Сирийската опозиция се събуди: Няма да има мир с Асад!

Ръководителят на Сирийски комитет за преговори е в Москва
26 окт 2018 21:00,
49
Сирийската опозиция се събуди: Няма да има мир с Асад!
Снимка: Reuters

Главният преговарящ на сирийската опозиция Насър ал Харири заяви днес, че оттеглянето от власт на президента Башар ал Асад е предварително условие за възстановяването на мира в Сирия, предадоха ТАСС и ДПА.

Още по темата

"Не е възможно човекът, който разруши Сирия и е отговорен за смъртта на хиляди сирийци, да остане", каза Харири в Москва преди среща с руския външен министър Сергей Лавров.

По думите му сирийската опозиция подкрепя резолюция 2254 на Съвета за сигурност към ООН, но не е съгласна "този човек да бъде възнаграден и да продължава да се изтъква като законен представител на сирийския народ".

Ръководителят на т.нар. Сирийски комитет за преговори изрази убеденост, че Русия може да съдейства за диалог, който да постигне политическо решение.

Според Харири следващият кръг от междусирийските преговори трябва да се състои едва след създаването на комисията за изработване на новата конституция на Сирия.

На пресконференцията Насър ал Харири изрази надежда, че срещата му с Лавров ще бъде плодотворна и ще стане повратна точка за излизането от кризата.

Утре в Истанбул ще се състои посветена на Сирия среща на върха между Турция, Русия, Франция и Германия, на която ще се обсъжда създаването на конституционна комисия и ще бъде съгласувана пътна карта за политическо уреждане на кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Ами ако остане съвецко най-много да видим същото каквото се вижда във Венецуела, Никарагуа и т.н. тълпите ще тръгнат към нас подкрепяни от Русия :)
37
2
 
6
 
! Отговори
Наглеци преди 5 години
Тия първо ядоха бой на фронта , сега се мъчат да поставят и условия.След боя следва рендосване на тъпите им ***.В Сирия прозападно влияние не се очертава в близко време.А дали ще бъде Асад или някой друг верен на Русия няма особено значение.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та кой и колко от сирийците стоят зад и подкрепят въпросния Харири?
35
1
 
6
 
! Отговори
Той преди 5 години
хубаво се е събудил,ама да си седи на евания газ,щото да не заспи пак.Този път завинаги. Мдааа.
34
1
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Направили са му поредната доларова инжекция и се събудил. А докато правителствената армия воюваше с Ислямска държава, не се знае къде и на чия страна е бил.
33
1
 
19
 
! Отговори
Сънчо преди 5 години
Събудила се "опозицията"... Е, сънчо ке доди пак. Че ви преспи за винаги.
32
2
 
32
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Този главорез и любител на човешки органи получи много пари от американците за да поддържа войната и колкото повече се задържа на тя толкова по-големи бяха щетите за Сирия и за сирийския народ !
31
1
 
30
 
! Отговори
Алах Мохамедов преди 5 години
На тоя "опозиционер" явно не му се живее вече.
30
1
 
23
 
! Отговори
В.П. преди 5 години
Щом не искат мира ще получат секира.
29
2
 
24
 
! Отговори
Папи Ханс преди 5 години
Сърцеядите изгладняха и взеха да вият, но всичко е точно. Владимир ще им даде вечен покой и 72 девици да правят кекс, кекс, кекс....
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сирийската опозиция се събуди: Няма да има мир с Асад!"В такъв случай е много по-вероятно да няма сирийска опозиция.
27
1
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Въпросната "опозиция" доби малко кураж от затишието и пак взе да лае.Нормално,нали трябва да оправдае съществуването си (и получените пари).Впрочем,сега тия имат последен шанс да постигнат нещичко,пропуснат ли го-заминават в небитието.А помним как преди 3 години се виждаха победители...
26
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо така Глобалистите и Ционистите удариха на камък в Сирия? Всичко изглеждаше толкова просто и отработено след инвазиите в Афганистан, Ирак и Либлия. Въоръжаваш мракобесните и ги хвърляш срещу непокорните. Светът далеч още не е покорен от Хегемоните, а вече се оформи силно гнездо на съпротивата срещу диктатурата на Новия Светове Ред. Все пак ястребите-неомарксисити все още вярват в успеха на каузата си, водеща към един подчинен, контролиран, униполярен бъдещ свят.
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата работа много намирисва. Мисля, САЩ разчистват след себе си. Осъзнават, че в Сирия нямат шанс и за да прикрият следите си във финансирането на терористични организации нахъсват терористите срещу Русия. После едни Су - та ще дойдат и ще пратят терористчетата при девиците и свидетели на американското финансиране за ИДИЛ няма да има... Майтап голям...
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия имат по-хубав асфалт от нас след 10 години война!!!!
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насер ал Харири е жив Посер и сега си направи ал Харакири
22
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите пак удариха на камък в Сирия с техните кървави касапи Путин и Асад. Престоя на Путин в Сирия става все по-безсмислен.
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има мир с Асад? Ами скоро няма да има сирийска опозиция...
20
2
 
25
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Забелязахте ли огромните провокации и интересни събития на последък ,случайност!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги ли изтраха тия вече?