Кремъл иска категорични данни за случая "Скрипал"

"Дейли телеграф": Руският шпионин е награждаван от Путин
28 сеп 2018 22:00, Анисия Иванова
55
Кремъл иска категорични данни за случая "Скрипал"
Снимка: архив, Reuters

Говорителят на руския президент Владимир Путин заяви днес, че не разполага с данни за награждаването от държавния глава на човек с фамилно име Чепига, предаде ТАСС.

"Нямам информация за това човек с такава фамилия да е бил награждаван", каза говорителят Дмитрий Песков пред журналисти. Той изпълни обещанието си, дадено на представители на медиите снощи, да провери дали Путин е награждавал някой си Чепига.

Още по темата

В сряда британският в. "Дейли телеграф" съобщи, че истинската самоличност на единия от мъжете, издирвани от Великобритания за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е Анатолий Владимирович Чепига, руски полковник от военното разузнаване с награди, предаде Ройтерс. Вестникът се позова на свое разследване, проведено съвместно със сайта "Белингкет", който пише по теми, свързани с разузнаването.

По-рано този месец британски прокурори обвиниха двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, в опит за убийство чрез отравяне с Новичок на Сергей Скрипал и дъщеря му през март в южния английски град Солсбъри. Тогава прокурорите казаха, че заподозрените вероятно са използвали фалшиви имена, за да влязат във Великобритания.

"За да могат съответните наши служби да получат възможността да участват в разследването на този инцидент
(отравянето на Сергей и Юлия Скрипал), те трябва да имат изходни материали - официални изходни материали, тези материали могат да постъпват само от компетентни източници", подчерта Песков. Той отбеляза, че е невъзможно да се води дискусия с журналистите по този въпрос на базата на непотвърдена информация.

Говорителят на Кремъл изтъкна, че с идентифициране на хора могат да се занимават само спецслужбите, но за това са им нужни официални данни. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл е в Цугцванг !Вече нищо не отричат, а минаха на модус - нямам нформация !
23
5
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До cazzo duroЗнам !!! Защото Тръмп /Рижко/ е още по-нецензурна дума ! И те така поданико на Тиквената колония ...
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не става от руснаците. Пълни головодници са.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато става въпрос за награди, дадени от Путин, то е мало умно путинският солт шак Песков да каже нямам информация. Че кой тогава да има? Той трябва да каже направо ДА или НЕ.
20
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не разбрах защо Мей реши че ако докаже че скрипал е отровен от Русия това ще и вдигне акциите и защо Путин реши че ако докаже че Русия не го е направила това ще вдигне неговите.Единия не знае че го мразят заради брекзита а другия заради малоумната пенсионна реформа.Мислят си че с тоя фалшив скандал ще отвлекат вниманието на народите си но не им се получава.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И те се връщаха и за двамата наркомани с парфюма ли? То някакво свръх секретно и потентно вещество дето го публикували преди 25 години и нищо не направи, защото Скрипал воскресе. И накрая парфюмна версия малко по-добра, защото някаква нарко-Пепеляшка умря. Не знам кое е вярно, но цялата история се раздуха и се скълъпи на база неясноти. И защо бяха тази публичност? Секретните служби не трябва ли да си вършат работата без да се разбира? А какво стана с техния шестак дето го намериха в куфар?
18
7
 
9
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Скоро на пазара ще излезе ''История на катедралата в Солзбъри'' труд на великите учени/изследователи на катедрали - Петров и Бошаров-Чепига. Разбира се че двамата не са служители на ГРУ (генерала вече ги уволни).
17
11
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
няма никакъв смисъл да им се предоставя нищо въпреки че вече бе сторено още се правят на ощипани,отричането им винаги ще е до дупка навъна иначе в русия държат да се знае че те са го сторили за да се плашат всички. те по друг начин освен чрез подтисничество и страх не умеят да ръководят народ там се гордеят с подобни първобитни методи едно е сигурно на 1000000000000% че британците са нация с правосъдие и никога не обвиняват бе доказателства
16
8
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Да видим какво имамеВБ - Двамата Руснаци са били в Солсбъри от 10 до 13ч - ФАКТВБ - Скрипалите са напуснали с кола Солсбъри в 9 и са се върнали в 13ч - ФАКТДруги фактиСЯ(Скотланд Ярд) е унищожил доказателства(животни - изгорени, врати и прочие)Всички проби включително предоставени на ОЗХО са взимани от СЯ - ОЗХО потвърждава че проба 1 и 2 и пр са от едно и също вещество и ДО ТУК - за да потвърдят че е А345(Новичок) някой трябва да им даде формулата(Според МЕЙ само РФ я има - а това е лъжа)
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА 9Това съм го чел вече. Нещо ново?Аз ще отговоря като миналия път - не е рекъл Владимир Владимирович, не е отключил куфарчето и Хага ще стане на молекули. Понял, суходрочка?
14
6
 
3
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До АнонимеНХайде сега помисли малко, искай помощ от другарче и напиши какво си искал да кажеш!На колко стотин милилитра си? Спри за тази вечер, ще се отровиш!
13
1
 
6
 
! Отговори
емм преди 5 години
Категорични, по-категорични, най-категорични ... никога не са достатъчни...
12
13
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАСЕЛЕНИЕТО НА РЪЖДАСИЯ СА СЪУЧАСТНИЦИ НА ФАЛШИВИ ПУТИН!
11
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Добре и показа Путин на тая тетка кой е господаря..._ показно убийство в центъза на Солсбъри. Путин е велик! Тетката само може да лъска обувките на г-н Путин, а английската кралица да му поднася сутрешното кафе.
10
7
 
18
 
! Отговори
месара преди 5 години
айде стига с тоз Скрипал, цял свят ви се смее на пакистанския кмет
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Векове кръвосмешения очевадно са довели до масово затъпяване на поданиците на кралицата, щом се връзват на такива версии. Направо като приказка за олиго*френи в тежък стадий.
8
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами той Кремъл си го знае случая.Нали той ги е пратил.Гузен негонен бяга.
7
10
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Аз съм склонен да вярвам на русофилите, че Путин ще стигне до ЛаМанша... - Хага, международния съд, килията на Милошевич...
6
7
 
11
 
! Отговори
ПУТИНОФИЛОПИТЕК преди 5 години
КРИМ Е РУСКИ КРИМ Е РУСКИ !!!!РУСИЯ КАЗВА ИСТИНАТА ВЕРВАЙТЕ И ВЕРВАЙТЕ И!!!
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел в затвора кога, колко доказатества са нужни, че тя пусна тероpисти в ЕС и те убиха и заклаха десетки и стотици хора. Путин да арестува Меркел и да изправи пред съда в Хага, също и Тереза Мей какво стана на Лондонският мост.