Кремъл: Лондон може да разпитва Боширов и Петров!

Това заяви говорител на руския президент Владимир Путин
14 сеп 2018 19:21,
42
Кремъл: Лондон може да разпитва Боширов и Петров!
Снимка: Архив, Reuters

Кремъл е готов да разгледа искане от британските следователи да пристигнат в страната и да разпитат двамата мъже, обвинени в отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.

Великобритания обвини Александър Петров и Руслан Боширов в опита за убийство на семейство Скрипал с нервнопаралитичното вещество от групата "Новичок“. Атаката срещу тях се състоя на 4 март.

От Москва отрекоха двамата мъже да имат нещо общо с опита за убийство и обясниха, че те са туристи, проверени са от властите и не са криминално проявени. От британските служби, обаче, са на мнение, че те са офицери на руското военно разузнаване и обвиниха Кремъл в лъжи.

Още по темата

Петров и Боширов се появиха вчера в предаване по руската телевизия Ар Ти (RT) и заявиха, че са посетили Солсбъри като туристи и нямат нищо общо с отравянето, пишат от "24 часа“. Двамата мъже отрекоха твърдението на Великобритания, че са сътрудници на руското военно разузнаване и заявиха, че работят в бизнеса с хранителни добавки.

Говорител на руския държавен глава Владимир Путин заяви днес, че властите в страната ще разгледат искане на Великобритания двамата обвинени в опита за убийство на Скрипал да бъдат разпитани, ако такова постъпи. Той добави, че от Лондон неколкократно е отклонявала предложения за провеждане на съвместно разследване.

"Съществува механизъм за правна помощ, регламентиран от двустранни споразумения и международното право“, каза Дмитрий Песков, говорителя на Путин. 

Той допълни, че от самото начало Русия е подчертала желанието си многократно да сътрудничи за изясняване на обстоятелствата около случая "Скрипал“ и да помогне за разкриването на извършителите, но „британската страна категорично отхвърля такова сътрудничество“.

От Кремъл отново подчертаха, че обвиненията на Русия в лъжа е абсурдно и Петров и Боширов са обикновени граждани, които нямат никаква връзка с руското правителство.

Песков отказа да разкрие колко време е отнело на руските власти да намерят двамата заподозрени за покушението над семейство Скрипал и уточни, че правителството няма нищо общо с организираното с Петров и Боширов интервю в руската медия RT.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са живи трупове.Ходещи сводки...
30
2
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 5 години
На англичаните им желая да се повтори 2011 година, когато нerpoapaбите разчекнаха Лондон квартал по квартал.
29
7
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Вчера писах: "Съмнявате ли се, че утре ще има пак статия за случая Скрипал". И ето я днес статията. А утре ще има ли? Не се съмнявайте. Антируската пропаганда трябва да върви. Тумба-люмба всеки ден.
28
6
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 29: Това, което си го добавил към хранителните добавки сам ли го измисли, или ти го подадоха отнякъде?Да не забравяме, че и в Еймсбъри (на десетина километра от Солсбъри) имаше натровени с "новичок" двама пенсионери, англичани, жената даже почина. Така че британците трябва да докажат, че тези двамата са ходили и там. А засега се тиражира само запис, в който двамата разглеждат витрина на магазин в Солзбъри.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Килърите от Солбъри - фитнес инструктори: хранителни добавки, токсикогенни обогатителни смеси, стимулиращи субстанции, пянообразуващи емулсии, слюнкоотделящи препарати,.... !С две думи - алхимици туристи !
26
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 35 Грешите Колега в един малък детайл:Снимка, имена, самопризнание за присъствие В ОТНОСИТЕЛНА БЛИЗОСТ (под 1км като Солсбъри е с размер на нашата Копривщица 3*2км проверих на картата) до местопрестъплението от двамата от снимката по ден и час - доказано документално !
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката - килърите от Солсбъри !Снимка, имена, самопризнание за присъствие на местопрестъплението от двамата от снимката по ден и час - доказано документално !
24
2
 
14
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Аз съм на мнение че Британците няма да пратят никой дори и да разпита двамата.Как мислите ВиеНяма да пратят Цъкаш +Ще пратят Цъкаш -Аз лично ще цъкна +
23
8
 
14
 
! Отговори
Лошо преди 5 години
Горчив край за килърите от МИ5 и 6.Аферата колониален Лондон трябва да прекъсне.Държавите и териториите под робовладелския ботуш на Лондон трябва да се освободят от камшика.В 21 век, Лондонските рептили държат в робство 14 народа и територии.
22
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аферата Скрипал е към своя край !Това ще е горчив урок за килърите от КГБ !
21
5
 
16
 
! Отговори
Ингилизия преди 5 години
А да оказваш натиск над други държави да налагат санкции, какво е - Диктатура на Лондон. Диктат и тоталитаризъм на по-силния над по-слабия.Каква е леля Мей - ако не е тоталитаристка, а каква държава е Лондон ако не тоталитарна, в медиите няма разглична гледна точка.Диктаторката Мей обвини президент и държава и сички по Комунистически, диктаторски и тоталитаристки дружно - дигнаха ръчички в знак на съгласие.Тотален контрол и следене в колониално - диктаторския Лондон.Масово убити, неам думи.
20
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лондон................един от центровете на световното зло!
19
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин се опитва с сетни усилия да избегне новите икономически санкции, които се задават и които може да се окажат фатални за него и КГБ режима !
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двама руски ръбове май са класически ***.
17
5
 
21
 
! Отговори
ВРАГ преди 5 години
АНГЛИЯ Е ПРИЧИНИЛА МНОГО ЗЛИНИ НА НАРОДИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.ТЯ Е ГОЛРЯМ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ БЕРЛИНСКИ КОНГРЕСНЬОЙСКИ ДОГОВОРБОМБАРДИРОВКИТЕ НАД СОФИЯ
16
3
 
0
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Няма нужда да ги разпитват те са за англия работят много Игнатиевски гадалки прикрепени към ми 6
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** тия мязат на нашенски русофили само че по ентелегентни
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм ходил в Англия. Но като гледам как са в България англичаните финансово и правно не разбирам за сравнението със соца. от България.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12. И ти ги оплете тоталитаризъм със социализъм. Тоталитаризъм ИМАШЕ в България. ЗАЩОТО БЕ САМО ЕДНО БКП. И ЕДИН ВОЖД ИЗБОРИТЕ БЯХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ИЗБИРАНЕТО НА ВОЖДА. За това е тоталитаризъм.В Англия такава лудост не е позната.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как очаквате aлaнглетата да се съгласят тая бутафория да бъде разследвана и от руснаците? Нали веднага ще лъсне, че всичко е вътрешна операция, скалъпена и съшита с бели конци. Не напразно досега няма нито 1 представен факт пред никого, а само голословия.