Руски експерт: Това е начинът за унищожаване на САЩ!

Предлага се създаване на ядрено оръжие хиперкалибър
24 окт 2018 14:15, Елка Василева
595
Руски експерт: Това е начинът за унищожаване на САЩ!
Снимка: архив, Reuters

Удари с ядрено оръжие хиперкалибър по опасни с геофизическите си условия зони на територията на САЩ ще доведат до гарантирано унищожаване на страната. Това пише руският военен експерт Константин Сивков, който е президент на Академията по геополитически проблеми, в материал за "Военнопромишлен куриер".

За да бъде предотвратена агресия от страна на Запада, по думите на експерта Русия не бива да върви по стъпките на Съветския съюз и да си съперничи със САЩ в ядрената надпревара количествено.

Вместо това Сивков предлага "асиметричен отговор" в технологичен аспект. Експертът посочва, че Москва разполага с технологии за създаване на ядрени боеприпаси с калибър над сто мегатона тротилов еквивалент.

Още по темата

"Създаването на 40-50 такива бойни глави за тежки междуконтинентални балистични ракети или сръхдалечни торпеда обезпечава довеждането до критически опасни по геофизическите си условия зони на територията на САЩ /например супервулкана Йелоустоун, разломите по тихоокеанското крайбрежие/. Такива удари гарантирано ще унищожат и САЩ като държава, и целия транснационален елит. Това отново прави мащабната ядрена война ирационална и свежда вероятността от възникване на такава до нула", заявява Сивков.

Според експерта такова оръжие ще принуди западните страни да седнат на масата на преговорите и да се откажат от ограничителните мерки по адрес на Русия и натиск срещу нея.

Преди дни американският президент Доналд Тръмп съобщи, че САЩ не възнамеряват да се придържат към Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, след като Москва го нарушава и ще се оттеглят от него, припомня РИА Новости. Тръмп заяви също така, че Вашингтон ще развива въоръжението си.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Москва иска да получи по-подробно разяснение от Вашингтон и добави, че провал на договора ще принуди Русия да предприема мерки за обезпечаване на сигурността си. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че всяко действие в тази сфера ще бъде посрещнато от противодействие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какъв е начина за унищожаване на наглата вражеска Русия, защото в последно време става все по наложително?
441
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимния; Вие защо не отидете да живеете в Русия, ами се стремите всичките към САЩ?
440
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за глупаците и неграмотните, Русия се пише с главна буква.Поне това да беше научил от интернет
439
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8===о , нещо не сте в час.Каква армия има САЩ. Измислена, напада малки държави и помпа мускули пред Русия. Толкова като обичате САЩ живейте там, само че за любимите българи трябват ВИЗИ. А, после Америка ни обичала.Всички войни се създават умишлено от САЩ. Има ли някъде война Америка е добре икономически, няма ли фалит. И стига с това доставяли интернет и т.н.
438
6
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПОСЛЕДНОТО ИЗКАЗВАНЕ НА КОМАНДВАЩ ВОЙСКИ НА САЩ Е : " ЩЕ СТОИМ В СИРИЯ ДОКАТО СИ ИСКАМЕ " !!!!!!!
437
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещастници. Само за разруха и унищожение мислят.
436
5
 
16
 
! Отговори
М. Маринов преди 5 години
Разходите за "отбрана" в САЩ вече не се броят в милиарди или трилиони долари, а в брой печатарски машини. Еталонът е един "долармейкър" /така се казва печатарската мошина/ равен на 45 милиарда долари в банкноти годишно.Новата военна стратегия на САЩ вероятно ще струва 30-40 долармейкъри. Така, че светът да не се плаши. Това е нищо. Машините могат да се произведат даже и в една тексаска кравеферма.
435
12
 
10
 
! Отговори
деградация преди 5 години
тия на акъл са още на пещерния човек Първосигнални
434
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Руските л.ай.на неКогато се свестиш в "Пирогов" не се коси, че болницата е с руско име, а не "Света...." или "Свети...". Все още няма "Свети Петър", подходящата за теб!
433
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Руските *** неНе обиждай храната си!
432
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 458Служиш си с непристойни думи и няма кой да те изтрие! Lajно, руските подводници вече са по-добри от американските - по-тихи, по-бързи, гмуркат се на по-дълбоко. Повече типове, имат и безшумни дизелови - в Черно море има 7 "черни дупки", имат и анаеробна. Напредват и с новата "Хаски", от която на янките им се изправят косите. А ти можеш да си завреш каквото си искаш където си искаш, щом толкова ти харесва!
431
5
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 5 години
Много да се внимава .. Проучвам внимателно региони с черен флинт/коnкреции/ Регионите в края на кредата са пострадали от жестока война.НАпомням ,че досега има данни за удари с тн астероиди в краяна мезозоя:Мексикански залив откриха иридиеви прослойки в Бяла Варненско/Праизингер/Втори тежък взривен астероид / иридиева прослойка край Мездра/проф. Синьовски/Трети удар с астероид в Индииския океан и тежка нуклеарна война в самия край.
430
7
 
11
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...I kakvo stana s Kim ?!?...Amerika spra da mu se dravchi ..neshto...zashto li ?!??
429
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е то, като дадеш модераторски права и червеното копче в управление на Урковци. Смрад, Хирошима и Нагазаки.
428
2
 
1
 
! Отговори
до 481 преди 5 години
Ти си от Русе. Забравих ти вече никът от секс форумът защото беше един от по-мълчаливите ***. Питай камарадът си Стефчо - смачканият гном от гепиме.
427
2
 
1
 
! Отговори
охохо преди 5 години
До до 479На кой пишеш пък ти бе ?
426
2
 
1
 
! Отговори
до 479 преди 5 години
Той си знае, братчед. Не се намесвай където не ти е работата.
425
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още нещо да ти кажа тъй като няма да си имаме лични контакти във фейса, че да не се чудиш откъде ти е дошло. Поканата на Дебелият турчин от фейсбук я отказах и профилът му ще бъде проверен по ИП адрес и мейл на регистрация. Съжалявам, обаче това тук не ти е гепи и има кой да ви търси отговорност за безобразията.
424
9
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Руснаците са помогнали на много страни да възстановят или получат държавност, вкл. България. Те нямат никакво намерение да унищожават когото и да било, освен като ответен удар и Путин съвсем ясно го каза. Да напомня ,че той е главнокомандващ. Но експертът е прав, това е начинът. Щатите са много уязвими в геоложко отношение с тези два разлома и с този врящ вулкан в Йелоустонския парк, от който вече избягаха всички животни.
423
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е, чадо. Заснет си. Толкова сте изглупели тука, че сами си изядохте хляба.