Русия ни захапа за нацапаните паметници: Вандализъм!

Кремъл ни призова официално да прекратим посегателствата
11 окт 2018 07:20, Златко Желев
120
Русия ни захапа за нацапаните паметници: Вандализъм!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Българските власти не предприемат ефективни мерки срещу актовете на вандализъм срещу паметници на съветски войници, заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"През нощта срещу 4 октомври бе извършен поредният акт на оскверняване на паметника на съветските воини в София", отбеляза Захарова.

Още по темата

Тя призова "ръководството на България" да прекрати "зачестилите в последно време случаи на вандализъм срещу паметника" и да осигури неговата безопасност.

"Принудени сме да констатираме, че българската страна така и не предприема ефективни мерки да не се допуска гавра с паметта на съветските воини, отдали живота си за спасяването на човечеството от нацизма", заключи говорителката на руското външно министерство.
 


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Слава Расия преди 5 месеца
Много пяна,стига сте плюли Расия бе,хлебарки.Ако не беше тя щяхме да сме в,общинния строй,пройдохи
89
4
 
8
 
! Отговори
касандра преди 5 месеца
Ако не беше червената армия в България Чърчил искаше държавата ни да бъде разделена между съседите ни. Границата между Гърция и България да е река Марица Пловдив щеше да е международен град. В Берлин още си стои на пиедестал танк Т34 но германците не се гаврят с него. От нашите гари и пристанища тръгнаха немците за източния фронт. Ние пращахме им топли кожухчета и консерви. Ние стреляхме по съветските подводници в Черно море.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Левски...вие лъжеисторици ще изкарате още малко Апостола че е бил комунист..ха.ха
87
1
 
8
 
! Отговори
Левски преди 5 месеца
Подигравка с Българската История и Народ
86
7
 
7
 
! Отговори
Хан Омуртаг преди 5 месеца
Паметникът на окупатори да се премахне и в музея на социализма. На 05.09. 44 г. Съветска Русия обявява война на България.На 08.09.44 г. ни окупират. Не се водят битки и сражения на българска територия. Няма нито един загинал войник от Червената армия. Няколко умрели от препиване,като инцидента от Бургас.
85
6
 
5
 
! Отговори
Само ние преди 5 месеца
Приемаме една чужда войска за освободителка и то два пъти.В Европа има стотици подобни войни , но да сте чули Англия да благодари на Холандия или Франция на Испания , Италия на Австрия и др.Само ние векове се кланяме за чужди интереси.
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе, бунаци, стига с тези "безкористни войни на руснаците", само за да ни освободят.
Такова нещо като безкористна война не съществува.Също като в математиката: Не съществува.Никой цар няма да прати хората си да гинат хей така.
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами узмете си паметнико като не ви харесва как го третираме. Ваш си е. Не е наш.
82
5
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 5 месеца
", считана от Кремъл за „враг“ и държана под окупация цели три години от 600 хиляди руски войници, макар царска България да е забранила изпращането дори на доброволци на Източния фронт?
"

