Путин: Възможно е София да играе важна роля в транзита на газ!

Руският държавен глава прие акредитивните писма на посланика ни
Обновена: 12 окт 2018 07:18 | 11 окт 2018 20:47, Елка Василева
167
Путин: Възможно е София да играе важна роля в транзита на газ!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин вижда нови възможности за София да играе съществена роля в транзита на газ в Европа. Това е заявил руският държавен глава на церемонията по връчване на акредитивните писма, обръщайки се към посланика на България в Русия Атанас Кръстин.

"През май президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов бяха на посещение в нашата страна. Проведените преговори потвърдиха взаимните намерения за по-нататъшно задълбочаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, включително и в енергийната сфера", е казал Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той е изразил съжаление, че проектът за газопровод "Южен поток" не е бил реализиран, но е отбелязал, че "сега се появяват нови възможности България да играе значителна роля за транзита на руския газ за европейските пазари".

Путин е отбелязал, че отношенията на Русия и България се основават на традициите на приятелство и духовна близост между двата народа.

Той е припомнил, че през тази година се навършиха 140 години от освобождаването на България от османско иго.

Преди дни Владимир Путин заяви, че България съжалява, че преди години се е отказала от реализирането на "Южен поток" и не е успяла да защити националните си интереси.

"България под натиск отвън се отказа от този проект, сега те съжаляват, сега говорят за това да получат наш газ вече през "Турски поток", отбеляза руският президент.

"Много ми се иска цяла Европа да не изглежда като България, която прояви такава слабост и неспособност да защити своите национални интереси", добави Путин след среща с австрийския канцлер Себастиан Курц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изчезвай бе, жуже смотано!Не ти щем транзита на тъпия газ!България трябва да е производител като Япония, не енергиен придатък като Русия.Печели и живее добре този, който произвежда.Такива като Рашка говняшка където разчитат само на износ на суровини никога не са живяли добре и няма да живеят добре.
119
1
 
1
 
! Отговори
Покротко преди 5 години
Трасето на Южен поток бе опасно и вече имаше мощен откат срещу съседните а Черно море страни.Черно море е едно от най охраняваните морета. Имаше работа за един екип експерти да определят ново трасе за за един месец.Не я свършиха.Бяха договорени под масата огромни санкции разоряващи БЪлгария./София трябваше до края на 2016 да изгради огромно за нея трасе от над 650 км без никаква подготовка с нейни ограбени от народа милиарди.
118
1
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 5 години
Щетите от Южен поток се оценяваха на над 100 000 000 000 $.Бургас Александрополис беше нереализуем заради неправилно избрано трасе и риск от замърсяване на черно море в най курортните зони.Белене чака прогнози за недостиг на ток на Балканите след 13 години.
117
0
 
1
 
! Отговори
Внимателно преди 5 години
Докато бъзикаха Путин Първанов и Борисов в МЕГА проекти като Южен поток Бургас Александрополис и БЕЛЕНЕ сринаха взаимно изгодните братски връзки..Почти няма българи желаещи да посетят Москва заради НЕНУЖНИ ВИЗИ>
116
0
 
1
 
! Отговори
vmz преди 5 години
До гост Спомнете си Троянската война : Подаръка на Данайците : Троянския кон.В Украйна има много газопроводи. Мислете.
115
5
 
2
 
! Отговори
гост преди 5 години
До наблюдател . Русия в момента изграждат директна връзка с Германия за доставка на газ. Не знам дали ви е известно.
114
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
откакто кривнахме на запад бая кафява стана българската кожа. Много скоро бледоликите ще са малцинство. Тези дето скачахте с дватап пръста и викаха демокрация сега ги колят по селата, като обредни животни.Опази, Боже! Мина лошото, почна страшното!
113
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай ***, клоаката е за пример на Европа. Но не на положителен
112
1
 
4
 
! Отговори
Цървул преди 5 години
Много често взе да ни споменава Путин,не е на хубаво тая...
111
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
е, а дано, ни надали
110
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Колкото и да го увърта Путин, Русия има нужда от диверсификация на износа.1. Защото сега са дружки с Меркел, но един ден не се знае. Може да поискат да заобиколят или най-малкото да заплашат че ще заобиколят Германия както сега Украйна.2. Геополитически, за да достигне до Сърбия трябва да го направи през България.През Гърция трябва да мине през Македония и е по-далеко.Ако не стигне до Сърбия първи, сърбите може да вземат газ от Адриатика през Черна Гора. България е незаобиколим фактор
109
8
 
6
 
! Отговори
хора бдете преди 5 години
Рашките са коварни. Един ден тръбата като премине през България ще започнат да ни съдят че сме крали от газта им и ще искат обезщетения по-големи от таксите за пренос които плащат. Ще стане да им плащаме че им пренасяме гаста по наша територия.
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръбата от Турция трябваше да мине през Гърция, но маляките се издъниха с изгонването на дипломатите и ще си платят.
107
5
 
7
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До Рашка с прашкакакво правиш тук? марш на украйна!
106
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни оставиха на мира и няма да ни оставят тия сволъчи. Докато ома предатели в България, винаги ще ни клатят и мачкат.
105
5
 
8
 
! Отговори
палачинка преди 5 години
готов е и кафето да носи лично на Бай ви *** по чорапи
104
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
111,все пак по добре е че Путин да се крепи на природни газ , отколкото ние на едно криминално...НИЩО.
103
6
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
украинците си върнаха ядрените заряди и си натрошиха самолетите , за да ги вземат от нато и да получават доживотно безплатна газ, според споразумението с русия. сега са до кривата, а руснаците си поискаха вересиите в момента в който сметнаха за добре. сега, тази важна роля се пада на нас. освен белене, да имаме да си даваме и за "откраднат газ по време на транзита".
102
8
 
15
 
! Отговори
Гошо до к.117 преди 5 години
До Рашка с прашка: Ние преди 11 години завихме на Запад, но под ръководството на Баце и Цецо , така че от ЕС ще ни подритяат като ненужни кутрета. Сле онзи сериозе гаф преди 3 дни, когато Боце реши да набие обръчите на посланиците на 36 държави, повечето от тях по-големи, а всички по-богати от БГ, участта на премиера е предопределена. За съжаление и нашата..
101
6
 
12
 
! Отговори
до к.104 преди 5 години
До св.св.Маркс и Енгелс: Та руснаците и сега ни заобикалят. Втората тръба обаче трябваше да мине през Гърция, но агите и ромеите си сритаха шапките и заради това руснаците предпочитат трасето да е през БГ. Друг е въпросът дали този газ БГ ще го получи директно или през Турция. Смятам, че през Турция, защото Газпром вече не ни вярва. А за това, че Русия без БГ не може : тя се съюзи с Турция и слабо я е еня Боце и Цуци накъде ще поемат.