Кремъл: Новите санкции на САЩ са враждебни действия

Целта е с непазарни средства Москва да бъде изтласкана от пазара
Обновена: 21 сеп 2018 18:51 | 21 сеп 2018 17:45, Елка Василева
95
Кремъл: Новите санкции на САЩ са враждебни действия
Снимка: архив, Reuters

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков нарече новите санкции на САЩ срещу Русия враждебни действия, целта на които е с непазарни средства Москва да бъде изтласкана от пазара, предаде ТАСС.

"Тези действия са враждебни, нека да кажем така, неприятелски, непредсказуеми и, разбира се, нанасят вреда на двустранните ни отношения, които и без това са в жалко състояние", каза говорителят на президента Владимир Путин пред журналисти в Кремъл.

Според него в новите американски санкции прозира "недобросъвестната, нечестна конкуренция" и те са "опит да бъде изтикан от пазарите главният конкурент на американските производители" на оръжия. "Продукцията на руския военно-промишлен комплекс не просто е конкурентна, а често и свръхконкурентна", посочи Песков.

Той каза, че Москва и Вашингтон засега не са дали дори намек за възможна нова среща на президентите на Русия и САЩ.

Песков съобщи, че президентът Путин е запознат с обясненията, които израелските ВВС са дали за инцидента с руския военнотранспортен самолет Ил-20, който бе свален над Средиземно море край сирийския бряг. Говорителят опроверга твърденията, че Путин бил сърдит на Асад заради свалянето на самолета и не му вдигал телефона, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 63 преди 5 години
И ти какво ще спечелиш от това, глупи? Знай едно - Русия е мощна и самодостатъчна. Може да произведе всичко мислимо и немислимо. Е, ще внася тропически плодове и сокове от тях, не ядат живи стриди, ще минат без бели трюфели и оригинален хамон.Макар, че в скъпите им ресторанти и това го има. Руснаците са амбициозни - рекат ли да направят нещо по-добре от другите - правят го. Патриоти са, готови са да страдат, но да не се предадат! Докато едни други само гледат вятъра и накъде да си подадат ГЗ!
74
5
 
4
 
! Отговори
До 73 преди 5 години
Много е богата русия да...С икономиката на Индонезия ,със стандарта на живот на Бахрейн и правителствения бюджет на Белгия.
73
6
 
6
 
! Отговори
до 73 преди 5 години
никой не реве за русия всички и се смеят
72
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТИГА СТЕ РЕВАЛИ ЗА РУСИЯ- ЕДНА ДЪРЖАВА КОЯТО МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ДАДЕ 51 МИЛИАРДА ЗА ЗИМНА ОЛИМПИАДА, ЗНАЧИ Е БОГАТА И ПОДКРЕПЕНА ОТ НАРОДА СИ
71
7
 
3
 
! Отговори
до гост+ преди 5 години
истината е че никой не ви иска и държите републиките в подчинение със заплаха за саморазправяне
70
8
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Истината е, че почти при всички съседи на Русия живеят руски малцинства. Когато съседите започнат да се "еб'ват" с тези малцинства - например Грузия, Украйна, Молдова - Русия първо ги предупреждава, а ако нещата ескалират влизат и си ги защитават. Така, че лицемерите на какво толкова се чудят... Русия не е България да не може да защити рускоезичното население зад граница, при това при съседите.
69
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на САЩ ! Санкции до дупка за отровителите и агресорите.
68
10
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 5 години
абе една от грешките на Русия е, че освободи територия за неблагодарни плювалници, като тебе. Кармата си знае своето, ша знаиш
67
16
 
11
 
! Отговори
Действие преди 5 години
Анексирането на Крим, Донецка , Луганска област, Абхазия, Осетия са дружелюбно действие от страна на руската армия към гадните съседи.
66
11
 
12
 
! Отговори
не сега преди 5 години
сащ санкционира русия а самите сащ купуват от русия двигатели германия също си продават продукциите на русия и купуват жалко за вайсалите като на българия сакциите унищожават бг икономика и другите по бедни страни
65
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Хан КрумДОБЪР СИ ПРИЗНАВАМ ТИ!!!АКО БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ БЕШЕ ПОНЕ 10% УМНО КОЛКОТО СИ ТИ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ВТОРА ГЕРМАНИЯ В ЕС ПО СТАНДАРТ!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ КАТО ЦЯЛО ИМА САМО 0.1% ОТ ИНТЕЛЕКТА ТИ И ЗА ТОВА СИ ИЗХВЪРЛЯ ЦЕННОСТИТЕ ПРЕЗ БАЛКОНА ЗА ВСЕКИ КОЙТО МУ СЕ ОБЯВИ ДА МУ ГИ ПОИСКА :D
64
10
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Ами и рашките да наложат санкции на САЩ - да спрат износа за щатите на високи технологии, електроника, автомобили, енергоносители, хранителни стоки, продукти на леката и тежката промишленост, да спрат да им отпускат заеми във рубли и т.н. И тогава да видите как подлите американци ще протягат ръце за помощ от Путин. Ама хак да им е ако бащицата откаже да ги храни и ги остави да умрат от глад. Му, ха, ха, ха...
63
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА СЕ НАЛОЖИ ПЪЛНО ИКОНОМИЧЕСКО ЕМБАРГО НА РУСИЯ И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!
62
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С голяма тъга искам да споделя с всички русофили че след горната статия доналд тръмп си го премести в другия крачол
61
7
 
2
 
! Отговори
С/Н преди 5 години
Не съм критик на ***.Да критикуваш значи да искаш да промениш. Аз не очаквам промяна.
60
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До патриотЗа коя братска държава говориш? Ако става въпрос за Украйна, те в един глас твърдят, че не са братя с руснаците.
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 59Щом го нема, кое тогава толкова ви вълнува?
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До С/НКритиците на Русия в този форум рязко се отличават сред останалите с високия си морал и стил на изразяване на мислите.
57
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин го нема . Лека му пръст .Историята с Кабаева и последвалият развод е сценарий на КГБ .Евала на жена му дет не се съгласи да се показва с двама -трима двойника .Лека ви нощ таварищи !
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 53Като напишеш "ужасТ", наистина изглеждаш много умен, но само в собствените си очи.