Путин: Възможно е София да играе важна роля в транзита на газ!

Руският държавен глава прие акредитивните писма на посланика ни
Обновена: 12 окт 2018 07:18 | 11 окт 2018 20:47, Елка Василева
167
Путин: Възможно е София да играе важна роля в транзита на газ!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин вижда нови възможности за София да играе съществена роля в транзита на газ в Европа. Това е заявил руският държавен глава на церемонията по връчване на акредитивните писма, обръщайки се към посланика на България в Русия Атанас Кръстин.

"През май президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов бяха на посещение в нашата страна. Проведените преговори потвърдиха взаимните намерения за по-нататъшно задълбочаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, включително и в енергийната сфера", е казал Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той е изразил съжаление, че проектът за газопровод "Южен поток" не е бил реализиран, но е отбелязал, че "сега се появяват нови възможности България да играе значителна роля за транзита на руския газ за европейските пазари".

Путин е отбелязал, че отношенията на Русия и България се основават на традициите на приятелство и духовна близост между двата народа.

Той е припомнил, че през тази година се навършиха 140 години от освобождаването на България от османско иго.

Преди дни Владимир Путин заяви, че България съжалява, че преди години се е отказала от реализирането на "Южен поток" и не е успяла да защити националните си интереси.

"България под натиск отвън се отказа от този проект, сега те съжаляват, сега говорят за това да получат наш газ вече през "Турски поток", отбеляза руският президент.

"Много ми се иска цяла Европа да не изглежда като България, която прояви такава слабост и неспособност да защити своите национални интереси", добави Путин след среща с австрийския канцлер Себастиан Курц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мерси ПутинДрусан ли си или ти се плаща да плещиш подобна бълвоч ?
59
15
 
7
 
! Отговори
Мерси Путин преди 5 години
Но ние помнин какво е руска помощ.Защо ли само шест години след освобождението , цяла България намразва Русия.Не те на нас , а ние на тях им помогнахме.Три пъти повече жертви от наша страна и за благодарност ни унижаваха и ограбваха.Защо Русия е най големия противник на съединението и забранява български училища в македонския ни край.Защо
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ако пак ни врътнат кранчето и не осъществят проектите,пак ще сме преевани отсякъде.Превърнахме се в злокобно място,всичко ни заобикаля,един български проект нямаме свършен.И китайците така бяха изгонили преди време,ужас.
57
11
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
ТРЪГНЕ ЛИ РУСИЯ ДА МИ "ПОМАГА"......ЗНАЧИ СКОРО ЩЕ УМИРАМ!!!!!ТРЪГНЕ ЛИ ПАК ДА МЕ "ОСВОБОЖДАВА"---ПИШЕТЕ МЕ "ГЕРОЙСКИ ЗАГИНАЛ"!!!!!!!МНОГО МОЛЯ...НЕ НАМ ,...НЕ НАМ.......!!!!!
56
3
 
8
 
! Отговори
Руснофилт преди 5 години
Много ми топли сарцето вожда като каже нещо за наст.
55
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, не няма нужда Русия да помага на България .Нека помага на Сирия, Либия, Донетск, Чечения.Няма нужда, благодаря
54
11
 
7
 
! Отговори
ДА ,БЕ ....ХА,ХА,ХАА преди 5 години
ЩОТО ПУТИН И РУСИЯ СА "МНОГО ПРЕДВИДИМИ"...??!!!!НИТО ЕДИН ДОГОВОР НЕ СПАЗВАТ .....И САМО ОРЪЖИЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И ПРОДАВАТ,САМО ВОЙНИ ВОДЯТ --САМО И САМО ЗА ДА СИ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА И ПЕЧЕЛЯТ ВАЛУТА!А НИЕ , ЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕМ ....И СМЕ "БАЛАМУРНИЦИ" ЗА ПРОДАН В РУСИЯ!!!
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе и на *** ще му дойде акъл в главата, ама дано да не е прекалено късно! И за него е по-изгодно втора тръба на потока да е към България, защото инак става много зависим от Турция, а тя пък е нестабилна и непредвидима!
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя си прави тошак (но не от Правец) с тях. Понеже са големи тарикати европейските послушковци и този сега си прави майтапи да ги държи на линия.
51
0
 
4
 
! Отговори
До ха....смешници преди 5 години
Освен това се и харесваш, да не си гърбав?
50
0
 
