Русия изпитва електромагнитни оръжия на полигон

До 2030 може да бъде готов свръхзвуков пътнически самолет
1 окт 2018 11:45, Елка Василева
151
Русия изпитва електромагнитни оръжия на полигон
Снимка: архив, Reuters

Русия започна изпитания на електромагнитни оръжия на полигони, предаде ТАСС, като се позова на концерна "Радиоелектронни технологии".

Заместник-генералният директор на концерна Владимир Михеев каза, че електромагнитните оръжейни системи "съществуват и се развиват много ефективно".

"Изпитанията се провеждат постоянни както в лабораторни условия, така и на полигони", заяви той.

По думите му също така активно се работи по системи за защита от електромагнитни оръжия.

Централният аерохидродинамически институт заяви, че до две-три години ще подготви за изпитания демонстратори на свръхзвуков пътнически самолет.

Генералният директор на института Кирил Сипало каза, че до 2030-2031 г. може да бъде готов сериен свръхзвуков пътнически самолет, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
6
 
10
 
! Отговори
преди 5 години
Бла бла бла това го имат от доста време умници!
119
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DA STE CHUVALU ZA TURSKIQ KORAL.
118
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една дума да речем че Франция стреля с стомна ракета по Китай а Китай има позиционирано на сателит електромагнитно оръжие.При стрелба по ракетара летяща или още в установката първо брояча и е унищожен тоест не може да се взриви второ тя вече няма насочваща система и никой не знае къде ще падне ако излети може и в самата Франция.Това е изцяло отбранителна технология не съм точно фен на Русия но тива е оръжие което е съвършено отбранително и може дори да предотврати ядрена война така.
117
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под половината от някой писания тук може да се подпише фалшивата врачка тотка тотевска която сега е в затвора заради измислиците си, но не това е важното а отново неграмотния автор на статията.Първо САЩ Русия Индия Китай и Израел разработват екектромагнитни оръжия или както са известни ЕИМ импулсни оръжия още от 1947.Първите успешно модели вече бяха налице по време на кубинската ракетна криза.Смисъла им е, че те могат да унищожават контролните чипове и броячи на атомните ракети.
116
4
 
5
 
! Отговори
Сашката :) преди 5 години
До Владко Всичко е торсионен генератор-стария диск на компютъра ти ,сега вече са флаш ,който се върти с колко хиляди оборота-и почва човек да киха да кашля пък то от "генератора" -намгагнитва ти клетките и имунната пада рязко от излъчванията-примерно-даже като караш велосипед си качен на своеобразен торсионнен генератор -допотопен и масата понамалява със скоростта и оборотите-вертолет :)
115
4
 
4
 
! Отговори
Сашката :) преди 5 години
До Владко Програмният код на физическата реалност.Енергията следва Кръг-разпространението на енергията във физическата реалност се осъществява на спирали -взаимодействието с материята води до завхрянто й -Кръг -Спирала ,всичко се движи и взаимодейстава на този принцип.По видими с *** око *** в по "плънта среда-Циклони,водовъртежи ,реактивен двигател и т.н ,електромахнетизъм-всичко следва закон за минимални "загуби : при разпространение на енергията си.Енергия от Нулва точка в см? има енергия
114
5
 
6
 
! Отговори
Сашката :) преди 5 години
До ВладкоРеакцията е химична -но малко остро подходих към Петров-Черна дупка в една физическа реалност е Звезда в друга такава -на како мислите се дължат така наречените Соларни бури-Слънцето "диша" при това циклично .Топлината ,нагряването на Земята не е поради това че Слънцето излъчва топлина -то не излъчва такава-а в следствие на атмосферата и повърхността на съотв.Планета.Защо става студено на голяма височина и в открития Космос.Защото Слънцето не излъчва топлина и не достига темп 2,5 млн
113
3
 
