В САЩ признаха: Армията на Русия е най-силната в Европа!

Следват я Франция, Великобритания, Турция, Германия...
6 ное 2018 09:45, Елка Василева
421
В САЩ признаха: Армията на Русия е най-силната в Европа!
Снимка: архив, Reuters

Въоръжените сили на Русия са признати за най-силни в Европа. Руската армия уверено заема първото място в класация на авторитетното американско издание "Бизнес инсайдър", изреждаща 25-те най-силни армии от Европа, пише московският официоз "Росийская газета".

Рейтингът отчита броя на въоръженията и военната техника, степента на развитие на дадената страна като цяло, както и ред допълнителни условия като военната логистика, уточнява вестникът.

Според "Бизнес инсайдър" армията на Русия наброява над 3,5 милиона военни. По руски официални данни за 2018 г. обаче въоръжените сили на страната включват 1 902 758 души, от които военнослужещи са 1 013 628, а останалите - граждански персонал.

Още по темата

"Росийская газета" предполага, че "американските експерти са преброили и наборниците, и офицерите, отдавна излезли в запас, и военнослужещите от другите силови ведомства".

По данни на американските експерти руската армия разполага с над 20 000 танка, близо 4000 самолета и един самолетоносач, а военният бюджет на Русия е около 47 милиарда долара – "това число впрочем също е спорно", коментира "Росийская газета".

На второ място в рейтинга е Франция с около 40 милиарда долара разходи за отбрана годишно. Според проучването във френската армия служат 388 600 души, тя има 406 танка и 1200 самолета. Последна в тройката европейски армии е британската с годишни военни разходи към 50 милиарда долара, 279 000 военнослужещи, 832 самолета и 227 танка.

Следват армиите на Турция, Германия, Италия, Испания, Полша и Гърция. Последна в десетката най-силни е украинската армия, досега заемала далеч по-ниски позиции, отбелязва руският официоз и помества подробности: според американските аналитици Украйна харчи за отбрана над 4,8 милиарда долара годишно, а в армията й служат 1,1 милиона души, тя има 2200 танка и 240 военни самолета.

По-долу в списъка са поставени армиите на Чехия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Холандия, Румъния, Беларус, Дания, Унгария, Финландия, България, Австрия, Словакия и Португалия. На последно място е белгийската армия с по-малко от 40 хил. военнослужещи, 164 самолета и нито един танк.

Московският официоз изтъква "кардиналните промени, настъпили през изтеклите 6 години" в армията на Русия. "Днес наборниците не бягат от окръжията, а се редят на опашка пред тях. Службата се сви на една година, разрешено е наборниците да служат близо до вкъщи, на практика е решен жилищният въпрос в армията. Значително се вдигна паричното доволствие на професионалните военни, войските редовно получават най-модерни оръжия. Армията и флотът провеждат учения практически непрекъснато", добавя "Росийская газета", цитирана от БТА.

По-рано бе съобщено, че през 2017 г. военните разходи на Москва са намалели за пръв път от 19 години (от 1998 г.), и то с цели 20 на сто - с 13,9 милиарда долара, и са възлизали на 66,3 милиарда долара, напомня във връзка с американската публикация руският сайт "Накануне".

Съответно делът на военните разходи в БВП на Русия е намалял от 5,5 на 4,3 процента. "Модернизирането на армията остава приоритет за Русия, но икономическите проблеми, срещани от страната след 2014 г., ограничиха военния бюджет", констатира експертът Симон Веземан от Стокхолмския институт за изследване на мира (СИПРИ).

През февруари т. г. президентът на Русия Владимир Путин подписа нова държавна програма по въоръженията, за която се предвижда да бъдат отпуснати 19 трилиона рубли, посочва списанието "Експерт".


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е номер1 ,и по въоръжение и по числен състав,да не говорим за патриотизма на руснаците .Идея си нямат по долу пишещите колко са напред като въоръжение.Това го признават и американците,но кой да чете преса на английски-по лесно е да висим по кафетата ,да пушим трева и да величаем САЩ като живеем с мисълта,че там парите падат от дърветата.
330
6
 
1
 
! Отговори
Кон Лавров преди 5 месеца
Рузьге армия е много много силна със водка и сельодка.
329
5
 