И до днес всички намиращи се в Централния архив на руското Министерство на отбраната информации, доклади и анализи с данни за криминалните деяния на служили в армиите на СССР и Руската федерация войници, офицери и генерали са абсолютно недостъпни и забранени за разгласяване.
81
2
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 5 месеца
"
През 1955 година югославската УДБА разкрива част от извършените от съветски военнослужещи тежки криминални деяния на територията на страната в края на 1944 и началото на 1945 г.: 1219 изнасилвания и 359 опита за изнасилвания; 111 изнасилвания, завършили с убийства и 248, завършили с опити за убийство; 1204 случая на грабежи, придружени с осакатявания на жертвите. Но щом „братският“ сръбски народ, който винаги е бил верен съюзник на Русия, е преживял подобна кървава вакханалия във времето, когато на територията на Югославия е имало 300 хил. съветски войници, какво ли се е случило в България,
80
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 5 месеца
"На 14 септември 1944 г. при грабежи в складовете на пристанище Бургас, тълпа от червеноармейци се натъква на големи количества спирт. Без каквато и да е проверка за годността на плячката, тълпата се нахвърля като обезумяла върху трофейната течност. Резултатът от двудневния запой с метилов алкохол на близо 200 бойци и командири от Червената армия са 42-ма починали и шестима ослепели бойци, а останалите са хоспитализирани с тежки отравяния.
Всъщност това са и единствените „герои“, загинали в „двойното“ освобождение на България."
79
3
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 5 месеца
До X 76
Ако не беше Априлското въстание Руската империя нямаше да и стиска да нападне Османската империя, защото щеше да има "Кримска война 2";
Ако българското опълчение не се беше било свръх възможностите си до последна капка кръв в битката за прохода "Шипка" Руската империя щеше да загуби тази война.
Ако Западът не се страхуваше, че Русия ще придобие стратегически контрол над Балканите, протоците и пътя към Близкия Изток, вместо фесове щяхме да носим каскети и *** като Украйна,Грузия,Армения,Азербайджан,
78
2
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 5 месеца
Я да ходят да се бибипкат !
Крайно време е този социалистически кич да отиде в музей, преди на някой ма му хрумне да забърка малко селскостопански торове и да го вдигне във въздуха!

СЪВЕТСКАТА АРМИЯ НАС НЕ НИ ОСВОБОЖДАВА, А ОКУПИРА И НАЛАГА ТОТАЛИТАРНА ФАШИСТКА ТИРАНИЯ, ПОДЧИНЕНА НА КРЕМЪЛ!!!

АКО ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ИМА НЯКАКВИ ЖЕРТВИ НА НАША ТЕРИТОРИЯ, ТЕ СА ОТ ПРЕПИВАНЕ С КРАДЕНА РАКИЯ И ПРЕЯЖДАНЕ С КРАДЕНА ЗИМНИНА, А ТОВА ПАМЕТНИК НЕ ЗАСЛУЖАВА!!!
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Драги Руски Империалисти, Българският народ иска да ви каже, че не желае вече тези ваши паметници. Българският народ се задушава от белезите на диктатурата ви и иска да бъдат премахнати! Има достойни такива, които да останат.
76
13
 
9
 
! Отговори
X преди 5 месеца
С не е ли вандализъм? Каквито и да са руснаците в очите на сегашното поколение с промити мозъци, не забравяйте, че... ако не беше Русия да опрости на Османската империя задълженията от Освободителната война, сега щяхте да сте *** с фесове! Индустриализацията на България не мина без помощта на руснаците, иначе нямаше да могат новите ни властници да крадат 30 години! Преди 09.09.1944 година си е било мизерия и каквито глупости да чувам против това-НЕ ВЯРВАМ! Баба и дядо не ме лъжеха!
75
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама как им бърка отзад на руснаците че сме в ЕС и вървим по друг път лаят ли лаят онзи ден Путин днес Захарова България България айде идете на *** и ни оставете да си живеем нашия живот
74
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хората на запад си построиха жилища и без комунизъм.Днес новите жилища ги правим без прости алкохолизирани руснаци да ни командват и стават красиви, модерни и уютни за разлика от скапаните им панелки, които те ни натресоха.Никой по света не купува руски стоки.Това е достатъчно.Рускинята да си такова майката и да се маха от България!
73
8
 
12
 
! Отговори
до рускиня преди 5 месеца
отивай си в русия да живееш не давай акъл на просветителите ти
72
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен: преди 5 месеца
до Рускиня: Благодаря ви, Много кратко , точно и ясно казано. Да разрушат ама не им стиска. Те са свикнали Фашагите да джавкат.
71
9
 
11
 
! Отговори
рускиня до 69 преди 5 месеца
Подкрепям - също да разрушим Шератон, ЦУМ, Партийния дом, НДК, училища и детските градини. Защото всичко това е построено при "окупация". Ако да започнем на чисто - тогава съм за. Ама нещо на "раннобудните,интелигентните " , които живеят с тати и мама в социалистическа панелка това не е изнася