"Отровителите" на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи

Двамата говориха пред руска държавна телевизия
13 сеп 2018 15:15, Елка Василева
135
"Отровителите" на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи
Александър Петров и Руслан Боширов. Снимка: Reuters

Двама руснаци се появиха днес по руска държавна телевизия и казаха, че са били несправедливо обвинени от Великобритания в опит за убийство на бивш руски шпионин и дъщеря му в Англия. Двамата подчертаха, че през март са посетили град Солсбъри като туристи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Британски прокурори миналата седмица идентифицираха двама руснаци, които според обвинението действали под фалшиви имена - Александър Петров и Руслан Боширов.

Двамата бяха обвинени, че са се опитали да отровят Сергей и Юлия Скрипал с бойния нервно-паралитичен агент "Новичок" в Англия.

Двамата руснаци, които говориха по държавния телевизионен канал RT, имат известна физическа прилика с мъжете от снимките на британската полиция, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

"Приятели отдавна ни предлагаха да посетим този чудесен град. Това е туристически град", каза единият от тях за Солсбъри в откъс от интервю, излъчен от RT.

Боширов каза, че Солсбъри е туристически град с прочута катедрала, а пътуването им не било по работа. "Планирахме да останем в Лондон за малко и после да отидем в Солсбъри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 47Принципите са следните:1 Мей разиграва цирк2 Няма никакво отравяне3 "Новичок'а" е английски4 Двамата руски ченгета са английски актьори5 Двете ченгета са ***-туристи6 Били в Солджъри, ама не са тровили !следва:7 Отровили, ама дръжките8 Не дръжките, а котките на Скрипал9 Е, оказало се Скрипал ....ама без да искат !
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бял конецБатак е в глъвътъ ти. От нищо не разбираш и нищо не можеш но се ежиш. Чист байганювец. Като ония по Чудомир, които стоели с гръб пред една скулптура палнали по една цигара и рекли "5 кила пироксилин му е майката в тумуля и камък връз камък няма да остане".
55
8
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Големи туристи са това руснаците ей! Идат на море в Кушадасъ, Анталия и току прескочат до Палмра и Алепо. Идат до Сочи, прескочат в Крим и Донбас. Идат в Белград, прескочат до Черна Гора. Идат в Гърция, прескочат до Македония ...Седят си Вова, Андрюша, Саша и Руслан и Вова казва:-Саша. Руслан защо не прескочите до Солсбъри! Знаете ли каква хубава катедрала има там.А Андрюша добавя:- Знаете ли, че другарят Скрипал е там? Напомнете му за родината с този парфюм с дъх на необятна руска тайга !
54
11
 
10
 
! Отговори
Бял конец преди 5 години
Видяхте ли им пpocтите мутри на тия агентчета!! И ще ни убеждават, че имали културни интереси! И то в Солсбъри!! ***, ***, та дрънкат. Путин яко го е закъсал с шпионите, явно санкциите му отнеха и малкото разум. Интересно защо рублата не си възстанови позициите след срива, нали уж било изкуствено, злонамерена атака. В Рашландия е пълен батак, те тръгнали с новичок да тровят.
53
5
 
2
 
! Отговори
за КГБто преди 5 години
ли още пелтечиш. В крак с атлантическото време.
52
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 45Никакво отравяне не е имало, щом двамата руски *** от снимката са живи и здрави при Путин.Не казаха обаче, коя катедрала е следващата им дестинация...или вече не им се пътува извън съветския "рай" !
51
6
 
1
 
! Отговори
май са отишли преди 5 години
да нижат тия от английските само за мъже клубчета.
50
11
 
14
 
! Отговори
Сделано в Росии преди 5 години
При това са били ДВА пъти в Солсбъри, паспортите са им с последователни номера и на връщане са пътували с РАЗЛИЧНИ полети!!! Туристи отсекъде!!! Не казаха ясно и какво работят, занимавали се с фитнес. Гaдни кaгeбиcтки ***!
49
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия двамата са такива гейчета. Отишли в Англия на туризъм и да се погушкат, пък журналистката ги пита "ама хетеросексуални ли сте". Че каква работа й е да пита, каквито и да са, няма никакви доказателства, че са извършили престъпление, така че какво ги тормозят.
48
5
 
3
 
! Отговори
днесковци защо преди 5 години
СТЕ ИЗТРИЛИ 20 КОМЕНТАРА, КОИТО РАЗКРИВАТ ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ МЪРЗЕЛ НА БУЛГАРИСТАНСКИЯ ЕВРОАТЛАНТИК???
47
7
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 42Предлагам да се придържаме към ПРИНЦИПА ЗА НЕВИННОСТ до доказване на противнотоДо тук е доказано че Двамата са били там и те го потвърждаватОт тук на сетне всички които са били в Солсбери по същото време са също такива потенциални отровители включително куцата съседка на Скрипал живееща по-надолу по улицата
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, те и много руски войници, които върнаха в чували са били на почивка в Украйна...
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43Суз бе ! Ти на *** започна да вярваш !?
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малллеееееееееее мила....................абе, я престанете да пишете глупости!!! Я ПЪРВО МИ КАЖЕТЕ ...............А ВЪОБЩЕ ИМА ЛИ НЯКАКВО ОТРАВЯНЕ!!!!!!!!! КЪДЕ СА ТИЯ Скрипали???????? Алллоооуууууууу....ингилизите.....Скрипалите в студио!!!!! А после да видим ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ "отравители"!!! Не ни пълнете главите с Г-Л-У-П-О-С-Т-И!
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗападният Форбс пише, че Путин е най-влиятелният човек в света, а твоята любовница Мей я няма в класацията.
42
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам Мей да покани тези две любознателни момчета да посетят Англия на разноски на английската прокуратура, за да разгледат и други забележителности, а после да покани и Путин да разгледа забележителностите на Хага !Ей, и сега русофилите като започнат да изчисляват, Путин с колко танка и за колко часа ще стигне до Хага...!
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ergen4evБрадчед, хората обичат да ходят и да разглеждат. Не са като нас само едното едене пиене и таковата и на катедралите да им викате "глупости". Доста сте надолу в развитието си като човеци и затова не можете да разбирате какво ги влече другите да разглеждат забележителности. Няма как да сфанете.
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нов и Чок 38Хи-хи-хи-хи-хи-хи................ойларипппиииииии май има в главата ти!!!! КОЛКО СТЕ СМЕШНИ................нема да можете ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА "отмажете" вашите тъ-пи ингилизчета!!! Тъ-па-на-ри-те не можаха една по-свястна "комбинация"!!!! Е, сега ЦЯЛ СВЯТ ще видят докъде са паднали "мелкобританците"!!!!!!!!
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далекоисточния православен КГБ поп на Кремъл е венчал двете ченгета и те тръгнали на сватбено пътешествие до Лондон, но са се отклонили от божия път и отишли в католическата катедрала на Солсбъри !*** разбрал от Мей, че са се пръскали с "Новичок"
38
6
 
10
 
! Отговори
Нов и Чок преди 5 години
Здраве желаем, Владимир Владимирович! Ние сме два товаришча, начинаещи руски туристи. Решихме спонтанно да отидем първо в Англия. Кой град бихте ни препоръчали? Кой? Солсбъри ли?! Че какво ще правим там?? Ааа, молите ни да лъснем дръжките на вратата на ваш приятел. Няма проблеми! Охо, и почистващ препарат ни давате, във флаконче! И 100 хил. лири!! И майорски пагони!! За едното почистване?! Стига бе, златен сте!! Айде на туризъм, братле! Айларипиии!