Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал

Другият е руски полковник от разузнаването, твърдят на Острова
9 окт 2018 09:20, Елка Василева
169
Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал
Руслан Боширов и Александър Петров. Снимка: БТА

Един от двамата руснаци, който според Великобритания е свързан с опита за убийство на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, извършено в южния английски град Солсбъри, е военен лекар, служещ в руското разузнаване ГРУ, съобщи разследващият сайт Белингкет, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Според сайта истинското име на мъжа, известен досега като Александър Петров, е Александър Евгениевич Мишкин, военен лекар на служба в руското военно разузнаване. При идентифицирането му са използвани множество открити източници, включително копия на личните му документи и свидетелски показания на хора, които го познават.

Още по темата

Другият обвинен от Великобритания руснак е Руслан Боширов. Според британската версия двамата са опитали да отровят Скрипал, намазвайки дръжката на входната врата на дома му с нервнопаралитичното вещество, известно на Запад като "Новичок", припомня ТАСС. Москва категорично отхвърля тези твърдения и заяви, че програма за разработване на подобно отровно вещество не е съществувала нито в СССР, нито в Русия.

В края на миналия месец британският в. "Дейли телеграф" съобщи, че истинската самоличност на Руслан Боширов е Анатолий Владимирович Чепига, 39-годишен руски полковник от военното разузнаване, удостоен с награди. Вестникът заяви, че тази информация е получена след съвместно разследване със сайта Белингкет. Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин обаче заяви, че няма данни държавният глава да е награждавал човек на име Чепига, припомня ТАСС.

Британската полиция отказа да коментира разкритията на сайта, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мей е стиснала вече топките на Путин.Сега всяко помръдване е болезнено.Няма да е учудващо, ако бариерата са засекли и телефонните разговори на двойката туристи !
100
5
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
или ти си толкова объркан от русофилството си че си престанал да възприемаш историческите факти адекватно.---------Не ми пука за руската олегархическа диктатура и марионетката им Путин!Но, не приемам и опитите на британската прогнила монархия да манипулира световната общественост, с подобни етини постановки като Скрипал, за да отклони вниманието на британците от кризата с Брекзит.Защото в един момент може да се окажем заложници в много опасна игра с непредвидими последици!
99
3
 
7
 
! Отговори
хахахахаааа.... преди 5 години
поредната глупост за ..............
98
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГРУ започва революция, тези дни е имало оперативка на генералите да обсъдят провалите в черна гора, Сирия, солсбъри, сащ и Холандия. Единия от генералите дори е казал "направо да бяха сложили будьоновките, шанса да ги забележат щеше да е по-малък". Намерили и виновника, свръзката им в посолството, полковник от гру. Организирал всичко по мобилния телефон и естествено холандците го слушали. *** им предал апаратурата и по телефона ги опътвал, а холандските служби вече ги чакали на място.
97
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Ехх експерти1. САЩ и РФ не приемат юрисдикцията на международните наказателни съдилища(правете разлика с финансовите съдилища)2. РФ Конституция - Не се ЕКСТРАДИРАТ РФ ГРАЖДАНИ3. Отдавна има НАЧИН индивид или институция да си търси правата когато заподозрените се намират в друга страна - СЪВМЕСТНО НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО - тоест докажи че еди кой си е виновен и ще го осъдят в другата странаНО ЗА ДА СТАНЕ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ЮРИДИЧЕСКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО ЮРИДИЧЕСКИ КАНАЛИза сега само обвинен
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава-терорист е крупен акционер в българското правителство посредством патреотите и "хората с папки" от ГЕРБ. Съдбоносните за България решения се вземат навън от нас, от държава-международен терорист. Затова и антиевропейската пропаганда се наслаждава на невиждан разцвет последните месеци, до ниво на официална управленска политическа линия.
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доктор Мишкин специалист ГРУ, лекува от русофилство на главния мозък безплатно.Приемни дни....
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наполеон са освободили Италия от Австроунгарско иго.---------Абе кр...ен, Австро - унгарската империя се разпада след края на Първата световна война!Какъв Наполеон бе де......бил Гарибалди с подкрепата на Виктор Емануил водят война срещу Австрия!!!!
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фиаското не е на висота. Слаб театър.
92
0
 
3
 
! Отговори
спешни случаи преди 5 години
Мишкин д-р Смърт
91
4
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ДА СИ ПРЕВЕДЕМ НАИМЕНОВАНИЕТО "БЕЛИНГКЕТ " . СПОРЕД МЕН ОЗНАЧАВА : "КОТЕШКО ЗВЪНЕНЕ" !!! МОЖЕ ДА Е И "КОТЕШКО ФИНАНСИРАНЕ" !!! МОЖЕ ДА БЪДЕ И "ДРЪН -ДРЪН -ПЛЯС" !!! НО ЗАЩО АНГЛИТЕ СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ НЯКОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ СКРИПАЛ / В ПРЕВОД " СВИРЧО"-ПРЕДАЛ СТОТИЦИ СВОИ КОЛЕГИ / - НЕ МИ Е ЯСНО ???
90
6
 
9
 
! Отговори
До 80 преди 5 години
До АнонименМай бъркаш ританците с твоите "братя" руснаците.Англичаните извадиха доказателства и им ги забиха на руснаците в алкохолизираните муутри.Сега, освен глупавите оправдания от рода на "това не е истина", друго не могат да измислят. А, да..и..."искаме още доказателства".Чугунени болшевишки глави.
89
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до анонименГосподин илетерат, за твое сведение Франция и Наполеон са освободили Италия от Австроунгарско иго. Да си чул някога италианците да прославят Франция и да и лазят в краката както го правите вие русофилите?
88
0
 
9
 
! Отговори
Продуктово позициони преди 5 години
Доктор Мишкин приема болни в Москва ГРУ последната седмица от месеца. През другото време е на екскурзия из европейските катедрали.
87
6
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
Империите не освобождават никого те идват с единствената цел да поробват и завладяват.-----------Ами да беше дошла да ни освободи Английската или Австро-унгарската империя ние нямаше да им се сърдим, ама уви, не си мръднаха "пръстчето"!Само руските "варвари" решиха да ни освобождават!Абе, я си признай, че предпочиташ да си бяхме останали турски вилает вместо да ни освободи Русия!
86
2
 
9
 
! Отговори
виц преди 5 години
След 6 дневната война между Израел и Египет през 1967г се сключва примирие и израелски и арабски пост патрулират от двете страни на демаркационната линия. По едно време израелския войник спира и се вторачва в арабския . А арабския му отговаря :Тый что? Арабин невидал?
85
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до анонимен 87Само хора с абсолютно промити мозъци могат да вярват че руските империалисти са дошли да ни освобождават. Империите не освобождават никого те идват с единствената цел да поробват и завладяват.
84
11
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
Русите са били един най-див и варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.--------Че, кой нормален народ щеше тръгне да пролива кръвта си за Свободата на такива като нас от Пет Вековно Турско Робство????Щото на тогавашните "цивилизовани народи" им беше през онази работа за кланетата над българското население след Априлското въстание!
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, колко доре е планирана операцията на ГРУ по отравянето на Скрипал. Даже има и лекар ако некадърника Чепига случайно се натрови с парфюма Новичок, който да му окаже първа помощ.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои хора живеят в 18 век !Извади си главата о З а д ника брадчед !