Русия: Жалко, че Украйна скъса договора за дружба!

Москва получи официална нота за непродължаване на споразумението
25 сеп 2018 16:15,
178
Русия: Жалко, че Украйна скъса договора за дружба!
Снимка: pixabay.com

Русия съжалява, че Украйна реши да скъса договора за дружба между двете страни. Това заяви днес високопоставен руски дипломат, цитиран от ТАСС.

"Украйна реши да не продължава големия договор с Русия, естествено силно съжаляваме за това. При все че договорът бе рамков, той даваше тон за всички останали споразумения", каза пред журналисти Андрей Руденко, директорът на Второ управление за Общността на независимите държави в руското министерство на външните работи.

Вчера Русия получи официална нота от Украйна по повод непродължаването на Договора за дружба, сътрудничество и партньорство с Русия от 1997 г.

"Това е формален отчет, според който от 1 април договорът губи сила", отбеляза днес Руденко.

"В тази нота се аргументират много подробно всички нарушения от страна на Русия, подчертавам, именно на всички съществени положения от договора (...) Този договор е нарушен фундаментално от Русия, затова не може да бъде продължен", каза на 21 септември украинският външен министър Павло Климкин.

Според него става дума за следните нарушения: въоръжена агресия срещу Украйна, хибридна война, икономически натиск и нарушения на правата на украински граждани.

Договорът за приятелство между Русия и Украйна бе подписан през май 1997 г. и влезе в сила през април 1999 г. за срок от десет години с автоматично подновяване за следващи десетгодишни периоди, ако няма възражение от някоя от страните. През октомври 2018 г. изтича срокът, в който страните трябва да заявят дали имат намерение да продължат договора или да го разтрогнат, отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До НапомнямНапомням на НапомнямЧе границата между РФ и Украйна е над 1500 кмСега погледнете основния СССР път Киев Москва който на североизток до границата не минава през нито една река ... е 290км равен като тепсия теренТа Напомням на Напомням че там реално няма войски те са на Изток в ДонбасТа какво казваше 2 дена?
147
2
 
3
 
! Отговори
Напомням преди 5 години
До Анонимен 150А украинската армия е много слаба, руснаците за два дни ще са в КиевМинаха 4 години откакто великата *** щеше да превземе Киев за два дни.
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 143А ако янките се намесят с подходящото оръжие, ГЗ-т им щеше да бъде разпран и, както те много обичат да казват, наритан! А украинската армия е много слаба, руснаците за два дни ще са в Киев.А ти, бастардче, плюй си в пазвата, да не стават такива неща, че и нашата парцалива черга ще пламне!
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, така е, прав си, но корабите не минават през провлаци, а през протоци или, както още им казват, проливи.
144
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Източна Украйна се води една братоубийствена война.................между руснаци и украинци.................подклаждана от масоните в Англия, Франция и САЩ!!!
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я още веднъж погледнете- Украйна ли го е скъсала договора или онзи,който пребърква джобовете на украинските си братя и им прибира последните стотинки?
142
2
 
7
 
! Отговори
Крим е руски преди 5 години
До Крим не рускиСвикнаха ли западните лицемери и слугите им в България................Крим е руски!!!
141
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Ех умници ЧЕТЕТЕ БРЕ ЧЕТЕТЕ1.Скъсвайки договорът Украйна остава без ДОГОВОР ЗА ГРАНИЦАТА РФ-Украйна след 6 месеца когато договорът наистина спре да действа РФ може да предяви каквито си поиска ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ - НЯМА ФИКСИРАНА ГРАНИЦА2.Договорите стъпили на основа на този документ автоматично се прекъсват - Азовско море вече няма да е ВЪТРЕШНО за Украйна - корабите(вкл военните) им няма да имат право да минават през керченския провлак освен по международна тежка процедураИма Още толкова
140
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина, как така ще късът договора, та руснаците само ги нападнаха и анексираха Крим, направо да се чуди човек.
139
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е Зло.Нападна Украйна и открадна Крим.Преди това нападна Грузия и отне 35% територия.Как да си приятел с Русия ?!Това е невъзможно.
138
12
 
12
 
! Отговори
*** преди 5 години
Русия(наричана преди Московия) за Русь (днес Украина а много преди това България) е това което е Македония за днешна България плюс откраднато име, не само история. 1701 Петър Велики изземана всички летописи от поробените народи, кани "историци" от Европа и им нарежда да измислят "велика" история на азиатското княжество основано от Златната Орда. Заставя ги да подпишат договор за доживотно ненапускане на страната.
137
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоА Зозо будет битая срака.До 139Ти си виждал само как булдозери заравняват междублоковото ти пространство. 16 милиона кв.км са доста голямо пространство. Тъъъ-*** ти главичка не може да си представи даже такава площ.Голодранци и засранци, пишете вече Русия, защото някой ще обърка страната - има една, дето проси от еврофондовете.Крим е руски! Туй то! Да видим кой ще им го вземе! Някого да го сърби ГЗ?
136
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо кога буългарите ще сме срещу нашия освободител Русия, аа???---------------*** никого не е освобождавала, тя само е поробвала. Желая унищожението на *** и заравняването на територията и с булдозери.
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Започваш давайки шапката си, после даваш палтото си, после ризата, после кожата си и накрая душата си." Шарл дьо Гол
134
4
 
3
 
! Отговори
oko oko oko преди 5 години
споко боко че докара токо от египтоко да мое Урина да глъта египтянски Gъз
133
8
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Пътят към ада е посипан с добри намерения. Това са: европейски стандарт - германски заплати, мерцедес най популярната кола, бирарии на всеки ъгъл, Динамо Киев се самообявява за Баерн Киев. После? - вижте България!
132
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
133 научи БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. Нищо не са ти подарили. България е решено да я има още на Цариградската конференция. А Русия ни отне Бесарабия, Северна Добруджа, Беломорска Тракия и накрая Македония от Сталин. Постоянно плащаме Данък Русия. 45 г изнасяха злато и уран на корем олюс данък в пари. Неслучайно всичко под ботуша изостана много от нормалните държави. Явно не си особено мислещ!!!
131
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото, наистина не си спомням руснаците да са ме тъпкали. Дори напротив, имам спомен да съм тъпкал няколко руски красавици. В интерес на истината, най - красивата жена, която някога съм тъпкал, беше рускиня ;)))А иначе не се съмнявал, че някои от тукаприсъстващите са били тъпкани от руснаци ;)))))При това са били групово тъпкани в големи количества - руснаците на дребно не играят в такива случаи ;)))
130
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не си спомням руснаци да са ме тъпкали. От историята зная, че са ни подарили една територия и са ни разрешили да я наречем България. Всичко останало са украински глупости и изкривяване на фактите. Аз съм ИНТЕЛИГЕНТЕН и не можете да ме излъжете така, както излъгахте неуките украинчета ;)))
129
4
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 127 преди 5 години
Отлична идея е човек, който пише "б....я", да ни поговори за патриотизъм и предателство! Иначе този висок интелектуалец е прав - дружбата с Русия не е гаранция за задължителен икономически просперитет. Но това обстоятелство не променя факта, че Украйна печели икономически от връзките си с Русия. Факт е, че страната се ориентира към ЕС, но не дава и дума да се изрече за късане на руския транзит на газ. Или бъркам?