Бедни в Русия: Когато не можеш да чакаш държавата – търсиш църквата

Как се справят хората, които не могат да си позволят храна в Русия?
31 окт 2018 20:30,
142

В Москва православната църкв раздава храна на нуждаещите се. Ана Иванова също е там, за да получи помощ. Тя е била бременна с петото си дете, когато съпругът й загинал в тежка катастрофа.

Тя се грижи сама за децата си и не може да започне работа, а социалната помощ не й стига. Затова и Ана опира до кухните за бедни на църквата.

"При нас идват хора, които са попаднали в тежка житейска ситуация. Някои са загубили родителите си, други имат болни роднини и дават всичките си пари за лекарства", разказва Виктория Грайвороновская, която работи в такава кухня, пред Deutsche Welle.

Според официалната статистика 13% от руснаците живеят в бедност, а това са 20 млн. души. В действителност обаче броят на хората в нужда е много по-висок. Икономистите пресмятат, че 40% от хората нямат пари за храна и дрехи.

Според последните социологически проучвания най-големият страх на руснаците са растящите цени.

Над 60 млн. руснаци са зависими от държавните социални помощи. Правителството обаче възнамерява да се пребори с бедността.

"В Русия не трябва да има семейства в тежко положение, особено ако в тези семейства има деца. Всеки човек трябва да има възможност да работи", казва Олга Окунева от "Единна Русия". Тя смята, че ако семейството няма достатъчно пари, трябва държавата да се намеси.

Ана обаче не може да чака държавата да се намеси. Затова ще разчита на църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 127Вие не се занимавайте с което не е ваша работа Русия е бедна но поне има идея как следващото и поколение да не живее в бедност и прави нещо по въпросаТя Русия има идея от 100 години и 100 години все скъсана ходи.
110
1
 
3
 
! Отговори
----* преди 5 години
То държава на руската територия няма. Има милитаризирана автокрация ,която не може да се самоиздържа и регулярно трябва да мародерства срещу съседните държави.
109
1
 
4
 
! Отговори
за нищо не стават преди 5 години
Такава богата на природни богатства страна и такава бедност! Без война, с толкова добри чуства от страна на САЩ и Германия. Помните ли 1990 те. Ние които бяхме насилствено натикани в "Источния Блок" благодарение на Ялтенската конференция бяхме "виновни" че сме били там. Докато на истинските насилници съчустваха. И какво направиха? Създаваха престъпност, грабиха, приватизираха . . . русофилистичните престъпници. И сега, след като се награбиха, пак са на просешка тояга.
108
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие не се занимавайте с което не е ваша работа Русия е бедна но поне има идея как следващото и поколение да не живее в бедност и прави нещо по въпроса а вие какво наливате се с алкохол пред телевизора и псувате като изтървани и това е.
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЯЗЪК ЧЕ САПо-голяма идио-тия отдавна не бях чел. В потрошенковска Украйна хората престават да се къпят - няма газ. Студуват. Ако саботират транзита на газа за Западна Европа, ти какво мислиш? Че ще го милват по кръглата тъъъпа главица? Бъркаш! Русия лесно ще насочи газа по други пътища към други страни. Може и нас да ни огрее един реанимиран "Южен поток"!Дай, Боже! Украйна е най-лошото място за живеене в Европа, по-зле са дори от нас.За което съжалявам- украинците са наши братя, като русите!
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедни има навсякъде, някои са си програмирани такива, други изпадат за по-късо или по-дълго време. Много стигат до подземията на някоя църква, до буламача, с който да преживеят. Познавам такива в NY. Моите хора обаче изплуваха, тя стигна до там да удря по бюрото на директора си и да изпълнява проекта, както тя е решила, а не той! Но не я гони, защото върши работа за трима! Когато бедният не се бори, става по-беден, изхвърлен от социума. Това е по цял сват - силните непременно ще спечелят!
105
5
 
1
 
! Отговори
ГЛАРУС-БАЩИЦАТА преди 5 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ"Ана Иванова също е там, за да получи помощ. Тя е била бременна с петото си дете, когато съпругът й загинал в тежка катастрофа."..ха.ха мъжът и загинал а тя отново бременна..ха.ха.ха е непорочно заченала по нашето черноморие..ха.ха
104
4
 
