Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал

Другият е руски полковник от разузнаването, твърдят на Острова
9 окт 2018 09:20, Елка Василева
169
Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал
Руслан Боширов и Александър Петров. Снимка: БТА

Един от двамата руснаци, който според Великобритания е свързан с опита за убийство на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, извършено в южния английски град Солсбъри, е военен лекар, служещ в руското разузнаване ГРУ, съобщи разследващият сайт Белингкет, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Според сайта истинското име на мъжа, известен досега като Александър Петров, е Александър Евгениевич Мишкин, военен лекар на служба в руското военно разузнаване. При идентифицирането му са използвани множество открити източници, включително копия на личните му документи и свидетелски показания на хора, които го познават.

Още по темата

Другият обвинен от Великобритания руснак е Руслан Боширов. Според британската версия двамата са опитали да отровят Скрипал, намазвайки дръжката на входната врата на дома му с нервнопаралитичното вещество, известно на Запад като "Новичок", припомня ТАСС. Москва категорично отхвърля тези твърдения и заяви, че програма за разработване на подобно отровно вещество не е съществувала нито в СССР, нито в Русия.

В края на миналия месец британският в. "Дейли телеграф" съобщи, че истинската самоличност на Руслан Боширов е Анатолий Владимирович Чепига, 39-годишен руски полковник от военното разузнаване, удостоен с награди. Вестникът заяви, че тази информация е получена след съвместно разследване със сайта Белингкет. Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин обаче заяви, че няма данни държавният глава да е награждавал човек на име Чепига, припомня ТАСС.

Британската полиция отказа да коментира разкритията на сайта, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
2
 
! Отговори
Дрън-дрън ярина преди 5 години
До Анонимен, да..интересно кого е предал, след като излиза от руския затвор, където си е излежал присъдата за измяна, после си събира багажа и се изнася в Британия да си доживява старините.. и ако нещо може по стара дружба да припечели. Ако е толкова важен, многознайко, кой щеше да го пусне от затвора и кой щеше да му разреши да напусне Русия?! Мислете, не грачете след англодибилите! Пандизчиите са му били приятели :) , кигурно тях е издал..
140
1
 
2
 
! Отговори
Дрън-дрън ярина преди 5 години
До АнонименАман от ***!! ..и *** русофоби :D ! Освен, че ГРУ няма от 8 години, освен, че никой не е отровен (само са прибрани в болницата, че и лекарите не разбрали какво им е, още повече, пък как със стандарните промивки и вливки тия "смъртоносно отровени" ей тъй си дошли на себе си, че и Юлия интервю даде), още повече пък умрял от "страшния смъртоносен Новичок"..И КОЙ МАЖЕ ГАЗ, бе полуграмотни!!!????
139
1
 
2
 
! Отговори
Дрън-дрън ярина преди 5 години
До Смешковци , и ГРУ няма в Русия от 8 години . ..всичко е ...от един филм , показван в Британия преди Нова година.Така е! Холивуд :)
138
1
 
2
 
! Отговори
Дрън-дрън ярина преди 5 години
Смешковци! Англичанка-интригантка да си свери часовника преди да си вихри бедните фантазии! ГРУ няма от 8 години вече :) .. Ха-ха-ха! А тия фитнесджии единствено може да са ходили в казармата и то ако не са я карали заедно със студенството в някоя военна катедра, както беше , ако някой е приет да следва. Да си признаят британците защо над 80 учени и специалисти, свързани с тази секретна химическа в Солсбъри са "поумрели" при всякакви "случайни" обстоятелства , нестествено "естествени".
137
1
 
3
 
! Отговори
До 144 преди 5 години
Хахаха...това ли само успяхте да измислите?Хаха..жалки чебурашки.
136
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО ОТ ЦРУ
135
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, в таз Велика Британия само мислят, предполагат, недоумяват, твърдят. А доказателства - йок!
134
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
де Казачок, де Новпичок, де Мечок, а около рякътъ, кашлят, плюят и лижат дръжки с Новичок
133
6
 
