Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал

Другият е руски полковник от разузнаването, твърдят на Острова
9 окт 2018 09:20, Елка Василева
169
Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал
Руслан Боширов и Александър Петров. Снимка: БТА

Един от двамата руснаци, който според Великобритания е свързан с опита за убийство на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, извършено в южния английски град Солсбъри, е военен лекар, служещ в руското разузнаване ГРУ, съобщи разследващият сайт Белингкет, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Според сайта истинското име на мъжа, известен досега като Александър Петров, е Александър Евгениевич Мишкин, военен лекар на служба в руското военно разузнаване. При идентифицирането му са използвани множество открити източници, включително копия на личните му документи и свидетелски показания на хора, които го познават.

Още по темата

Другият обвинен от Великобритания руснак е Руслан Боширов. Според британската версия двамата са опитали да отровят Скрипал, намазвайки дръжката на входната врата на дома му с нервнопаралитичното вещество, известно на Запад като "Новичок", припомня ТАСС. Москва категорично отхвърля тези твърдения и заяви, че програма за разработване на подобно отровно вещество не е съществувала нито в СССР, нито в Русия.

В края на миналия месец британският в. "Дейли телеграф" съобщи, че истинската самоличност на Руслан Боширов е Анатолий Владимирович Чепига, 39-годишен руски полковник от военното разузнаване, удостоен с награди. Вестникът заяви, че тази информация е получена след съвместно разследване със сайта Белингкет. Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин обаче заяви, че няма данни държавният глава да е награждавал човек на име Чепига, припомня ТАСС.

Британската полиция отказа да коментира разкритията на сайта, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русите са били един най-див и варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.Георги Сава Раковски 1861г
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИА ДВАМАТА СА ВЕЖЛИВИ ЛЮБИТЕЛИ НА КАТЕДРАЛИ, ОБАЧЕ НЕ ПОНАСЯТ КИШАТА, КЪДЕ ЛИ НЕ НАЛАЗИХА ВЕЖЛИВО- НЯКЪДЕ ВЕЧЕ НЕ ИЗДАВАТ И НЕ ПОДНОВЯВАТ ВИЗИ НА МИЛИОНЕРИТЕ ИМ- И ТЕ ВЕЖЛИВИ.
79
13
 
9
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Стига бе хора, никой не харесва руснаците и то по обясними причини, те както САЩ не спират да се бъркат в политиките на 3ти страни. България също е жертва на Русия както сега така и в миналото (трябва просто да прочетете малко) но въпроса е друг. МНОГО следи са оставили руснаците при този "опит" за убийство!! Дори Българските тайни служби биха се справили по-добре... Айде стига, нелепо е!!! Как са внесли отровата в Англия и ЗАЩО? Защо са ползвали Новичок като той директно ги свързва с атентата?
78
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британия прилага на практика идеологията на Гьобелс:"Лъжа повторена хиляда пъти става истина" и"Колкото по-невероятна е една лъжа толкова по-лесно ще повярват в нея"На оСтровчето се опитват да отклонят вниманието на общественоста от все по оЧевадната политическа и правителствена криза в управляващата консервативнапартия във връзка с Брекзит и недоверието към Тереза Мей, плюс засилващите се сепаративни позиции на Шотландия и Северна Ирландия.
77
0
 
9
 
! Отговори
яздещ муле в тайгата преди 5 години
ДО МАЬ ТРОЛЬЧОВЦИ--- Ако не убедите българите ,че двамата са невини екскурзианти---ще ринете сняг покрай БАМ !
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, в този сайт много коментиращи работят в тайните служби май АХАХАХ. Явно затова са толкова убедени, че тази новина била лъжа..без да имат и едно доказателство, което да покажат
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимките са на реални документи. За справка - руския сайт The Insider, Руснаците сега са по-зле от нас.
74
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може да да има толкова Прости хора да вярват на подобни лъжи !!!
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 57 според теб цивилизационен свят САЩ , Канада и част от Западна Европа.
72
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости. Съпоставили били документи и паспортни данни. Откъде имат личните документи на тези двамата? Изобщо, на Запад толкова са им оскотели мозъците, че не могат една история като хората да скалъпят.
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До73Кой мизерсва че нещо не вдянах ?Руснаците дори през кумонизма не живяха по-добре !Аз живея също там и мога да преценя по-добре от теб !Ти четеш дезинформацията по тези сайтове и бащати е ходил преди 30 косур години в Коми да сече дърва от там са ти (изводите)!Умряха тези години набий си го в главата че те живеят добре !
70
12
 
