В Кремъл щастливи! Тръмп "забрави за Русия" в ООН

Явно "започва предизборна кампания", пишат руски вестници
26 сеп 2018 09:00,
46
В Кремъл щастливи! Тръмп "забрави за Русия" в ООН
Снимка: Reuters

Вчерашната реч на президента на САЩ Доналд Тръмп пред Общото събрание на ООН бе "комплект от деструктивни послания, опакован в добри пожелания за глобален мир, стабилност и благополучие", пише коментатор на вестник "Известия".

Наблюдателят обаче вижда в политиката на американския лидер "един несъмнен, макар и неочевиден плюс за миролюбиви страни като Русия - колкото повече усилия полага Вашингтон да руши глобалната архитектура за сигурност и търговията, толкова повече стават шансовете за изграждане на пълноценен многополюсен свят. В него всяка суверенна страна ще може да заеме достойно място", заключава руският журналист.

Още по темата

"Президентът на САЩ разказа на ООН за всичко, освен за отношенията с Москва", пише "Комерсант", който определя словото на Тръмп като ключово събитие на деня за Общото събрание на организацията.

Стопанинът на Белия дом раздели света на съюзници (Индия, Саудитска Арабия, Израел, Полша) и противници (Иран, Венецуела), но само веднъж спомена Русия, и то между другото, констатира вестникът. "Решил е май да не споменава Русия всуе", цитира изданието присъствалата в залата говорителка на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Тръмп "забрави" за Русия, докато критикуваше комунизма, отбелязва и "Московский комсомолец" и цитира думите на Тръмп, че "практически навсякъде, където бяха тествани социализмът или комунизмът, те доведоха до корупция, страдания и упадък. Стремежът на социалистите към власт води до експанзия, нахлувания и потисничество. Всички страни по света трябва да се противопоставят на социализма и страданията, които носи той".

"Доналд Тръмп е противник на комунизма. Но трябва да схванем някои нюанси. За него днешна Русия не е комунистическа страна, а по-скоро приемник на Руската империя, със свой специфичен път и специфична роля на църквата. Затова той надали е искал да хвърли камък по Русия. Друг въпрос е, че Тръмп изреди враговете си на световната арена и Русия не е сред тях. За него врагът са Иран и Венецуела и той трябваше да обясни защо те са лоши. Наложи се да критикува режима на Мадуро, довел Венецуела до крах. Оттук дойде и антикомунистическата теория. Тя няма нищо общо с нас, освен че Русия си има интереси във Венецуела", обяснява политологът Алексей Макаркин.

"Изказването на Тръмп започна със самовъзхвала - американският президент отбеляза, че за по-малко от две години е успял да постигне повече от всеки свой предшественик на поста", пише изданието.

"Тръмп започва предизборната си програма - точно преди година вече каза същите неща. Оттук следва, че той минава към изпълнение на старите си предизборни обещания и подготвя едно-друго за бъдещето, за следващите избори", коментира експертът Алексей Мухин.

Американският президент не крие, че "САЩ винаги ще действат, ръководени от своите национални интереси", подчертава официозът "Росийская газета".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците им разказахаиграта , която америкоситесами били измислили .И Тръмп заявява , вече небил приятел със Си (ДзинПинг).
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да не са щастливи !Медиите в сащ всеки денвече повече от година постоянно говорят за Русияи то лъжи . Но Тръмп неспомена и Украйна , коетопотвърждава за тайното споразумение .
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При сегашната конфигурация -Бг , член на ес - се води развитастрана . А Русия се класифициракато развиваща се държава .И двете неща не са верни и несъответстват на действителността .
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между Тръмп и Путин имаспоразумение от Хелзинки ,което се пази неогласенодо изборите през ноемврив сащ .Това че Тръмп неспоменава Русия само по-твърждава съществуванетому .
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно от най-добрите нещав Русия са колониите вСибир където изпращатнационалните си предатели .Да им се охладят главитеза десетина години .
38
4
 
1
 
! Отговори
сърп и чук преди 5 години
ако не направят някоя глупост с която да се прочуят никой няма да се сети за тях
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп обича Русия -това в Щатите го знаят отлично даже децата. И светът го разбра. Онзи ден в едно американско шоу на Елън Дедженеръс гостуваше едно момченце което разпознава всички държави по формите на картата и може да ги нарисува. Елън му посочва един кръг и то казва: Russia. Обаче детето нарисувало отгоре някакъв човек и тя го пита -А какъв е този човек на картата? То й отговаря на ухо "Тръмп!" Цялата публика се залива от смях и водещата се смее и пита -А какво прави Тръмп в Русия?? Детето отговори: Той обича Русия!
36
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Е това да не е Плевнелиев болния мозък, та да плюе Русия на всяко появяване. Тръмп си има достойнство авторитет и себеуважение.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американски конгресмен-СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ РУСИЯ ВСЕ ЩЕ ОТСТЪПВА ??
34
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Бойко го залисал с интелекта си и Тръмп забравил за руснаците...
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как разбрахте, че в Кремъл се радват?Каято глредам на снимката само тръмпелът се радва.
32
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп за Русия:- За покойник - Или добро, или нищо !
31
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво да споменава Русия ?Как сама си свали самолета Ил 20, това ли да им разкаже ?Русия е нищожна, няма защо да се говори за нея в ООН.Само да и товарят още санкции заради кражбата на Крим.
30
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още утре Дональд Трамп ще ги спомене - с подписването на нов пакет от санкции към Русия ;)Тогава ще говори само за Русия, ама няма да са хубави неща ... ;)
29
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На какви простотии се радват в Кремъл ... не е истина ?!Тия са откачили съвсем.Русия тъне в мизерия, а те се радват че Тръмп не ги е оплюл за пореден път...
28
8
 
17
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЦЯЛАТА" ВЕЛИКА БИТКА" НА ЕВРЕИТЕ /ВЛАДЕЕЩИ САЩ И ДОЛАРА/ Е ЗА ГЛОБАЛНА -ГЛОБАЛИЗАЦИЯ !!! КАКВО НАПРАВИХА РУСНАЦИТЕ !?! БАЩА МИ/ ПРЕДИ ДА УМРЕ / МИ КАЗА : " АКО НЕ УСПЕЕ С ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА-- ЗАПАДНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ЩЕ ЗАГИНЕ" !!! БЕЗ ГОЛЯМО УСИЛИЕ ,САМО С ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ НА С А Щ ,РУСИЯ -"ПРИКОТКА" ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ СВЕТА ИМАЩ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА ! ПРЕЗ 1962 Г. КЕНЕДИ СЕ ОТКАЗВА ОТ СВЕТОВЕН ЕКВИВАЛЕНТ - ДОЛАР -НЕ МОЖЕЛИ ДА ОСИГУРИ ПОКРИТИЕ/ ...И ХОП "ЕВРЕЙСКА" СМЪРТ ! КАКВА НАЦИЯ Е САЩ ???
27
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая кукла на конци.Роб на хората с пари и в сянка.Си е чист послушко.А иначе си ги плещи всякакви! Кой му забелязва?-:)А иначе Русия си е Русия! Живота си тече! Жив и здрав да е Путин! Още дълги години.Да ядосва и прецаква големият империализъм Америка!-:)
26
6
 
18
 
! Отговори
аз преди 5 години
защо не напишете как му се изсмяха на този ***? При нас, ще ти затворят бестника, ако си против "Елита" на нацията и техните шефове от Брюксел и Вашингтон.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ.
24
0
 
17
 
! Отговори
majorski преди 5 години
Путин пак му е платил ....затова не говори за Русия .... Путин е виновен !