8
 
! Отговори
Сашката :) преди 5 години
До Владко Искаш ли ? Добре! И мен са ме учили на същите глупости-а именно че Слънцето-Звезда -Термоядрен синтез 2,5 млн градуса -алабала -Реакцията е съвсем друга и Слънцето не излъчва топлина-То излъчва "студена" Свтлина.Ще те помъч още малко и ще ти го напиша след 20тина минути-точното наименование на процеса
112
3
 
19
 
! Отговори
Dr преди 5 години
Тръгнали некои джендерасти да критикуват с присмех...ае първо да се видим ние на кво дередже сме. Да,преборихме се...вече има банани и дънки,но хора няма.
111
2
 
4
 
! Отговори
Владко преди 5 години
Можеш ли да обясниш какво е торсионен генератор
110
1
 
5
 
! Отговори
Владко преди 5 години
Я КАЖИ С КАКВА ЕНЕРГИЯ СЕ ЗАХРАНВАТ ЗВЕЗДИТЕ Г-Н ЯДРЕН ФИЗИК
109
8
 
13
 
! Отговори
Сашката :) преди 5 години
До П.ПетровТе отдавна в Русия имат торсионни генератори и са изучили до н-та електромагнетизма и какво могат или не могат с него ,че точно Ти да им обясняваш.Вероятно още си въобразяваш че енергията от Слънцето е в следствие на термоядрен синтез .Руснаците са 12 години по напред с всякакви разработки в ядрената физика -особенно що се отнася до оръжейните системи че такива като теб тук да им обясняват в какво да си влагали енергията,как и по колко.
108
12
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
От много години по света оръжейните системи се разработват с устойчивост на електромагнитен импулс заради наличието на ефекта при ядрените взривове, при това със сила, която трудно и доста скъпо се симулира.Тази статия е цитат от кремълската пропаганда с цел обработка на невежия овчеглав материал! Енергията която хабят за глупости по-добре да я вложат в разработка на реактор за ядрен синтез, освен ако не планират да разработят реактор, преобразуващ неизчерпаемата човешка глупост в ел. енергия..
107
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 123Ехх експертее1. ЗАЩО НАЙ-СЪВРЕМЕННИТЕ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТИ СА ПО-БАВНИ от самолетите в зората на транспортната авиация?(ПП ДЦ-8 при изпитания случайно премина звуковата бариера) Защото с намаляване на скоростта с 100км/ч се намалява челното съпротивление а от там и разхода на гориво2. да се създаде свръхзвуков самолет дори пътнически не е проблем - никакъвда влезне в еко нормите и да е икономичен - МНОГО МНОГО ГОЛЯМ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ - който се трансформира в ИКОНОМИЧЕСКИ
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха хааа.....
105
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия руснаци не са ли на ясно че стават за смях с тия глупави фантасмагории. Те горките не могат да направят най-обикновен пътнически самолет а ще имали свръхзвуков такъв към 2031. Пълни глупости.
104
20
 
12
 
! Отговори
Каквото и да правят преди 5 години
Си остават една кална , студена ***...
103
18
 
8
 
! Отговори
По същия преди 5 години
начин,както със свръхзвуковия самолет, обещаваха,че само след някакви си 20 години ще стигнем комунизма и така го стигнахме,че сега ги гледам извъртени на 180 градуса и се мъчат да учудят американците със свръх примитивен капитализъм от олигархичен тип!Така,че каже ли ти руснак добър ден,първо се обади на радио Ереван и ако ти потвърди, че е ден,можеш да му отговориш на поздрава!!
102
14
 
11
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 99 И от къде да ги купим тези руски ненадминати инструменти? У нас не се продават.Продава се само руска водка , произведена в Китай.
101
15
 
12
 
! Отговори
Така е преди 5 години
А случайно да изпитват нови лекарства срещу рак или други нелечими болести, например.КОГА НАЙ ПОСЛЕ И ТЕ ЩЕ ДАДАТ НЕЩО ПОЛЕЗНО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО? Освем войни , бомби и смърт , друго не знаят.