11
 
! Отговори
До 72 преди 5 години
До АнонименИ кое е фейк?Обясни.Всичко, което казахте за тези двама "туристи" се оказа лъжа. Самоличността им, професиите, къде работят и т.н. Показаха ви, че са хора на КГБ и пак смърдите по форумите. Поне като ви хванат в лъжа си замълчете, а не се омазвайте още повече в лъжите си.Как пък нямате срам малко, бе!
69
9
 
11
 
! Отговори
Do 70 преди 5 години
До АнонименХахаха...еей, вие родните руснаци обичате повече Путин от майките си.Най-великия...хахаха. Много сте зле. С кое е най-великия? С това, че народа му мизерства, докато той трупа милиарди чрез олигарсите около него?Нещо е дал на света, освен алкохолизъм, корупция, мафия навсякъде по света?Нещо освен заплахи от бомби? Нещо да са измислили в онази забравена от света територия?Какво е дало това джудже на света и неговата държава последните 100г?
68
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжа !Вече да не би да има доказателства ?Няма !Всичко което се изписва по йенефните сайтове е ФЕЙК!
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 57 67Не, не на крака.......ходят му на килимчето, с поклони!!!!!!!!!!!!!! А че ти на село не си чул за това..........сори, братчет..........в кръчмата не всичко се знае!
66
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смееех!Тук некакви буболечкоподобни световнонеизвестни сорошки джендърчета и наркоманчета обсъждат най-великия човек на нашето време-ВЛАДИМИР ПУТИН.Много сте ситни козячета,ама много.
65
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 63Ами ЗАЩО не покажат ДРУГИТЕ бе.......джендърче????? А си взеха за жертва някакво селянче от сибирските села и го разнасят по всичси сайтове!! Даже не сте и смешни, ЖАЛКИ СТЕ!!! Поне да бяхте измислили нещо по-скалъпено, а не тази партенка! Но нищо, така вече и на слепите и глухите стана ясно КОЛКО Е ЗАПАДНАЛА западенската "циливилизация"!!!! Това ОЩЕ ДОБРИ ВОЙНИКОВ НАГЛЕДНО НИ ГО ПОКАЗА през 1871 година!!! Е, то вярно, циливилизациите умират бавно.....ха-ха-ха-ха....но вярно
64
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar PowerГанЮ е готин. *** не е виновен, е е пр0ст, ленив и крадлив чалгаджия.За всичките му неуспехи и провали е виновен княз Светослав и ... Путин.
63
8
 
10
 
! Отговори
ДО 57 преди 5 години
До АнонименХахаха...ходили му на крака на Путин!!!Абе, чебурашшкаа, Путин обикаля като цветарка и да търси кой да му купува газта и нефта, защото друго няма какво да предложи.Като една мутра, разчита само на силови методи, корумпиране на партии като нашите патриоти и ДПС и ГЕРБ.Никъде в цивилизования свят не искат и да го чуят, защото знаят, че е патологичен лъжец. Ходили му на крака.
62
8
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
И не само Сталин. Всички царе на Русия са избивали и преселвали Българите в Крим. А най големите поразии е направил княз Светослав заради когото заради когото паднахме под Византийско робство. Е ако не беше разорил столицата и избил маса народ можеше и да имаме сили да не паднем под робство. А можеше да избегнем и второто робство по късно.