с мъжете от снимките на британската полиция, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

"Приятели отдавна ни предлагаха да посетим този чудесен град. Това е туристически град", каза единият от тях за Солсбъри в откъс от интервю, излъчен от RT.

Боширов каза, че Солсбъри е туристически град с прочута катедрала, а пътуването им не било по работа. "Планирахме да останем в Лондон за малко и после да отидем в Солсбъри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратителни лъжци,каквито са и тези в Кремъл.
76
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ле лееее много са *** чистачите на КГБ.
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашичките джендърмени от козЯшката млесоцентрала се изложиха много брутално днес. Опорката как сериозни мъже не можело било да разглеждат катедрали издъпна отвсякъде. Показва изключително ниската им култура, тесногръдие и примитивизъм. Изложихте се бе ! Много здраво. Но какво да очакваш от 80-процентни драскачи на заплата ?
74
7
 
2
 
! Отговори
До Париж преди 5 години
Да пиеш минерална водичка за 10 евро, ай не мерси!Още малко ще заповядваме на хората къде да ходят и какво да правят.В Лондон отивам на тенис турнири и Гришо.Друг отива на концерти.Трети- поло, бейзбол, футбол.Друг се пъне пред стълбите на Нейно Величество за следобеден чай!
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да отидеш в Париж и вместо Айфеловата кула да разглеждаш околностите на града! Не звучи правдоподобно. При това от Русия в Англия със самолет само за 2 дни.
72
4
 
4
 
! Отговори
Портън Даун преди 5 години
Бе каКви отровиТели, Нали бяха КИЛНАТИ от Русия.Гърмя пропагандата, поне Чомски да бяха прочели за "Контрола на медиите".То не бяха Асасини, то не бяха Глупости в брит. медии.Да дават обяснения за Портън Даун.Че там е страшно за самите англичани, живота и здравето и за Европа като цяло.Все едно, че не са виждали "Двойка европейски мъже".Искам обяснения за Портън Даун в ООН и ЕС!Всички био, бактериологични и химически лаборатории в Европа Западна и Източна.
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, те т'ва са типични съветски ***. Били на туризъм в Сослбъри :)
70
8
 
0
 
! Отговори
интересно ,Уотсън! преди 5 години
След това интервю става много интересно.Че тия двамата не са агенти на ГРУ/а такова управление не съществува от 10 години/ е много вероятно,но има вероятност да са забъркани в тази афера.Това са инструктори по фитнес/не съвсем разумни/които може би са искали да направят някакъв финансов удар,но не са разбирали в какво се забъркват!?Може да се предположи даже вербуване от страна на англичаните,но истинските шпиони-руснаци са били с един ход напред и са измъкнали двете недоразумения от кашата!?
69
6
 
3
 
! Отговори
Портън Даун преди 5 години
Категорично трябва да се забранят био и бактериологични, химични лаборатории.22 лаборатории в постсъветските държави на финансирани от Пентагона.За З. Европа нямам информация.На една ръка разстояние сме.САЩ да си се тровят, не сме опитни мишки.Че и не подлежат на Наказателно преследване - с дипломатически имунитет са им служителите, изтеглиха се от Конвеции и Договори за забрана на хим. бак. и биологични оръжия.Страшно е, тук няма идеологии, а смърт!Стига с тези идеологии!
68
6
 
7
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Та от цялото гръмко дело за "българската следа" единственото вярно нещо се оказа,че Али Агджа е минавал много пъти през България(откъде ли другаде да мине?) и е бил наблюдаван от службите като опасен субект.Както са наблюдавали и Карлос Чакала при преминаването му през БГ,примерно.Изобщо,не е важно с какво и колко ще излъжеш,а какъв е потенциалът на пропагандната ти машина-както излъгаха(доказано) за Ирак,Либия,Сирия,така и продължават с надеждата лъжите да се разберат пост фактум...
67
8
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Тия номера хич не са нови.Да си спомним прословутия процес срещу Сергей Антонов навремето.Как започна всичко?Една поръчкова американска "журналистка"(Клеър Стърлинг) изписа тонове лъжи съчинени в ЦРУ,които бяха подхванати и раздухани от западната пропаганда.Италианското правосъдие просто нямаше друг избор,освен да изпълни поръчката,а накрая,когато на всички стана ясно,че цялата работа е скалъпена си изми ръцете с формулировката "липса на доказателства".Обаче Сергей остана инвалид за цял живот...
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или може да са мъже-***. Единият е особено сладичък. Може да ходят за по едно бързо, прибират си паричките и се прибират. Колко му е. От друга страна е странно, че от ФСБ не са се хванали да ги поразпитат и да пуснат информация с какво се занимават пиленцата. Но и от Англия не казват, а все пак, за влизане в Англия се иска виза. Да не говорим че по данните от телефоните им трябва да може да се възстанови къде са ходили и какво са правили. Ама явно на никой не изнася да каже.
65
5
 
4
 
! Отговори
Портън Даун преди 5 години
Вие осъзнавате ли, че едно Черно море ни дели от лабораториите на Украйна - в момента се строят 2.Грузия - 30 загинали ХОРА за един ден, графа причина за смърт - празна.30 000 хиляди животни убити от тропически щам, който е атипичен за този район.Да говорим ли за БГ и бабата, която плачеше по телевизията.Мислете хора, мислете!Уволниха една БГ журналистка, за разследване на лаборатории.
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двамата са толкова глупави, че не виждам как може да са агенти. Но пък човек винаги може да се преструва. Но, ако бяха ФСБ или ГРУ, според мен поне щяха да си направят труда да им измислят някаква правдоподобна история с какво се занимават. Това, че отказват да кажат с какво се занимават, според мен по-скоро значи че продават нещо незаконно - я наркотици, я оръжие. Но сериозно, Скрипалите са живи, умряха случайни хора, очевидно тия или не са агенти или са мнооого *** агенти.
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КГБ-то го хванаха по бели ***.
62
8
 
7
 
! Отговори
Ингилизи преди 5 години
Оплетоха се в лъжите си от Лондон.Кога ще разследват Портън Даун?Сами си водят следствие, сами си обвиняват, сами си съдят - приличат ми на едни, които гледат едни филми по тв-то след 12 ч. и не са общували със жени.Вижте какъв скандал става в Грузия.На 12 километра е Портън Даун, на 12 километра.Чудят се как да избегнат Международен трибунал - че правят опити със биологично и бактериологично оръжие, химично.То бива, бива наглост...
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те това са ***. Двама пиргиши тръгват да се любуват на катедрала. Каква идилия.
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Ти па кат си един щастлифтец. Що пък да не разглеждат катедрали ?
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха хаааа....евала на англичаните хванаха ги. Ха хааааааааа.....гледали катедрала.....пълни нешастници.
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забелязва се основната опорка предлагана от ония от улицата с мекащото име - руснаците са гейчета и ***. Въпреки че врякат срещу самата дума "***" и викат по останалите, че неправилно се употребява. Сами разбирате колко са прости на оная уличка. Абсолютни некадърници. Номера няма да мине. Просто няма как.