Русия се зарече и отсече: На всеки 5 години военни маневри!

Кремъл отбеляза, че няма намерение да напада когото и да било
Обновена: 17 сеп 2018 16:17 | 17 сеп 2018 08:30,
144
Русия се зарече и отсече: На всеки 5 години военни маневри!
Снимка: Reuters

Русия ще извършва големи военни маневри на всеки пет години, заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу в интервю за телевизия "Русия-1", цитирано от ТАСС.

По думите на Шойгу мащабните маневри "Восток-2018" са били планирани още миналата година. В плана за следващата година не се включват само внезапните проверки, отбеляза министърът и добави, че според плановете подобни учения ще има на всеки пет години.

Още по темата

С какво са свързани най-големите руски военни учения?

Държавната програма за въоръженията е с продължителност десет години, затова са необходими междинни отчети.

"Влагайки подобни средства в превъоръжаването на армията и флота трябва да се разбира и вижда накъде се движим и дали действително всичко е наред", отбеляза Шойгу.

Руският министър на отбраната подчерта, че Москва показва откритост и кани на ученията и маневри наблюдатели и журналисти, за да покаже мирните си намерения и да охлади страстите на партньори.

"Военната доктрина на Русия има отбранителен характер и маневрите нагледно са показали, че Русия няма намерение да напада когото и да било", заяви Шойгу.

"В тях няма даже елементи, предполагащи, че се готвим да водим настъпателни действия на чужда територия, което не може да се каже за нашите западни партньори, когато (те) се преобличат в руски военни униформи, подбират се статисти, които знаят руски и така нататък", отбеляза той, добавяйки, че това говори много на Русия.

Разборът на ученията ще се направи следващия месец под надзора на върховния главнокомандващ, президента Владимир Путин, заяви Шойгу.

Той отбеляза, че на ученията "китайските колеги показаха доволно високо равнище на подготовка и екипировка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
8
 
2
 
! Отговори
китайците идват преди 5 години
Китай е велик Русия е джудже което скоро ще бъде изядено с ориз
113
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика , една от петте велики сили.Крим е руски,ЗАВИНАГИ!Свикнаха ли западните лицемери в Англия, Франция и САЩ и слугите им в България??
112
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Бонобо Излезе снимка, на който американски войници пикаят на труповете на убити моджахедиТова не е хубаво, не трябва да се прави така с моджахедите. Може да се пикае само ако са убити руснаци.
111
9
 
9
 
! Отговори
вд преди 5 години
До 111Анонимен ако не беха щатите и англия да спасят руснаците хитлер тъй ги беше натиснал че немаше да ги има като нация
110
1
 
8
 
! Отговори
народна поговорка преди 5 години
На гол тумбак чифте пищови...
109
7
 
6
 
! Отговори
Руснака преди 5 години
Много закани и много заплахи . Спомнете си историята който е влезнал в Русия с оръжие там е останал и не си е тръгнал . Защо ли?
108
3
 
5
 
! Отговори
Венцислав преди 5 години
До баба гица Преди Българите живееха спокойно а преди девети пасяха само овцете и учиха до четвърто оделение
107
6
 
4
 
! Отговори
Венцислав преди 5 години
Русофоби нима си мислите че западняците са ангели явно сте слепи Окрадоха ни държавата по същия начин както постъпиха с близкия изток правейки религиозни войни Ако стане война с Русия май сте готови да ви използват некъдърните политици от Брюксел които не дават и пет пари за вас войнолюбиви ***
106
4
 
10
 
! Отговори
Баба Гица преди 5 години
Има ли пак, пак да питам, страна в света, просперирала под руско влияние? Хммм? Само под руско няма...
105
5
 
7
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До До 111Търкало, руснаците осъзнаха как бяха подхлъзнати в една междукланова война в Афганистан, дадоха много жертви и се оттеглиха с достойнство. Командващият ген.Громов беше на купола на последния танк, който напусна Афганистан. Бяха изпратени с цветя. Афганците до ден-днешен поддържат руските паметници. Те са хора, които уважават достойния враг.Американската война там продължи повече време, до ден-днешен! Излезе снимка, на който американски войници пикаят на труповете на убити моджахеди.
104
23
 
12
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Глупости на търкалета.Русия е един регионален окупатор,който има повече загубени воини от колкото спечелени.Пресен пример е и Афганистан ,които изметоха земята с руснаците ,а за руско-финландската война ,дори няма смисъл да говорим.Русия е доказан враг на България и колкото по-далеч стойм от нея ,толкова по-добре.Нито руснаците дават 5 пари за нас ,нито ние за тях.Единствените им васали ,за русофилските платени личности тук.
103
10
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
България е голямата сестра на Московия. *** трябва да се съобразява с нас и да ни слуша за всичко.
102
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не започва войните................Русия само ги завършва!!!Русия никога не е губила война...................питайте Наполеон и Хитлер.България е малката сестра на Русия!Докато има Русия...............ще има и България!!!
101
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Расия и СССРКои сте вие бе ,дупедавец ? Ти българин ли си или просто русофилска пoдлoга ?
100
10
 
8
 
! Отговори
Расия и СССР преди 5 години
Аз ще кажа на тия дето плюят Расия,ами пробвайте се,войните ние ги довършваме
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БонобоЕй демагог.Стига си писал глупости ,че само се излагаш.
98
12
 
8
 
! Отговори
До Бонобо преди 5 години
Русофилско комунистче ,колкото и да си въртиш мантрите ,издишаш много бързо с тези бълвочи.Това ,че Ту-144 е направил полета си преди конкорд няма никакво значение.ТУ-144 е създаден чрез индустриално шпиониране по проекта на Конкорд и крадени планове от заводите във Франция и Англия.Самолета е абсолютен и ненадежден провал.Колкото до лазера ,първия такъв е създаден в Калифорния,САЩ.Русия не е иновативна държава и през цялата си история предимно краде проекти и нищо повече.
97
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То след 5 години, ще е останало само едно знаме от тия. Средното.
96
8
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Не на 5, всяка година да правят и после ще сменят орела от герба с амурче и надпис:" Голи, но въоръжени до зъби!", както бяха в края на социализма.
95
7
 
6
 
! Отговори
китайците идат преди 5 години
братския китайски народ здраво е стъпил в Сибир и връщане назад няма размножават се като *** и скоро с гордост ще кажат че тази земя е китайска