Убиецът от Керч притежавал законно оръжие

Владислав Росляков сам изработил взривните устройства
18 окт 2018 08:30, Елка Василева
20
Убиецът от Керч притежавал законно оръжие
Снимка: Reuters

Нападателят в колежа в Керч на Кримския полуостров е притежавал законно оръжие, заяви лидерът на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от ТАСС.

"Оръжието му е било притежавано на законни основания", каза Аксьонов.

Още по темата

По-рано депутатът Александър Хинщайн съобщи, че 18-годишният студент Владислав Росляков е получил разрешително за оръжие миналия месец.

При нападението е било задействано взривно устройство, а след това нападателят е стрелял с пушка. 19 души са убити, в това число нападателят, който се самоуби. Ранени са 53 души, от които шестима са получили амбулаторно лечение, а останалите са приети в болница. 12 от ранените са в тежко състояние.

Студентът от керченския колеж е изработил взривните си устройства самостоятелно, съобщиха представители на силите на реда. Едно от тях е избухнало при нападението.

На този етап няма данни нападателят да е имал съучастници, но тази версия все пак се проверява, пише БТА. Засега не е установен мотивът на нападението. Аксьонов посочи, че младежът не е бил свързан с религиозни секти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджанке, тиражира се, че е бил на 18 годни. Други източници от кримската управа твърдят, че е завършил школото и е на 22. Нека си изяснят въпросите с възрастта. На мен също ми изглежда на 18-19 на снимките, но...знае ли човек.
13
0
 
3
 
! Отговори
ДжуджанкаG преди 5 години
И на какво основание е получил разрешение за носене на оръжие на 18 г.? Дали е полицай, дали е банкер, дали е мастит бизнесмен, какъв е? Някакъв ***, на когото тате е подарил пушка за РД.
12
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Точната дума е "Анархист". Терорист е модификацията след 11.09.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Профилът му във VK, Влад Росляков - снимки на Путин, плакати - пропаганда за велика Русия.
10
3
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
До 7Мюсюлманите са не само по тероризма но и по завладяването и размножаванетоТози училищен стрелец много прилича на тези в САЩ още от 80-те на 20 век описани най-добре в книгата на Стивън Кинг:"ГНЯВ"Освен училищни "терористи" САЩ са много известни и с "Тероризма" на фалиралите бизнесмени дето изтрепват всички свои колегиСпорно е дали обаче един тормозен ученик или един фалирал бизнесмен може да се нарече "терорист"В САЩ тези неща ги има поне от 60 годининищо ново
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук като четеш коментарите, големи хвалби за единия или другия (да не казвам конкретно за кой), пък на избори съвсем друго излиза ;)))
8
7
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
В САЩ ги няма тия неща, но ден не е минал без някой някъде да изтрепе сума ти народ, ей така, за кеф. Като до медиите стигат само най фрапиращите случаи. Що така?
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛичноФенче на Новорусия, курсове по стрелби, организационни мероприятия, омраза срещу "хунтата в Киев", русский мир, "православни" братя, нощни вълци, антисоросоид, антиджендър, ей такива ми ти работи...Ей така им промиват мозъчетата и тука на сбирките на БНО Шипка.
6
1
 
14
 
! Отговори
Лично преди 5 години
аз се учудвам как е получил разрешително за законно огнестрелно оръжие, и то толкова млад. Обяснявам защо. В РФ даже придобиването на пневматично оръжие с дулна енергия над 7j е на разрешителен режим. Явно е връзкарче.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се знае колко е убил студентът и колко са убили спец полицаите, които са нахлули с маски, отваряли вратите и стреляли по всичко движещо се, както и 17 куршума в тялото на самоубилия се стрелец !
4
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали терористите и убийците бяха само мюсюлмани? ;)
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много смотано заглавие. И кво? То и в България сигурно 200 000 човека притежават законно оръжие.Все едно да сложим заглавие, "Пък Пешо имаше автомобил... Законно!"
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В голямата казарма Русия притежаването на оръжие си е законно !
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква идеология е изповядвал убиецът?А религия?Кажи бе, Гоблин?