Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал

Другият е руски полковник от разузнаването, твърдят на Острова
9 окт 2018 09:20, Елка Василева
169
Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал
Руслан Боширов и Александър Петров. Снимка: БТА

Един от двамата руснаци, който според Великобритания е свързан с опита за убийство на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, извършено в южния английски град Солсбъри, е военен лекар, служещ в руското разузнаване ГРУ, съобщи разследващият сайт Белингкет, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Според сайта истинското име на мъжа, известен досега като Александър Петров, е Александър Евгениевич Мишкин, военен лекар на служба в руското военно разузнаване. При идентифицирането му са използвани множество открити източници, включително копия на личните му документи и свидетелски показания на хора, които го познават.

Още по темата

Другият обвинен от Великобритания руснак е Руслан Боширов. Според британската версия двамата са опитали да отровят Скрипал, намазвайки дръжката на входната врата на дома му с нервнопаралитичното вещество, известно на Запад като "Новичок", припомня ТАСС. Москва категорично отхвърля тези твърдения и заяви, че програма за разработване на подобно отровно вещество не е съществувала нито в СССР, нито в Русия.

В края на миналия месец британският в. "Дейли телеграф" съобщи, че истинската самоличност на Руслан Боширов е Анатолий Владимирович Чепига, 39-годишен руски полковник от военното разузнаване, удостоен с награди. Вестникът заяви, че тази информация е получена след съвместно разследване със сайта Белингкет. Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин обаче заяви, че няма данни държавният глава да е награждавал човек на име Чепига, припомня ТАСС.

Британската полиция отказа да коментира разкритията на сайта, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби 126За твое сведение стига си се опитвал да прехвърляш вината от болната глава на здравата. Както и да извъртате за целият свят е ясно че руснаците са убийци и отровители по природа.
120
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 123"Ако бяха ти намазали дръжката на твоята входна врата съвсем други щеше да ги плещиш за твоите руснаци убийци и отровители."Ано ГЕНИАЛНИАз за твое сведение съм ОЗ от Химически Войски на БА и ТИ ГАРАНТИРАМ ЧЕ АКО НАИСТИНА БЯХА ПОЛЗВАЛИ ОТРОВА ОТ КЛАСА "НОВИЧОК" НЯМАШЕ ДА ИМА ДВАМА СКРИПАЛИ В БОЛНИЦАТА А МНОГО МНОГО ТРУПОВЕЗа твое сведение - Предишното ултимативно БОВ(все още има запаси вкл САЩ) VX Газ е токова отровно че в един 100кв апартамент 3 капки убиват всичко дишащо
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Висша форма на планиране на активно мероприятие от страна на ГРУх-ГРУх. Имайки предвид нивото на подготовка на контингента си са изпратили и лекар който да се намеси ако случайно някой се самоотрови по време на изпълнение на тайната отровителска операция. Руснаците продължават да изумяват целия свят с простотията си.
118
0
 
3
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До МишоНе ти ли прави впечатление, че нито има намесени граждански организации, нито граждани - става въпрос за военни, служещи в армията, използвали бойни вещества. Какви граждански истории?!
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиАко бяха ти намазали дръжката на твоята входна врата съвсем други щеше да ги плещиш за твоите руснаци убийци и отровители.
116
5
 
5
 
! Отговори
ъ преди 5 години
Англичаните са изкукуригали.
115
5
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Това е поредния скандал без перспектива. Доказателства за нищо няма, а доводи дал господ. Нормалните държави при наличие на подобно сериозно нарушение ще предоставят информация и запитване за разследване на основата на конкретни факти по дипломатически канали, която е юридически правилно обоснована и адресирана. Това няма да се случи поради отсъствието на горе описаното. Ще си остане шантажа, лъжите и плюенето. Както е казано икономическите интереси преди всичко.
114
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешен натовски водевил.
113
2
 
6
 
! Отговори
ники преди 5 години
Не Джони Инглиш, а по-скоро Иван Самовара
112
4
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Да, днес видях снимката на паспорт принадлежащ на горе споменатия човек. публикували са го бездарните хакери от белингкат. Тези приятели дори не са си направили труда да го фотошопнат като хората, дори и без лупа се вижда, че едната част на паспорта има друг нюанс въпреки, че са успели да наложат линиите. Но и това да е. Да ви просветля, на всички съветски паспорти върху снимката има печат. Къде ееееееееее, къде е бре момчета? Борчето пред къщи има повече акъл от вас.Аматьори!
111
7
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"нова серия на Бонд 007, мерси омръзна вече"Бих казал нова серия на Джони Инглиш и да определено Омръзна вече
110
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нова серия на Бонд 007, мерси омръзна вече
109
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен" ...Скрипал предал стотици свой колеги.. !"Вие НАИВНО си мислите че ШПИОНСКАТА РАБОТА е само крадене на разни секретни технологии и материали - МНОГО НАИВНО90-95% от работата на една разузнавателна централа е да се сдобие с ЛЕГАЛНА, НЕ СЕКРЕТНА, НО ОПРЕДЕЛЕНО НАДЕЖДНА ИНФОРМАЦИЯ за другата страна - като се почне от цената на Хляба до колко е печалбата на топ 10 фирми във съответната странадо 80% от персонала са АНАЛИТИЦИ ЕКСПЕРТИ в различни областиОстаналите 20% ...
108
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Няма да е учудващо, ако бариерата са засекли и телефонните разговори на двойката туристи !"Ехх експерте1. как се подслушва телефон от службите? Свързват се с ЦЕНТРАЛНИЯ СЪРВЪР НА МОБИЛНИЯ ДОСТАВЧИК КОЙТО ИМ КОПИРА РАЗГОВОРА В РЕАЛНО ВРЕМЕ - няма търчене по полето с радиостанция и прочие глупости2. Как се предпазваш от ПОСЛУШВАНЕ - Телефон с КРИПТО МОДУЛ сигнала се криптира преди да се подаде към телефона. Струват по няколко хиляди тези телефони но са неподслушваеми
107
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КГБ'то името си мени, но нрава не.А, и диваците които работят в него си остават същите...като тези на снимката !
106
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, какво сега ?Алхимика Мишкин забъркал Новичок'а, а Чепика намазал дръжката и после отишли да се изповедат в катедралата, докато Скрипал берели душа !Боже, що за диваци !
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 94 ...Скрипал предал стотици свой колеги.. !.............Е, как така предал...нали няма руски шпиони на Запад, а само туристи !!!?
104
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изложиха се руснаците.
103
4
 
4
 
! Отговори
Пълен комплект преди 5 години
Третият трябва явно да е погребален агент за да е пълен комплекта.А най добре да им изпратят и комплект психиатри да им лекуват параноята.
102
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мей е стиснала вече топките на Путин.Сега всяко помръдване е болезнено.Няма да е учудващо, ако британците са засекли и телефонните разговори на двойката туристи !