В Кремъл щастливи! Тръмп "забрави за Русия" в ООН

Явно "започва предизборна кампания", пишат руски вестници
26 сеп 2018 09:00,
46
В Кремъл щастливи! Тръмп "забрави за Русия" в ООН
Снимка: Reuters

Вчерашната реч на президента на САЩ Доналд Тръмп пред Общото събрание на ООН бе "комплект от деструктивни послания, опакован в добри пожелания за глобален мир, стабилност и благополучие", пише коментатор на вестник "Известия".

Наблюдателят обаче вижда в политиката на американския лидер "един несъмнен, макар и неочевиден плюс за миролюбиви страни като Русия - колкото повече усилия полага Вашингтон да руши глобалната архитектура за сигурност и търговията, толкова повече стават шансовете за изграждане на пълноценен многополюсен свят. В него всяка суверенна страна ще може да заеме достойно място", заключава руският журналист.

Още по темата

"Президентът на САЩ разказа на ООН за всичко, освен за отношенията с Москва", пише "Комерсант", който определя словото на Тръмп като ключово събитие на деня за Общото събрание на организацията.

Стопанинът на Белия дом раздели света на съюзници (Индия, Саудитска Арабия, Израел, Полша) и противници (Иран, Венецуела), но само веднъж спомена Русия, и то между другото, констатира вестникът. "Решил е май да не споменава Русия всуе", цитира изданието присъствалата в залата говорителка на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Тръмп "забрави" за Русия, докато критикуваше комунизма, отбелязва и "Московский комсомолец" и цитира думите на Тръмп, че "практически навсякъде, където бяха тествани социализмът или комунизмът, те доведоха до корупция, страдания и упадък. Стремежът на социалистите към власт води до експанзия, нахлувания и потисничество. Всички страни по света трябва да се противопоставят на социализма и страданията, които носи той".

"Доналд Тръмп е противник на комунизма. Но трябва да схванем някои нюанси. За него днешна Русия не е комунистическа страна, а по-скоро приемник на Руската империя, със свой специфичен път и специфична роля на църквата. Затова той надали е искал да хвърли камък по Русия. Друг въпрос е, че Тръмп изреди враговете си на световната арена и Русия не е сред тях. За него врагът са Иран и Венецуела и той трябваше да обясни защо те са лоши. Наложи се да критикува режима на Мадуро, довел Венецуела до крах. Оттук дойде и антикомунистическата теория. Тя няма нищо общо с нас, освен че Русия си има интереси във Венецуела", обяснява политологът Алексей Макаркин.

"Изказването на Тръмп започна със самовъзхвала - американският президент отбеляза, че за по-малко от две години е успял да постигне повече от всеки свой предшественик на поста", пише изданието.

"Тръмп започва предизборната си програма - точно преди година вече каза същите неща. Оттук следва, че той минава към изпълнение на старите си предизборни обещания и подготвя едно-друго за бъдещето, за следващите избори", коментира експертът Алексей Мухин.

Американският президент не крие, че "САЩ винаги ще действат, ръководени от своите национални интереси", подчертава официозът "Росийская газета".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЪМП ПОМАГА НА ПУТИН ДА СИ ПЪЛНИ ХАЗНАТА, КАТО С РАЗНИ ПОЛИТИЧЕСКИ КРИЗИ ВДИГА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА И ГАЗА.
22
6
 
24
 
! Отговори
Стомнин преди 5 години
Гузен негонен бяга от Самая могучая в мире. А сорошчетата да си знаят - Орбан ви показа правия път, че си платите и вие глобалистични антинационални кхмери. Тръмп излезе по-хитър от оная обидена бабичка Хилъри (щото чичо Бил искаше да гъка младо яре), та ся ще ви спре кранчето. Джендъра разбира от геополитика толкова, колкото тиролски пастор от двигатели с вътрешно горене.
21
20
 
8
 
! Отговори
В КРЕМЪЛ . . . преди 5 години
. . . Щастливи но тук и в Америка не ! Империята на злото козината си мени но нрава си не . Добре познаваме руския сапог , трябваше много да говори за него че да не са толкова щастливи в Москва !
20
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хехе на Путин не му се смеели. Кои? Промитите мозъци в България ли или онези пребиваните в Русия? Всичко друго се забавлява като почне да писка с женското си гласче. Русия е игнорирана навсякъде.
19
19
 
13
 
! Отговори
TT преди 5 години
Радост в Кремъл-Русия е в групата на неспоменатите,заедно със.....Сенегал и Бангладеш.
18
2
 
16
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Нека позная - сега и Путин ще измисли повод да говори и НЯМА да спомене ЮСА.... Да видят те!
17
18
 
16
 
! Отговори
joy преди 5 години
голямо щастие голяма радост бай Дони забравил че ги има на белия свят
16
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом не споменава русия, следователно това не е важен фактор
15
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Руската империя остана Кремъл и алкохола.
14
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия няма комунизъм вече.. остана анархия и разпадане на болшая и МОГУЧАЯ.
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А разликата е огромна.Сценатия биещи се държавички е връщане в ерата на 19 век и Наполеоновите войни да не говорим че суверенитета ще остане на хартия силните държави още по-лесно ще поробят слабите ако са сами и изолирани.Истински многополюсен свят е свят със САЩ Русия независим ЕС арабска лига азиатска лига и т.н.тоест обединение по цивилизации европейска, латинска, азиатска, който да са суперсили, и да не могат да бъдат смачкани от големите сили.
12
14
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
На Путин не му се смеят, когато прави изказвания ... Факт!
11
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако русия беше фактор в света сигурно щеше да я спомене.
10
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този няма да е президент още дълго. Незнам защо се радват пияниците, след като следващия президент ще им върне тъпкано намесата в изборите им.
9
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото вярно в статията е че Тръмп си започва предизборната кампания.Останалото е пълен виц.Че Тръмп е империалист и воинолюбец си знаем, но си развалям мнението а Русия, защото се оказа че те и аз разбираме съвършено различни неща под многополюсен свят.Те разбират под това куп биещи се неонацистки държавички, а аз обединение на отделните цивилизации около една държава център.
8
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп си спомня за Русия само като трябва да наложи санкции !
7
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приказка за русофили.Имало едно време Русия !!!...и баба реже лук, и приказката до тук !
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин и Тръмп подритват триполовите ишиасници на къси волета Тръмп ги пердаши с мита Путин със газ.
5
29
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Мишлетата се радват, че котката заспала...
4
28
 
12
 
! Отговори
болшой смях преди 5 години
хората не ги броят за живи те били ги забравили милите и се радват