Русия е миролюбива... увери Путин на военните учения

"Ние нямаме и няма как да имаме агресивни планове"
13 сеп 2018 10:00,
89
Русия е миролюбива... увери Путин на военните учения
Снимка: Reuters

На полеви военен парад на полигона "Цугол" в руския Забайкалски край Владимир Путин отбеляза, че участниците в най-мащабните от 37 години военни маневри в Русия "Восток-2018" са ги провели на високо равнище - демонстрирали са войнско майсторство и успешно са изпълнили всички поставени бойни задачи.

Руският президент благодари специално на военнослужещите от Китай и Монголия, добавяйки, че бойното ни братство има дълга и славна история, информира "Газета".

Още по темата

Електронният вестник проследява онлайн хода на ученията, започнали вече на десетина полигона в Русия и в различни акватории. По време на основния етап – войски от Русия, Китай и Монголия отразиха атака на условен противник пред погледите на руския държавен глава, министъра на отбраната Сергей Шойгу, китайския му колега Вей Фънхъ и висши военни от трите страни-участнички, отбелязват централните издания.

"Русия е миролюбива държава. Ние нямаме и няма как да имаме агресивни планове", цитира "Газета" думи на Путин. Според руския президент политиката на Москва цели съзидателно сътрудничество с всички заинтересовани страни; тъкмо затова на маневрите присъстват 87 наблюдатели от 59 държави.

Дългът на руските военни пред Русия означава готовност да бранят държавния суверенитет, сигурността и националните интереси, "ако потрябва - и да подкрепим съюзниците си", добави главнокомандващият.

В маневрите участват близо 300 000 души. На полигона "Цугол" се проявиха към 25 хил. руски войници, над 7 хил. единици оръжие, военна и специална техника, около 250 самолета и хеликоптера; от китайска страна - 3500 военни, над 600 единици бойна техника и 30 летателни апарата, уточнява "Комсомолская правда".

Руското онлайн издание "Лайф" акцентира върху участието на най-новите руски бойни машини за поддръжка на танкове "Терминатор", които се очаква да бъдат усъвършенствани и за борба с дронове на противника.

"РБК" припомня думи на министър Шойгу, че ученията се провеждат в условия, максимално близки до бойните. В навечерието на маневрите се състоя внезапна проверка на бойната готовност, станала според него "добра практика в живота и работата", пише вестникът.

НАТО обеща внимателно да следи ученията, които в очите на алианса са подготовка на Русия за "мащабни конфликти".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
waffen преди 5 години
Няма няма ще ви закрием когато европа се обедини под едно знам .
81
2
 
0
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До СатаНАТОПак лъжеш, бастардче! Руските "сини каски", стотина души, са били почти до последния момент рамо до рамо с грузинските. Между тях не е имало напрежение. Грузинците офейкват и веднага започва атаката срещу Цхинвал с артилерия и "Град". Всички руснаци загиват. В града загиват повече от 3000 мирни жители. Операцията е подготвена от американски инструктори. На позиция са били украински зенитчици, които свалят 4 руски самолета. Преминаването през Рокския тунел е било много рисково дело!
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай се нуждае спешно от територии.щатите не им позволяват да пипат другаде освен в русия.няма да има проблем два азиатски народа да съществуват мирно.започва се с палачинки...
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русняците ходят на туризм с танкове
78
1
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
До БобиГрузинците прегазват сините каски------------- Руските "сини каски" първи са започнали да обстрелват грузинците, а преди това цяла вечер е имало обстрели от ЮО срещу Грузия. Три руски дивизии са били строени пред тунела Роки и са чакали заповед да влязат в Грузия. Руските "сини каски" са един башибозук, най-голямата им излагация беше в Югославия. Оставиха си зоната в Босна и хукнаха да превземат летището на Прищина. Толкова им е честната дума и договорите за неутралитет.
77
1
 
4
 
! Отговори
безхаберници преди 5 години
държава на която целия свят им е враг неможе да е миролюбива
76
2
 
2
 
! Отговори
Бог Сатанчо преди 5 години
Бог да пази Америка,кой Бог питам аз.Прошляци,Сбирщината от света
75
5
 
2
 
! Отговори
Благословена от Бога преди 5 години
Велика държава,Слава Расия
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги трябва да притежаваш нещо от което възможния противник да се страхува !!
73
0
 
3
 
! Отговори
Стоедин преди 5 години
Какъв ти лайф, то си е жизнь. Нали товариш?
72
2
 
11
 
! Отговори
Tsveta преди 5 години
Дедо Вова да илядиш.Пълниш ми душата като ги тормозиш наглите англо-сакси
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Крим бяха мироопазващи сили.
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
STRAH E OBZEL ZAPADA.
69
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимний 68, да мислиш с изхода си е много лесни.Като нямаш вход, поне си трай и не пиши глупости.
68
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе,повярвахме ти.Някой и друг виц да разкажеш?
67
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе,повярвахме ти.Някой и друг виц да разкажеш?
66
6
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
КАКВОТО И ДА ПЛЮЕТЕ РУСИЯ СИ Е РУСИЯ. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ПУТИН.АКО НЕ Е ТОЙ ДОСЕГА САЩ ДА СА ПОМЛЕЛИ ИЗТОКА, БАЛКАНИТЕ /ЗАПАДНИ, ИЗТОЧНИ/ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ. КАКТО И НА СЕВЕР ОТ БЪЛГАРИЯ. ТИЯ НЕ СЕ СПИРАТ ПРЕД НИЩО ЗА ДА ВЛАДЕЯТ ЦЕЛИЯ СВЯТ И РЕСУРСИТЕ НА ПЛАНЕТАТА А В РУСИЯ ИМА МНОГО. А НИЕ КАКВО ПРАВИМ ПОДАРЯВАМЕ СИ РЕСУРСИТЕ НА САЩ. ЩО ЗЛАТО СЕ ИЗНЕСЕ ОТ СТРАНАТА, АМИ ТЕЦОВЕТЕ, АМИ ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА, АМИ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ МАГАЗИНИ МИЛИАРДИ ИЗНЕСОХА ОТ БЪЛГАРИЯ КАТО ПЕЧАЛБИ.
65
1
 
4
 
! Отговори
До гоРеми историци 2 преди 5 години
Подстрекаваш турците- български граждани към неправилни, вредни действия! Т.е. - ти си предател и с такива трябва да постъпват по военновременните правила!
64
2
 
13
 
! Отговори
До гоРеми историци преди 5 години
Корем историко, войските на Сракашвили нападнаха в нощта на откриването на Пекинската олимпиада Ю.Осетия, ЧАСТ ОТ ГРУЗИЯ и избиха повече от 3000 ГРУЗИНСКИ ГРАЖДАНИ - ОСЕТИНЦИ и СТОТИНА РУСКИ МИРОТВОРЦИ! Да те питам, дирник, ако някъде по света бяха избили 100 американци, САЩ с какво щяха да отговорят?А постановката ти с Кърджалийко е антибългарска, предателска, гнусна! В Кърджалийско никой никога не е искал автономия от унитарната неделима наша родина - България! Ти подстрекаваш лоялните турци!
63
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руснаците орез целия 20 век финансираха "народни" революции по африка, азия и латинска америка, раздадоха сумати оръжие на терористи и сепаратисти, след това политиката им продължи в тая насока в Абхазия, Осетия, Приднестровието, Украйна....... даже си спомням как се бяха сурнали да правят Принарвийска народна република в Естония, ама им свиха много бързо перките там :)