Русия наложи контрасанкции на Украйна

Засегнати са 322 граждани и 68 компании от тази страна
1 ное 2018 14:00, Елка Василева
36
Русия наложи контрасанкции на Украйна
Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев подписа правителствено постановление, с което се въвеждат ограничения, засягащи 322 граждани на Украйна и 68 компании от тази страна, съобщи пресслужбата на кабинета в Москва, цитирана от ТАСС.

Контрамерките на Русия спрямо юридически и физически лица от Украйна предвиждат замразяване на некешови парични средства, бездокументни (безналични) ценни книжа и имущество на територията на Русия и забрана за прехвърляне на средства (капитали) в чужбина.

През февруари 2014 г. Украйна въведе санкции срещу 1228 физически и 468 юридически лица, сред които руски чиновници, политици, шефове на компании, журналисти, някои жители на Донбас, концернът "Алмаз-Антей", "Газпромбанк", "Аерофлот" и др. През 2017 г. Киев наложи санкции на руски компании от сферата на интернет и медиите.

Руският президент Владимир Путин подписа на 22 октомври т. г. указ за специални икономически мерки в отговор на антируските санкции на Украйна. Според документа решението е "в отговор на враждебните и противоречащи на международното право действия на Украйна, свързани с въвеждането на ограничителни мерки спрямо граждани и юридически лица от Руската Федерация", както и с оглед защита на националните интереси.

Ограниченията, наложени от Москва, обхващат съдии от Конституционния съд на Украйна, генералния прокурор, депутати от Върховната рада, крупни бизнесмени, служители от президентската администрация, шефове на институции и на големи компании, известни политици националисти. Списъкът включва Алексей Порошенко - син на украинския президент Петро Порошенко, водача на партия "Баткившчина" и бивш премиер Юлия Тимошенко, друг бивш премиер - Арсений Яценюк. Санкционираните украински предприятия са най-вече от химическата и минно-рудната промишленост, пише БТА.

Русия може да анулира контрамерките спрямо Украйна, ако Киев отмени своите санкции, отбелязва пресслужбата на руското правителство. Сред целите на руските контрасанкции кабинетът посочва "нормализиране на двустранните отношения" с Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
2
 
! Отговори
много важно преди 5 години
Рашките ще молят, но в Киев няма да вярват на сълзи.Помните ли 1996 Жан. Ходи да моли в Москва да вземат пари от щатите че да ни купят.Добре че Елцин не ни купи. Вижте сега къде сме ние, вижте къде е Русия.
31
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 25Умнико от 1.11.2018 газта в Укропия става с 25% по-скъпа, В Киев и през лятото няма топла вода защото не достигат енергоресурси а тези които се купуват наложено по политически причини са до 3 пъти по-скъпи от Руските доставки ...И изобщо защо сравняваш курса на Гривна - Рубла сравни ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ.
30
0
 
4
 
! Отговори
Луяпата преди 5 години
Да не би да е станала грешка и медиатора да е сложил демократичното си катинарче върху свободата на словото и без да иска да е спрял гласуването в негова полза, така както е изтрил "УРА, ПОБОРНИЦИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА,СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И НАЦИЯТА! ДА ЖИВЕЕ ЦЕНЗУРАТА И КАТИНАРЧЕТО НА МЕДИАТОРА И НЕГОВИТЕ СИАМСКИ БЛИЗНАЦИ!" Медиатора вече настъпи два пъти мотиката!Ако отиде на полето - гладен ще умре!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
Лупата преди 5 години
Очаквах нета да се изпоти в полза на медиатора! Ама, защо не гласувате за него? Може ли така? Къде сте Плюсове и Минуси от отбора? Да не би кораба да потъва и нали знаете кои го напускат най-напред? Да не би да съм последния дето разбирам, че Медиатора е просто ..гол, ама много гол?
28
0
 
4
 
! Отговори
Лупата преди 5 години
Да не би да има някаква грешка? Будител за 2018г бил някакъв си професор М.Б.-физик! Това не може да е вярно! Вас, Плюсовете и Минусите никой не ви е питал, нали така? Предлагам всенародно обсъждане и издигам Медиатора за приза "Будител на будителите". Какво чакате - гласувайте! Нали сте гледали българския игрален филм "Комбина"?
27
0
 
2
 
! Отговори
Лупата преди 5 години
До Плюсовете и Минусите от екипа на медиатора. Като сте толкова умни - въпрос. Какво е общото между Медиатора, Вас и "Шменти капели", шментита на нацията?
26
0
 
2
 
! Отговори
Лупата преди 5 години
До Минусите, от кръжеца на медиатора! Като сте толкова умни - въпрос. Каква е приликата между Медиатора, Вас и Гошето от "Комиците", комедианти на нацията?
25
0
 
3
 
! Отговори
Лупата преди 5 години
До Плюсовете. Я, колко много сте били от свитата на медиатора! Като сте толкова умни - въпрос. Какво е общото между Медиатора, Вас и Галоша, будители на нацията?
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бушмените пак се застреляха в крака
23
3
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Даже много закъсняха с тези санкции руснаците. Ама нали все пробват с добро и се надяват да им се върне разума на укрите. Каквото повикало такова се обадило.
22
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия срещу Украйна е като Голиат срещу Давид. И се чуди човек защо тогава една гривина е равна на две рубли. Великия Путин все намира начин да си прецака страната.
21
3
 
4
 
! Отговори
Лупата преди 5 години
Добър вечер, уважаеми! Слагам лупата и ... нищо интересно,нищо ново,нищо сензационно с тези бутафорни измислици за престиж, наречени санкции и контрасанкции. Едно, обаче, се откроява. Моля, прочетете си отново и отново писаниците. Вижте до какво срамно ниво сте снижили авторитета на нета. Чудя се, вие на училище ходили ли сте? Няма никаква интелигентност и философска стойност на изказа. България не се нуждае от такива метранпажи и корифеи на словото!
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да им спрат газта и друго не им трабва на укрите ,ще клекнат веднага
19
22
 
6
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Аз ако съм на мястото на украинците щях отдавна да врътна всички кранчета на руските маркучи за гориво и щях да наблюдавам как руснаците се гърчат от глад. В Порошенко е ключа за Кремъл.
18
2
 
27
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 18Ако не помниш ЗАБРАВКО да ти опресним паметтаВеднага след като Турция свали изтребителя Путин наложи санкции под формата на 25% мито на всичко което влиза от Турция в РФ и "помоли" руските туристи да не ходят в Турските курорти. Тези действия дадоха резултат и точно след 3 месеца Ердоган "Омекна"(пп както омекна и за Хамериканския проповедник). а две години по-късно Турция и С-400 поръча за своите военни(ПП и ядрена електроцентрала и Турски поток ...).
17
19
 
9
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
Е, последното изречение ме разби! Пияни и нагли! Дано само не предизвикат световна война! И добре, че нямаме обща граница с тях. Но пък имаме такава с Турция, което не е много по-добре, като имаме впредвид състоянието на армията ни.
16
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна, трябва да дигнат бетонна стена на границата с Мордор само това ще ги спаси.
15
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагледен пример как се отнася русия с "братските" народи. Нали малко ги смазаха досега. Злобен, по-злобен, руснак-кагебист.
14
6
 
21
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 13"Браво но очакваме и да се заведът наказателни дела за военни престъпления !!!!"Вече са заведени, но кой допуска такава информация в различни от руските СМИ?
13
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руското търпение се изчерпва !Окраина трябва да спре да избива руското население !!!!!!Браво но очакваме и да се заведът наказателни дела за военни престъпления !!!!