2
 
! Отговори
Сралин поц преди 5 месеца
Въоръжените сили на Русия са признати за най-силни в Европа след Молдова.
328
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия е велика ...............с политици като Путин, Медведев и Сергей Лавров!!!
Крим е руски, завинаги!!!
Свикнаха ли западните лицемери???
327
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега мечето да си измие зъбките "тези само дето му останаха" и да си ляга спокойно.
326
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи НАТО превъзхожда Русия многократно и то без да се превъоръжава за което европейците бяха нахокани от брат Тръмп.Значи русия ще мълчи и ще си прави паради като в Северна Корея.Това е изводът.Каскети утре да гледате поредния парад на красная плошшадь,ше цвилите от удавольствие,ше покажат парада от 1941,нищо че не е кръгла годишнина хахахаха.Догодина се надявам да има ОБЩ ПАРАД С ГЕРМАНИЯ КОЙТО ДА ПОКАЖЕ ПАРАДА ОТ СЕПТЕМВРИ 1939 ГОДИНА-СЪВЕТСКИТЕ И ХИТЛЕРОВИТЕ ВОЙСКИ РАМО ДО РАМО!!УРААА.....
325
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е като кушия спечелена от куцо магаре понеже само то очаства
324
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руската армия е имитация на майски бръмбари
323
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
20 000 танка ама 14 000 са стари бангий т55 ( който поне за времето си преди повече от 60 години ставаше ) и 3000 ептен не годни т 62 и т 80 абе жалка картинка
322
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Армия без резерв с бая старо въоръжение 85% е наследство от ссср а новото е с Путинско качество демек бетер китайското + пословично тъ,по,то руски команвяне ....ниска икономическа и наборна сила абе бая са зле рашките .Едно ги държи че в Европа армийте са станали батак заради левите политици. Демек хип неса силни просто другите почти ги няма
321
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мощно се излагате!
Децата на всичките велможи са на Запад.
Кой щи прави война?
В момента се прави мощен бизнес и ви обичат такива като вас, дето жулят доматите с колците.
320
5
 
20
 
! Отговори
РККА преди 5 месеца
От цялата статия най забавен е пасажа за украинската армия......като са изчислявали въоръжението вероятно са включили и водоноските в Донецк дето миеха булевара след празника на победата...Явно българската журналистика има нужда от подобни ,,новинки,,.....
319
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тука някои съветски лижегъ3овци постоянно коментират колко силна била руската армия и как била сломила сама германския фашизъм Само че лижегъ3овците забравят че САЩ и Англия не дадоха и един петролан кладенец на Германия в Африка, потопиха 800 германски подводници а една подводница струва колкото 50 танка или 50 самолета, ако Германия използваше този ресурс за самолети и танкове вместо за подводници къде щеше да иде СССР? Щеше да почине още през 1942г а не през 1992.
318
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-силна в Европа ли?Ха,искат пак да им спрат "тока" на краварите!Забравиха победоносният крайцер "Джеймс Кук" как едно "дърто Су" му изгаси свещите,хаха!Половиния личен състав напусна,когато спряха в първото пристанище(Гърция).Хахахах
317
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 354

Българите - най-добрите войници в Европа!!!
Най-добрите войни в света!
Най-добрите войни във Вселената!
316
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българите сме едни от най-добрите войници в Европа.Когато сме организирани сме непобедими.Доказвали сме го.И турци и дори руснаци са яли бой от нас.
315
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След като белгийците немат танкове да ги превземен с наште три танка .
314
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Народна Просвета 342
Просто разказах с достъпни изразни средства нещо, което видях. Някои наистина вярват, че просперитетът на Америка се дължи на това, че много работят. До дойде една американска баба да върти мотиката като баба В. в наше село, да видим дали ще издържи и един ден! Виждаш, продължавам да се изразявам с достъпни средства!
313
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До не син

Недей да си толкова сигурен. Германия благодарение на шрьодеризма (германския путинизъм) в момента няма почти никаква боеспособна армия. Това даде кураж на Путин постоянно да ерчи в Европа, иначе си мълчеше като риба.

Може би не знаеш но англичаните воюваха цяла година сами срещу Германия и когато за 2 месеца и свалиха 2000 самолета през лятото на 1940 отказаха окончателно Хитлер да дебаркира на острова.
312
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 месеца
До Изгърбич Задвратян
какво да ти вярвам,та аз го знам!..Лошото е,че е...много лошо..С една дума:-ОТВРАТ!

..Но вероятно както аз,така и ти си наясно,че целта не е само тролене!..Иска се да се "изгради гнусен имидж" на българина..