Официално: САЩ канят Путин да посети Вашингтон

Съветник на Тръмп съобщи новината на пресконференция
26 окт 2018 17:15, Елка Василева
48
Официално: САЩ канят Путин да посети Вашингтон
Доналд Тръмп и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън днес заяви, че САЩ са поканили руския президент Владимир Путин във Вашингтон, предаде Ройтерс.

Тръмп и Путин ще се срещнат за кратко и в Париж на 11 ноември, по време на честванията на стогодишнината от края на Първата световна война, добави Болтън на пресконференция в грузинската столица Тбилиси. Той отбеляза, че парижката им среща ще бъде кратка.

Двамата президенти са се срещали няколко пъти в кулоарите на международни форуми, но са имали само една двустранна среща на високо равнище през юли във финландската столица.

След срещата Тръмп беше обвинен от опонентите си и дори от някои членове на собствената му Републиканска партия, че не е успял да заеме твърда позиция срещу руския лидер.

Темата за посещение на Путин в САЩ е заредена с високо напрежение, защото американските разузнавателни агенции твърдят, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г., за да помогне на Тръмп да спечели. Русия отрича всякаква намеса, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Тръмп е казвал, че е в интерес на САЩ да установят солидни работни отношения с Путин.

На пресконоференцията в Тбилиси Болтън изтъкна, че Вашингтон е предприел всички необходими санкции срещу Русия заради войната й срещу Грузия през 2008 г.

Войната доведе до признаването от Русия на два отцепили се от Тбилиси грузински региона - Южна Осетия и Абхазия, за независими държави.

Президентският съветник каза още, че в момента Вашингтон обмисля дали да наложи допълнителни санкции на Русия заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хаДо привет из ГерманииАляска не е продадена,а дадена под наем(за 100 години).Обаче руснаците,като неорганизирани хора, не си пазят документите.Някои твърдят,че ги е откраднал Троцки при бягството си,ама това са само оправдания за безстопанствеността.------Парите за тези 100 години наем никога не пристигат,защото корабите в които уж са били парите,извднъж става инцидент и потъват,преди да стигнат до руския бряг.Има документален филм,там се разказват подробности за инцидента.
40
2
 
1
 
! Отговори
Привет от България преди 5 години
Браво 15 добре му го каза
39
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да отиде малко да види свят. Бушмен.
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го поканят и като оня Кашоги ще го изчезнат. Да не е глупав?
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияАрш наssран, спуснаха ви думата "***" за да дразните орталъка! Мен тази дума в този контекст наистина ме дразни и, бъди сигурен, до-ще ден, в който ти ще хленчиш и ще виеш, ама ще е късно!*** е столицата на нашата мила Родина, дадена на разтерзание на некадърници и мафиоти, под благия поглед на една семпла учителка по руски. Бях обявил 1000? за снимка на контейнер, от който се сипе смет в Москва, СПб, Казан, Торжок, Пермь, Белгород, Йошкар-Ола!
36
3
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименА бе оставете го "германеца",който всъщност е турчин,ама се прави на евроатлантик.Даже може да не е турчин,а ***,турците са по-сериозни хора.
35
2
 
8
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До АнонименНищо няма да се проясни след междинните избори в САЩ.Да не би случайно да знаеш плановете на Ротшилдите,които назначиха Тръмп?Каквото са намислили-това ще стане.
34
3
 
12
 
! Отговори
Поздрав от България преди 5 години
До Привет от РусияПриятелю, губи-време е до ограмотяваш неграмотници. Разбирам, ако някой наистина иска да научи нещо, но случаят не е такъв. Шайссето "от Германия" се държи неприлично, а вече даже и войнствено (пост 24). Да ти е кеф да му насиниш дирника!
33
4
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До привет из ГерманииАляска не е продадена,а дадена под наем(за 100 години).Обаче руснаците,като неорганизирани хора, не си пазят документите.Някои твърдят,че ги е откраднал Троцки при бягството си,ама това са само оправдания за безстопанствеността.
32
15
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Кой знае каква е целта на поканата ?! Тръмп може да кани Путин за да му връчи лично новите санкции към руската *** ?!Ако сме живи и здрави до тогава ще разберем с каква цел е тази покана , но струва ми се ,че не е за доброто на руската *** !
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, бе, тинейджъри!!!!Всичко ще се проясни на 6 ноември тази година, след междинните избори в САЩ!Ако "Републиканците" спечелят мнозинство в сената, ръцете на Тромпета ще бъдат развързани!Но, ако спечелят "Демократите" ситуацията в САЩ ще се окаже крайно непредсказуема, не е изключено дори да бъде инициирана процедурата за импийчмант на Тромпета!Тъй, че спокойно, след 11 дни, доста неща ще се прояснят в глобабен мащаб.На-добре се запасете с пуканки!Голям "сеир" ще падне!!!!
30
4
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 5 години
Извинявам се за коментар номер-31, в който допуснах правописни грешки!
29
10
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 5 години
*** канят ***. Кой от 4-те двойника на Шаломов ще посети задокеанския краварник?
28
7
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 5 години
*** канят ***. Кой от 4-те двойника на Шаломов ще посети задокеанския краварник?
27
3
 
4
 
! Отговори
Привет от Русия преди 5 години
До Привет от Германия1 Точно затова ти никога няма да си на мястото ,където се трябва разум.2 Майка Тереза като починала са намерили пари на банковските сметки,а тя ...... -та спорно е за майка Тереза ..... . А и на всякой *** се намира кръстник )Споко момче -това е само форум !
26
3
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Днес те го канят във Вашингтон,утре пък той ще ги покани във Вашингтон.Руска му работа,велика държава.
25
11
 
1
 
! Отговори
привет из Германии преди 5 години
До Привет от РусияЕ хубаво ама за някакви си пари за железопътни линии да продадеш цяла Аляска , това е лудост ! За това думам ,че точно сега е време товариш *** да анексира Аляска , разбира се ако Тръпн отзад не го напляска ! Понимаеш что я хочу сказать ?!
24
3
 
5
 
! Отговори
КРИМ Е РУСКИ! преди 5 години
До Анонимен 13"Президент США Дональд Трамп во время встречи cлидерамиG7 заявил, что Крым является российской территорией, поскольку его жители говорят на русском языке." .......А тези дни висш американски чиновник, не помня кой, изказа съболезнования в Москва по повод трагедията в Керч.Коментари?
23
2
 
9
 
! Отговори
Привет от Русия преди 5 години
Привет от Гремания-коментар -191. Не политиците продават Аляска ,а императора Александър II c финансовите министри и морските решават да се продаде Аляска и назначават барон Стекл да продаде Аляска за не по-малко от 5 милиона в злато,той доста се поизптил докато убеди сенатори и кого е нужно да купят Аляска . Русия продава Аляска за 7.2 милиона в злато на САЩ и построява желозпотни линии в Русия от тези пари.
22
15
 
1
 
! Отговори
привет из Германии преди 5 години
До Привет от РусияОтносно коментар номер 1 , пиша ,че аз бих постъпил така и хич не ми пука как ще реагира Русия ! И наистина бих постъпил така защото съм по-луд и по-голям иззрод от Путин , Ердоган , Тръмп и Ким Чен Ун взети заедно ! Тоест иззрод съм към иззродите ,а съм добряк към добряците , с една дума към иддиотите съм по-лош от Хитлер , а към добрите съм по-добър от майка Тереза ! Понял ?!