Русия: Жалко, че Украйна скъса договора за дружба!

Москва получи официална нота за непродължаване на споразумението
25 сеп 2018 16:15,
178
Русия: Жалко, че Украйна скъса договора за дружба!
Снимка: pixabay.com

Русия съжалява, че Украйна реши да скъса договора за дружба между двете страни. Това заяви днес високопоставен руски дипломат, цитиран от ТАСС.

"Украйна реши да не продължава големия договор с Русия, естествено силно съжаляваме за това. При все че договорът бе рамков, той даваше тон за всички останали споразумения", каза пред журналисти Андрей Руденко, директорът на Второ управление за Общността на независимите държави в руското министерство на външните работи.

Вчера Русия получи официална нота от Украйна по повод непродължаването на Договора за дружба, сътрудничество и партньорство с Русия от 1997 г.

"Това е формален отчет, според който от 1 април договорът губи сила", отбеляза днес Руденко.

"В тази нота се аргументират много подробно всички нарушения от страна на Русия, подчертавам, именно на всички съществени положения от договора (...) Този договор е нарушен фундаментално от Русия, затова не може да бъде продължен", каза на 21 септември украинският външен министър Павло Климкин.

Според него става дума за следните нарушения: въоръжена агресия срещу Украйна, хибридна война, икономически натиск и нарушения на правата на украински граждани.

Договорът за приятелство между Русия и Украйна бе подписан през май 1997 г. и влезе в сила през април 1999 г. за срок от десет години с автоматично подновяване за следващи десетгодишни периоди, ако няма възражение от някоя от страните. През октомври 2018 г. изтича срокът, в който страните трябва да заявят дали имат намерение да продължат договора или да го разтрогнат, отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
9
 
9
 
! Отговори
k преди 5 години
Украйна има традиции в гладуването - 1891-92, 1922-23 и сега от 2013 ще погладуват още малко и ще узреят за поредния майдан Украйна е един прекрасен пример за това колко струва "приятелството" на САЩ !гледайте сега как бързо ще го изтрият - не може да се говори срещу САЩ !!!
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика страна.произвежда най добрите самовари и бомби.що не я харесвате бе тъ п анари
106
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по стар руски обичай, всички са фашисти. това им дава абсолютното право да избият до крак местното население, да им окрадат земите и да сложат *** имена на градовете (кьонисберг - калининград).
105
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с укопатор дружба няма.
104
5
 
7
 
! Отговори
к преди 5 години
гладомора от 1891-92 е много интересен феномен който естественно е изрязан от офицялната историяАлександър III, решава да разкара евреите от Украйна и им организира гладоморинтересното е че САЩ с хаим-боазки интусиазъм се хвърлят да "помагат" - изпращат храни за около 1 милион долара - огромна сума за онова време и дават заем от 2.5 милиона на Александър III - Александър III похарчва тези пари за оръжие и за украинските еврей остава на геврека дупката, което довейда до ярост евреите от САЩ
103
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
те в русия на власт са фашисти, че какво остава за малката украйна? украинците, слава богу, нямат ресурса да трепят хора из целия свят.
102
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украина преди 2014-та беше управлявана предимно от марионетни про-руски правителства , руският подземен свят и икономически лобита . Всичко , което се случваше на майдана , преди и след това беше режисирано и инсценирано , както бяха инсценирани атентатите преди втората чеченска война и войната с Грузия . Миналата година бяха осуетени руски преврат в Ч.Гора и атентат в Сърбия - да Русия наистина изобщо не е фашистка държава , сравненията с третия райх са просто случайни
101
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руснаците си защитили интереса?? смея се с пълно гърло. такъв си го втъкнаха, че няма излизане близките 100 години. дори и да успеят да присъединят донбас или луганск, точно на 2 метра от другата страна на границата ще имат смъртен враг, който нарочно ще създава американски военни бази. а американците от край време искат да сложат ръка на руските ресурси. и само търсят повод. вярно е, че русия беше провокирана доста гадно да извърши глупостта с крим, но вече няма връщане назад.
100
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Hafen die Wahrheitпонеже все още не мога да разбера какво точно казваш с ника си, би ли ми го превел на български? що се отнася да Минските споразумения, "***"/вероятно имаш предвид Русия/ не е страна по тия споразумения.
99
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Украйна.На власт са ФАШИСТИ! Луди хора са Украинците.Че не ги изместиха с оръжие тия фашисти погубили толкова народ Само и само да са на власт!
98
8
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Аз съм на страната на истината и правото.Аааа, това с истината го остави на мен!Санкции на ***, докато изпълни това, което е подписала при Минските споразумения!
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
-да заплашвате с геноцид руско населениеЗа твоето руско настъпление, една по голяма неокастрена гьостерица и бой, бой докато не запеят ... Юбер Алесс!
96
4
 
12
 
! Отговори
Ахаа преди 5 години
По кои договори е разрешено-нацисти да са национални герои-да затваряте журналисти без съд и присъда- да отвличате и биете професори в подземията на СБУ-да заплашвате с геноцид руско население-да държите в арест капитан на кораб Норд 5 месеца без съд-да спрете водата на завода собственост на Окраински олигарх в Крим, и децата да се евакуират и да са болни ГЕНОЦИД-по кои закони развявате нацистки флагове и символи-по кои закони носите маскиПокdжете си лицата бе,нацисти пр оклети.
95
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
95 - и всичко това беше организирано от руските служби , за снайперистите е 100% доказано
94
5
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
96 оно рупа ли рупа пише си наизуст каквото си е наумило или по точно каквото му е втълпил кремълският зомбящик
93
4
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
90 Е ка да не е имала ядрени оръжия като точно с Будапещенския меморандум се задължава да ги предаде на Русия която заедно със САЩ и ВБ ства гаран на националнста и сигурност и гарант по ненакърнимостта на държавните и граници
92
7
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Кой ще остави ядрено оръжие на някаква измислена държава, създадена вчера? А, договори и прочие не важат при преврати, граждански войни и прочие. Защо никой не осъди тая пуста Русия в някой от международните съдилища по тия въпроси?
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каквото и да се говори и дъвче тук - факт е, че двете държави не са в приятелски отношения от 5 години. непродължаването на един договор не променя нищо. едните ще продължават да си измислят нацията, другите ще продължават да им крадат земите. а народите им ще бягат на запад и ще си крият паспортите като мишки по летищата.
90
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаха, ако русия ''наследява'' ссср, тогава с най-голямо удоволствие бих искал да видя заличаването на тази държава завинаги от световната карта. с всичкото огромно зло, което причиниха на човечеството.само че ако сте чели договора за прекратяването на ссср - всички държави се съгласяват да си разпределят общите ''блага'' и за в бъдеще да са приятели помежду си.
89
4
 
9
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 5 години
75 - да не забравяме пакта за ненападение с Финландия , пакта за ненападение с Япония , хиляди брутални нарушения на Женевската конвенция като клането при Катино Поле и още знайни и незнайни договори и споразумения