7
 
! Отговори
Смешковци преди 5 години
В нета върви СНИМКА на паспорта на Мишкин. Въпрос: кой и как се е сдобил със снимка на паспорта на човек от ГРУ? Или това е просто снимка на паспорт на някой си Мишкин, сложена е фотошопирана снимка на Петров и воала!!
132
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 136Ясно не знаеш какво е това НЕРВОПАРАЛИТИЧНА ОТРОВА и Летална КонцентрацияВ мозъка има центрове които командват функциите на тялото - нервопаралитичната отрова атакува тези центрове - Най-важните са Пулса на сърцето и дишането - те са и най-дублирани/защитени - ако имаш по-малка концентрация първо си отиват другите центрове - СИМПТОМИ - потиш се, вдигаш температура, опикаваш се, повръщашАко имаш летална(смъртоносна) концентрация не се развиват симптомиВдишайВдишайСърцето спря
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СмешковциThe Insider също участва в разследването, руски сайт е. Англичаните отдавна казаха същото. Че е дело на Русия и лично на Путин. Че знаят имената на извършителите.Вероятно те са помогнали на публикуващите.
130
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До бай ганюза кое лъжатДоказани Факти - СА и ВП са били във Солзбъри от 10 до 13чСкрипал излизат от Апартамента си 09ч с кола и 13ч се появяват на ресторант като не се знае къде са били тел са били изключениФАКТ - всички проби са вземани от НСЯ(Ню Скотланд Ярд)НСЯ унищожава Улики - кремираха домашните животни и прПредставените на ОЗХО проби са от НСЯ - ОЗХО само потвърди че са еднакви никъде не се споменава "Новичок" в отчета(защото според ВБ само РФ има формулата което е ЛЪЖА доказано)
129
8
 
3
 
! Отговори
Смешковци преди 5 години
Белингкет е сайт, за който е доказано, че фалшифицира и манипулира факти и снимки. Фотошопа никой не го е отменил...като пише, че информацията е от открити източници, аз опитах да намеря нещо. Излезе ми уикипедия, в която подробно е разказано това, което уж днес се е появило....някак много координирано е всичко...фейк очевиден, а вие вярвайте. Някак английските власти не се ангажират с тия твърдения.
128
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 130Не става дума ХАРЕСВАМ ИЛИ МРАЗЯ Руснаците или АнгличанитеНа мен като специалист ми се доставя една история която ако не беше наистина сериозна защото има отровени хора и дори една жена я убиха щях да се въргалям по пода от смях за този сюжет.Разберете БОВ ИПРИТ(ОБЩО ОТРОВНО) издържа на терен при отрицателни температури около седмицаНО ВСИЧКИ НЕРВОПАРАЛИТИЧНИ БОВ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЕКСПЕРИМЕНТА "НОВИЧОК" се изпаряват Веднага за да създадат ЛЕТАЛНА КОНЦЕНТРАЦИЯ ВЪВ ВЪЗДУХА
127
5
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
колко очевадно е всичко ...колко нагли но и наивни са руснаците за да си мислят че британците нямаше да разнищят случаясамо бабите дето хвърлят пари през терасите на ало апашите биха им повярвали на тези двамата в това интервю дори за 5 год.дете е ясно че руснаците лъжат за пореден път нагло
126
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 127 128Влезнете в нета и потърсете ВАЛ и ВИНТОРЕЗтова е 90см дълга СМЪРТ предназначена за скрито носене и градски бой, която има боеприпаси пробиващи 90% от бронежилетките по светапонеже е разпространена по цялата пост СССР е и НЕПРОСЛЕДИМАЗапитайте се защо просто не ползваха това а си правят излишния труд да ползват ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ОТРОВА
125
0
 
4
 
! Отговори
любовта е вечна преди 5 години
нали уж били влюбени гаджета екскурзианти
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, всеки разумен човек пък бил той някога и русофил би се отказал от патологичните убийци руснаците. Само че това не важи за оперираното от мислене българско русофилство на което ти си ярък представител.
123
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 123 продОще нещо за размисълОСНОВНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ВСИЧКИ БОВ след ТОКСИЧНОСТ е СЪЗДАВАНЕ НА КОНЦЕНТРАЦИЯ ЗА ЕДИНИЦА ВРЕМЕ - Казано на обикновен език колко бързо тази отрова ще се изпари и колко е минималната летална концентрация - или колкото по-бързо се изпарява толкова по-голяма концентрация ще има във въздуха толкова по-смъртоносно е веществотоЗа въпросния VX газ след 30 мин дори и при отрицателни температури вече се е изпарил на 100% - тоест потенциално е убил хора
122
0
 
4
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
До Бобиех да ти завиди човек на фантазиорските умения