3
 
! Отговори
ЯЗЪК ЧЕ СА преди 5 години
ПЕТРОЛНА ДЪРЖАВА..ХА.ХА "Над 60 млн. руснаци са зависими от държавните социални помощи."..ХА.ХА ПОРОШЕНКО АКО СПРЕ КРАНЧЕТО НА ПЕТРОЛА ЗА ЕВРОПА И *** СА ФАЛИРАЛИ НАПЪЛНО..ХА.ХА
103
2
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Бобчо още по-умни, почти гениални, плюеш по добре настроени към теб хора, режеш си клона, на който седиш! Виждал съм с очите си как един размахваше в автобуса черен батот и крещеше "Хрушчев посеял на целине, а пожал в Канаде!".Виждал към как цял един курс се застъпи за свои състуденти със скачане по чиновете и викове "Милицию - на мыло, деканат - на мыло!". В същото време нашите студенти там се гърчеха, а един предлагаше да се отзовават тройкаджийте! Оказа се, че сам е тройкаджия. Смели са, не к
102
1
 
1
 
! Отговори
Трайо преди 5 години
До Дамм: Църквата събира пари от дарения това и е работата не е да храни бедните..
101
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 118"в Русия хората говорят много по-свободно, не се боят да критикуват!"Ано Умни само 3 медии вземиПърви канал кое да е токшоуСайта/блога на НавалниРадио Свободна Европа - предаващо на руски След това погледни България - единствената може би малко или много независима медия е БИВОЛЪ и той само повтаря като папагал материалите на по-големия си "Брат" Вики ЛииксМедии които да критикуват всички и всичко в БГ има ли?
100
5
 
7
 
! Отговори
Дамм преди 5 години
В статията малката истина е друга! Поне църквата я има, а в България къде е църквата?
99
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Русия хората говорят много по-свободно, не се боят да критикуват! -Пхахаха!Къде това?На 6 вотки в комуналката?Затова ли вчера едно комунистче се взриви в сградата на ФСБ, защото в милицията им (уж полиция) шият дела и изтръгват признания с мъчения? Пък милиционерите си изнасилват колежките на нощно дежурство
98
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 109Ано Умни РПЦ е около 60% от всички православни в Света - както се казва СЕКТИЧКАДокументи са губени и нарочно скривани и това е правено от векове и за вековеПоследно 338 години никой не оспори легитимността на РПЦ - задайте си резонния въпрос ЗАЩО СЕГА?Втори въпрос КОИ ХОРА СВЪРЗАНИ С КОИ ХОРА поставят този въпрос?
97
9
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Над 60 млн. руснаци са зависими от държавните социални помощи. Средна продължителност на живота 59 г. за мъжете. Над 1.2 милиона болни от СПИН. Алкохолици и пияндури ..... ***&***..... Абе ***!!!
96
4
 
7
 
! Отговори
До 118 преди 5 години
Същото важи за САЩ. Само 2017 за една година здравно неосигурените в САЩ са се увеличили 2 милиона. Проучване на Gallup-Sharecare Well-Being Index, че броят на здравно неосигурените се е увеличил с ЕДИНАДЕСЕТ НА СТО.Бюджетната Комисия към Конгреса е установила, че 22 милиона са неосигурени.Реално са 60 милиона. Куба е преди САЩ.Средна продължителност на живота САЩ - 76 г.Китай - 78 г.БГ - средна продължителност на мъжете 71 г.Държавите въвели дивият капитализъм живеят по-малко, включително и Русия, там сие хищнически капитализъм, но имат достъп до болници.В САЩ се редят хи
95
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мизерията, корупцията и липсата на елементарно медицинско обслужване е характерно за Русия. Не случайно имат продължителност на живота с 10 години по малка от нашата и се натискат да се изселят в България.
94
10
 
13
 
! Отговори
САЩ преди 5 години
Да не забравяме еквивалентът на Гулаг - Гуантанамо, и редица затвори и бази неизвестни на публиката.Да не забравяме и унищожаване на левите елити на САЩ, интелектуалци - учени, актъори, сценаристи, режисьори, професори. Да не забравяме "Ловът на вещици" - Чарли Чаплин, Ленън, Мартин Лутър, Кенеди, Движението на "Уоблитата" .Да си спомним ли Хаваите, Филипините, Куба, Виетнам, Корея, Япония, Никарагуа, Боливия, Аржентина, Чили, Сърбия, Ирак, Египет, Украйна -милиони убити,Ей така от неудобств
93
15
 
15
 
! Отговори
САЩ преди 5 години
Що не напишете нещо за Алабама и Мисисипи, Кентъки, Западна Вирджиния.Но за разлика от САЩ, Русия има вяра, и тази вяра за разлика сектите в САЩ и БГ, ще запази Русия.Да не говорим за икономическата газова камера в БГ, където 75% от хората са на ръба на мизерията без война!Айде със здраве!
92
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Гулагът е бил преди кажи-речи сто години, а ти стани с честен труд милионер в България