Хиляди в Русия на протест срещу по-високата пенсионна възраст

Зюганов: Те продължават да бъркат в джобовете ви
22 сеп 2018 22:18, Елка Василева
76
Хиляди в Русия на протест срещу по-високата пенсионна възраст
Снимка: архив, БТА

Хиляди хора демонстрираха днес в различни градове на Русия в знак на протест срещу плановете на правителството да повиши пенсионната възраст с пет години, предаде Асошиейтед прес.

Проявата в Москва, организирана от Комунистическата партия и други леви организации, се състоя с разрешението на властите. Лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов призова управляващите да се откажат от намеренията си и да преразпределят ресурсите, за да не се налага повишаване на възрастта за право на пенсия.

Още по темата

"Те продължават да бъркат в джобовете ви", заяви той пред митинга, над който се развяваха много червени знамена.

Подобни протести се състояха в много градове във всичките 11 времеви зони на Руската федерация, като повечето от тях бяха разрешени от властите.

Решението на правителство да повиши пенсионната възраст до 65 за мъжете и 60 за жените разгневи широк кръг руснаци с различни политически убеждения. По-възрастните се опасяват, че няма да доживеят до пенсия, а по-младите - че ако старите останат по-дълго активни, това ще намали шансовете им да си намерят работа.

Планираната пенсионна реформа понижи рейтинга на президента Владимир Путин. Той предложи някои отстъпки, но заяви, че повишаване на пенсионната възраст трябва да има, защото иначе средната продължителност на живота в Русия ще изтощи пенсионните фондове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма работа за младите! За 500 лева по трудов договор и още 700 под масата, при плащане на заплатата когато на шефа му скимне - това не е работа, а унижение. Масова практика е на българските работодатели. И всички, цялата администрация, го знае. И си траят, защото участват в заговора срещу българите. А ние кротко си спим и броиме време, по Ботев... БългароФИЛИ, къде сте бре?
46
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин харчи парите на пенсионерите за оръжие и войни, а внуците им ползва за пушечно месо...гони американците из сирийските пясъци, защото щели да му направят "майдан" !
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори северна Корея стана по-нормална държава.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно се оказа, че свободата е робство. Да работиш, докато свършат дните ти. Тотална експлоатация на ресурса. Без грижа за възпроизводството му, защото било скъпо ( по думите на един патрЕот). Протестират хората, защото са загрижени за децата си, за бъдещето. А ние тук - като ***... За младите - няма работа и емигрират. Старите издъхват... И всички се ядем.Демокрацията се оказа война, за която не сме подготвени.
43
10
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Защо в Сибир ? вместо да им извадят очите ,те ще им изпишат веждите .Защото в Сибир живеят щастливи хора ,по Амур ,по Байкал -езерото , по Енисей .Тези филмчета ги има в ютуб .За тези *** на запада само на камчатка им е мястото при ескимосите .
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера изпратих поредното приятелско семейство в чужбина, на летището имаше толкова млади хора и всичко заминава !!!!
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия платени гадинки да се арестуват веднага и много бой в затвора за тях.............ако пак не слушат................в Сибир............при белите мечки, да им измръзнат задниците!!
40
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да обсъждате Русия и руснаците, я си вижте родната БГ-***...........колко е бедна, жалка, само една територия остана, колония на Запада..............гарантирано от ГЕРБ и ББ.
39
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лицимери мръсни , на нас като вдигаха пенсиите кой излезна и каза нещо ?Всички се скрихте като мишки !Сега вдигат в Русия е и ?И една шопа от хората на Навалниа излезнха, те са същите като Пусираян *** ви и П еД еРу ги !
38
11
 
10
 
! Отговори
niki преди 5 години
Това СССР версия 2 стана най-смешната държава в света начело с комплексирано хипофизно джудже.Закривай!
37
2
 
13
 
! Отговори
срвнение преди 5 години
Ние сме по-напред от тях.У нас жените се пенсионираха на 55,сега-на 61,2 и се върви към 65,а после и 67.Мъжете се пенсионират на 64.1 и след време ще се изравнят на 65.Лошото е не толково,че се вдига възрастта,а трудовия стаж.Няма гаранция за постоянна работа за да натрупаш стаж,освен,ако не си на държавна хранилка.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти 2 млн. българи напуснали България за последните 30 г.
35
4
 
20
 
! Отговори
 wild horsewild hors преди 5 години
Като гледам възрастта на протестиращите,всичко става ясно. А защо не си спомните,че съвсен не отдавна в България направиха същото- сега цяло поколение у нас остана без пенсии и никой не протестира,а тук пишещите ,тръгнали Русия да оправят
34
1
 
6
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 26 Така е .Руснаците си обичат Путин , ние си обичаме Бойко.Любимец на народа.
33
2
 
7
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
`Комунисти срещу комунисти...Интересно.
32
17
 
11
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
Пенсионният фонд е празен.парите отидоха по кражби и за агресии срещу Украйна Сирия грузия
31
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират 100 ***, купени от НПО-тата на Сорос..............айде веднага да се арестуват, малко бой в затвора, да знаят, че родина и майка не се продават!!
30
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнахте ли, лицемерните западняци и слугите им в България???
29
16
 
8
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Докато протестират ***,Путин си стреля с новата винтовка демонстрирайки какво ги чака ако продължават.Лошото е,че и БГ е под влиянието на Москва и газ няма да пристигне от САЩ,макар и с танкери.Ще си плащаме скъпо на ''братушките'' за да взимат пенсии водкаджиите.