Кремъл: Новите санкции на САЩ са враждебни действия

Целта е с непазарни средства Москва да бъде изтласкана от пазара
Обновена: 21 сеп 2018 18:51 | 21 сеп 2018 17:45, Елка Василева
95
Кремъл: Новите санкции на САЩ са враждебни действия
Снимка: архив, Reuters

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков нарече новите санкции на САЩ срещу Русия враждебни действия, целта на които е с непазарни средства Москва да бъде изтласкана от пазара, предаде ТАСС.

"Тези действия са враждебни, нека да кажем така, неприятелски, непредсказуеми и, разбира се, нанасят вреда на двустранните ни отношения, които и без това са в жалко състояние", каза говорителят на президента Владимир Путин пред журналисти в Кремъл.

Според него в новите американски санкции прозира "недобросъвестната, нечестна конкуренция" и те са "опит да бъде изтикан от пазарите главният конкурент на американските производители" на оръжия. "Продукцията на руския военно-промишлен комплекс не просто е конкурентна, а често и свръхконкурентна", посочи Песков.

Той каза, че Москва и Вашингтон засега не са дали дори намек за възможна нова среща на президентите на Русия и САЩ.

Песков съобщи, че президентът Путин е запознат с обясненията, които израелските ВВС са дали за инцидента с руския военнотранспортен самолет Ил-20, който бе свален над Средиземно море край сирийския бряг. Говорителят опроверга твърденията, че Путин бил сърдит на Асад заради свалянето на самолета и не му вдигал телефона, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
14
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
И просто за информация на Чери, Крим е бил по дълго време БЪЛГАРСКИ от колкото руски :)
14
8
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Този който сложи минуса на номер 9 е или руснак или не обича България. Може и платен троляк да е на путин,тръмп или ердоган. Едно от трите :)
13
6
 
6
 
! Отговори
хаха преди 5 години
как добре се римуваТРЪП ВАШ, НО КРИМ НАШ! ХА СЕГС ДЕ ***.
12
8
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 10: Не знам какво четеш, но в момента САЩ са най-големия производител :)Никой няма сметка да сваля цената на петрола, но ти като четеш само днес.бг това се получава. Всичко е бизнес "мен" :)
11
15
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
А окупирането на чужди земи в Украйна не е враждебно действие викаш- приятелско е. За вас е много братско да пребърквате джобовете на братята си и да им вземате последните стотинки,без да ги питате как ще се издържат след това!
10
9
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
нещо четеш нещата като арабин, май САЩ надуха бюджета си за догидина за нови оръжия, а руския пада с 10%, то щяха и ниски цени на петрола да убиват Русия а сами се прекатаха, под 60$ шистите са на загуба и затварят, а руснаците са едва при цени под 28$ на минус....в момента с тез цени русия прави печаба ежедневно като саудитска арабия по 750 милиона$, а честито
9
14
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 5: Дреме не дреме, но у-вото от което пишеш е направено с американски патенти и произведено в китай по тези патенти с американски инвестиции :)Скоро няма да пишеш от руско у-во. Така,че стой мирно пий си водката и лъскай сабята без да се пениш путин мутин тръмп турция и други ***. А ако обичаш България ще ги мразиш всички тези и ще знаеш,че нашия път е с Европа. Точно както е било по времето на Цар Симеон или Крум например :)
8
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ще направи " великия Путин"? Ще им спре и на тях доматите ли? Не иска да гони американските фирми, че вкарват пари във свиващата се руска икономика. Вече никой не иска руски самолети. Нали уж всички трепереха? Защо никой не им иска великото въоръжение? Добре че има и.диоти да вярват на руската пропаганда!
7
12
 
15
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Я да си припомним "миролюбивите" действия на Путин, които даведоха да санкцийте.Да би мирно седяло , не би чудо видяла.
6
9
 
9
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 5 години
До АнонименТРЪП ВАШ, НО КРИМ НАШ! ХА СЕГС ДЕ ***.
5
14
 
13
 
! Отговори
Чао преди 5 години
На кой му дреме за загиващата *** САЩ,това са отчаяни действия който настройват света срещу тях.
4
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаврата с руската кочиина продължава....Тръмп наш :)))))))))))
3
10
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
САЩ ги е страх от по силните те са подли страхливци и терористи и затова налагат санкции....
2
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските оръжия като са по-добри от американските, какво се оплакват ушанките?! Значи нямат проблеми! Проблемът им е, че пак като по времето на Роналд Рейгън се вкараха в капана на надпреварата във въоръжаването, докато народът им мизерства. И пак ще се сринат, както и тогава. Да вземат да си припомнят историята и да се погрижат за руския народ. Поне една руска кола или смартфон да направят като хората.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ким чен ще им оправи санкциите