Руската компартия се готви да празнува до крайцера "Аврора"

Разрешително обаче няма, властите й дават алтернативни места
24
Руската компартия се готви да празнува до крайцера "Аврора"
Снимка: Reuters, архив

Властите на Санкт Петербург предложиха на руската компартия пет алтернативни места, където да отпразнуват 101-ата годишнина от Октомврийската революция - включително тържествената зала в двореца Смолни, където Владимир Ленин обявил, че революцията е победила, предаде БТА като цитира ТАСС.

По-рано градската комисия по законността, правния ред и сигурността не разреши на комунистите да организират на 7 ноември шествие и митинг до крайцера "Аврора", закотвен на брега на река Нева, пояснява агенцията.

Халосен изстрел от кораба е станал сигнал за щурма на Зимния дворец в града; крайцерът е сред основните символи на революцията от 1917 г.

Компартията не харесала, според ТАСС, предложенията на общината за празненства в градски паркове или в Смолни.

Градският партиен комитет смята да организира на 7 ноември край "Аврора" среща с избиратели за депутати-комунисти от Държавната дума и петербургското законодателно събрание, информира първият му секретар Олга Ходунова.

Комисията по законността обаче напомни, че провеждането на неразрешени публични прояви ще представлява нарушение на руските закони, добавя агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
сърп без чук преди 5 години
почерпката ще е пред мавзолея всеки да си носи кой каквото има
17
0
 
3
 
! Отговори
НЕЛЕЧИМО преди 5 години
До софиянец така е но Русия е точното място и почва за доразвиването и затвърждаване във вековете на комунизма
16
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До анонименРусия и комунизмът са две различни неща.Русия е тялото-комунизмът--па-ара-зита който яде все още тялото.Велика страна заразена с Па-ра-зити за да е немощна.Факт.Нали знаете как и кой и защо изнесе комунизма в Русия?Кой и защо и как направи метежа и убийствата на хора в Питер?Кой и с какви пари плати на пияните моряци да избиват хора с цел грабеж и анархия.Един легендарен влак натоварен с немско еврейско злато и един сифилистик охраняван от 3000 немци-пазят него и златото .
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да отидат да празнуват в Германия ;)))Там е създаден комунизма. И за да не загубят войната с тежко поражение германците заразяват руснаците. А после руснаците им го връщат тъпкано ;))) Е те това е истинската история на комунизма, СССР, Германия, втората световна, Европа и т.н. Оказва се, че германците са по - извънсистемни и от руснаците, но нали са "наши", не го забелязваме ;)А няма да споменавам колко извънсистемни са и французи, италианци, белгийци, холандци, скандинавци и англичани..
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 че те левите са си *** половината комунисти който съм виждал са си ляварезба а другите и за това не стават
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е,че сега крайнодесните взеха идеите на левите,докато левите се занимаваха с джендърство,а не със социална политика.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аврора я бяха пленили Японците 1905. жалко че не са я нарязали още
11
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тук..Много на брой и малки..Американизирани промити мозъчета..Пишат яко срещу Русия! И как пишете бе дечица..За нещо за което не знаете? Я си намерете друг сайт за забавления!
10
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Кеми! Какво захапахте пак Русия? Свършиха се "темите " ли? -:)
9
6
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
8
0
 
8
 
! Отговори
Цървул преди 5 години
Преди 100 г. Финландия получава независимост от Руската империя! Асоциацията с едната страна е Нокиа,а другата - с Наталия(Кобилкина)...Де е Ямбол,де е Стамбул? Да им се не видят и революциите, за едни - технически,за други - комунистически?!
7
8
 
4
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
До 8 Да живей в нашите сърца ! А що се отнася че е ,,Пукнал 1991,,,, Всички ще пукнем няма все още бесмъртен човек. ,,, Що се отнася до свещ да паля,, Аз съм Комунист Сталинист, Свещи не паля, моят Господ е Българската Комунистическа партия..
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямото престъпление срещу руснаците е появата на националния предател Ленин, който избива царското семейство и бастисва Руската империя. Ленин, Джержински, Троцки, Сталин, психопат до психопата. Бивши обирджии на банки, каторжници, насилници станаха бащи на савеЦкото общество. Дядо Боже сигурно много е набрал на Русия за да й прати тази червена сгaн от която няма да могат да се отърсят и след два века.
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ..Петър Младенов искаше танкове но всички скочиха срещу него и сега страната се разпада и най-бързо изчезва само за 30 г.
4
6
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Хубаво,ама освен да празнуват,най-добре да отплуват и накрая като Титаник...
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2- ПРАВ СИ- НО ВИЖ МОМЧЕТАТА КОИТО ВЯРВАХА НАЙ СИЛНО В СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО И ЗАПОЧВАХА АВТОБИОГРАФИЯ С "ПРОИЗХОЖДАМ ОТ БЕДНО СЕМЕЙСТВО"...ЕДНА СУТРИН СЕ СЪБУДИХА СЪС СТОТИЦИ ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ И ПО СИГНАЛ НА ПАРТИЯТА МАЙКА ФАЛИРАТ, УНИЩОЖАВАТ- И ТУК И ТАМ ОЛИГАРСИТЕ СА ОТ БЕДНИ СЕМЕЙСТВА, ДАЖЕ НЕ И ОТ СЕЛА А НЕЩО КАТО ПАЛАНКА- ТАМ ИМАТ ДУМА ЗА ТОВА- АМА РАБОТИЛИ МНОГО АГРЕСИВНО И ОТГОВОРНО, А СЕГА СМАЙВАТ СВЕТА С ЛУКСА. ХА КАЖЕТЕ, ЧЕ БГ И РУСИЯ НЕ СА СТРАНИ С НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ.
2
6
 
21
 
! Отговори
.. преди 5 години
Крайцерът Аврора е най-страшното оръжие използвано някога от човечеството!Само няколко изстрела и вече над 100 години нищета и комунизъм. Милиарди са потърпевши и засегнати праяко.
1
23
 
11
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Да живее великият СССР ! Слава на Великият Сталин !