7
 
! Отговори
До ха.. смешници преди 5 години
***, не беше ли ти от Францията, големия успял, с многото евра заплата?
49
10
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
...и квооооо...??!!!"РЕФЕРЕНДУМ" ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУСИЯ ЛИ ШЕ ИМА ПОСЛЕ...ХА,ХА,ХАААААААА..ЩО СИ ТОЛКОВА ГЛУПАВ , БЕ РУСОФИЛЧО...??!!!
48
1
 
10
 
! Отговори
Dj преди 5 години
Моля разни *** и субекти с нисък коефициент на интелигентост както и други тотално изкуфели субекти да престанат Да пишат с ГЛАВНИ БУКВИ
47
1
 
4
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ЗАЩО НИЕ, ЗДРАВИТЕ СИЛИ НА БЪЛГАРИЯ, ДЪРЖИМ ДА ПРОМЕНИМ СИСТЕМАТА: ЗАЩОТО ИМАМЕ САМОЧУВСТВИЕ И ТВЪРДА УВЕРЕНОСТ, ЧЕ НАШИТЕ ИДЕИ И ПРИНЦИПИ СА ПРАВИЛНИ, СПРАВЕДЛИВИ, ДЕМОКРАТИЧНИ, ПРОГРЕСИВНИ, АВАНГАРДНИ И ЧОВЕКОЛЮБИВАТА! В ОСНОВАТА НА ШВЕЙЦАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ЗАЛЕГНАЛ СВЯТИЯ ПЕИНЦИП: ,,ПРАВИ ТАКА НА ДРУГИТЕ, КАКТО ЖЕЛАЕШ, ТЕ ДА ПРАВЯТ НА ТЕБ"! ЖЕЛАЕШ ЛИ ДА СИ РОБ? НЕ! ЖЕЛАЕШ ЛИ ДА СИ ЕКСПЛОАТИРАН? НЕ? ЖЕЛАЕШ ЛИ ДА ПОЛУЧАВАШ ТОВА, КОЕТО ДАВАШ? ДА! (Този въпрос не е за ТУНЕЯДЦИ!) И ПРОЧЕЕ... ЗА
46
7
 
14
 
! Отговори
k преди 5 години
до сега ЕС ни донесе само гейски "ценности", "бежанци", унижения, грабеж, двойни стандарти и мизерия каквато никога не е имало в България по време на "лошия" комунизъмРЕФЕРЕНДУМ СА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО !
45
16
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
КВО МУ Е НА "ТУРСКИЯ ПОТОК ,БЕ"....ХА,ХА,ХАААААААААА.....И ЦЕНАТА МУ Е ПО ДОБРА , И ....НАТО ЩЕ СИ ГО ОХРАНЯВА!!!ВИЕ КВОООО......."СПЕЦНАЗ" ЛИ ЧАКАХТЕ ...!!?????НО , ПАСАРАН ТОВАРИЩ.....ЗАБРАВИ!!!!!!!
44
16
 
4
 
! Отговори
Награда за послушния преди 5 години
Вчера ни подигра и видя , че всички в НС му козируват.Сега , както бияча след побоя над жертвата си , ни показва милосърдие.Тоест , той още много можеше да ни тимари , но понеже ни харесва , сме големи късметлии.Даже паметници му издигнахме , че ни се размина втори гладомор , но за италианските спагети , които ни спасиха , всички забравиха.Да , точно САЩ ни спасява от гладна смърт след войната със спагети от Италия.Факт
43
5
 
24
 
! Отговори
До 43 шеиствият газ преди 5 години
Да ти напомня, че имаше протести за добива на шеистов газ, защото се доказа, че е вреден. Щом Путин иска да помогне по някакъв начин на България, защо го плюеш? Не съм чул един път от САЩ да са казали, че искат по някакъв начин да помогнат на България било с кредит без лихва както помагат на гърците или някакви облекчения във визовия режим.А уж наш Бойко се снима с Тръмп. Нещо САЩ да направи за нас? Нали поне след снимката е чул за България?
42
2
 
23
 
! Отговори
11 преди 5 години
Ами прав си е човекът. Германия сега си прави някви потоци, а ние духaме супата - значи там може, а тука не може.А миризливите антируски трoлове да погледнат картата (ако имат образование) и да предложат друга алтернатива тъпаните.
41
4
 
14
 
! Отговори
ДПС-ГЕРБ съдружник преди 5 години
ашкосум БОЙКО ЕФЕНДИ., машала за ТУРСКИ ПОТОК